Přejít k hlavnímu obsahu

Odzvonilo Arbalet turnajům?

19. 11. 2010 | 23:06 Counter Strike 1.6
Z dalekého asijského Kazachstánu k nám proudí nečekané a opravdu smutné zprávy. Organizátoři světové série Arbalet turnajů vydali dnes prohlášení, že se do budoucna na další klání nejlepších týmů, nemusíme těšit.
Výchozí obrázek

Z dalekého asijského Kazachstánu k nám proudí nečekané a opravdu smutné zprávy. Organizátoři světové série Arbalet turnajů vydali dnes prohlášení, že se do budoucna na další klání nejlepších týmů, nemusíme těšit.

Jak si jistě všichni pamatujete, tak je to už nějaký ten pátek co se v největším kazašském městě našel mecenáš, který si říkal Arbalet. Murat Zhumashevich, kazašský milionář, se díky hrám chtěl přiblížit svým vlastním synům, kteří u her trávili veškerý čas. Díky němu se na scéně objevil tým, který nahání strach dodnes. Řeč je o Natus Vincere, kteří dokázali to, co ostatní východoevropské týmy ne.


Arbalet ve své honosné vile, kde se konal první z řady Arbalet turnajů (foto: gameinside.ua)

Peníze, ty hrajou v této zdlouhavé partii největší roli. Od turnajů v hlavním městě Švédska, přes domácí akce konané na horké kazašské půdě, až k vysněnému turnaji roku, který se konal na americké půdě. Dnes ale šokovalo vedení Arbalet tím, že se do budoucna nepočítá s dalšími turnaji, které letos zpestřily skvělou sezónu. Jak zní z prohlášení, Muratu Zhumashevichovi šlo především díky jeho štědrým dotacím o posílení týmů z post-sovětských zemí a dokázat, že i tým z tohoto regionu je schopný konkurovat a stát se tím nejlepším týmem světa.

To se kazašskému milionáři povedlo, příběh týmu Natus Vincere je znám po celém světě a parta ukrajinských kluků si během jednoho roku dokázala podmanit víc srdcí, než Lady Gaga po pražském "mega" koncertě. Tým, který v krátké době vyzrál v nejlepší tým světa, bude těžit z podpory mecenáše minimálně do konce příštího roku.

V prohlášení se dle HLTV.org také hovoří o tom, že by v blízké době mělo Valve vypustit nový díl Counter Striku ( že by CS Promod? ). Do té doby se také rozloučíme i s Arbaletem, který tak možná dává sbohem celé světové scéně.

Zdroj: HLTV
Štítky: Arbalet Cup