Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: Evropský šampionát začíná už v 11:00

19. 1. 2011 | 23:17 Counter Strike 1.6
Závěrečný turnaj k evropskému šampionátu, kterému předcházela dlouhodobá online část, začíná již zítra, pojďme se společně podívat, kdo se turnaje zúčastní a na koho se můžeme těšit.
Výchozí obrázek

Závěrečný turnaj k evropskému šampionátu, kterému předcházela dlouhodobá online část, začíná již zítra, pojďme se společně podívat, kdo se turnaje zúčastní a na koho se můžeme těšit.

Namotivovaní SK Gaming nebo nejlepší Na´Vi?

To je otázka, která v posledních dnech trápila snad všechny fanoušky eSportu. Rok s rokem se sešel a tam, kde začala cesta Natus Vincere (v loňském roce se kvalifikovali v barvách KerchNET), může také skončit. Ukrajinská pětka přežila období změň bez problému a jak to vypadá, tak se namotivovaní hráči zaměří na SK Gaming, kteří v tomto roce, alespoň dle papírových předpokladů, budou jejich největší soupeři. Příchod Patrika "f0rest" Lindberga a Christophera "GeT_RiGhT" Alesunda vyvolal opravdu veliký humbuk a vypadá to, že se nový švédský lineup zaměří pouze na první a druhá místa.


Natus Vincere na ASUS Winter 2010, potvrdí roli favoritů? (foto:hltv.org)

Pomůže ale příchod nejlepších hráčů světa týmu, který už dlouho tápe a hledá tu zlatou vydlážděnou cestu? Nová naděje tak visí nad SK Gaming, kteří ve skupině A narazí na dánské Mortal Team Work, Frag eXecutors z Polska, německé mousesports, ruské Meet Your Makers a Electronic Sahara z Francie. Otázky také kolují okolo příchodu Timma "ArcadioN" Henriksena, který u mTw nahradil Christoffera "Sunde" Sundeho. Dánové navíc nebudou mít v prvním zápase možnost využít plné týmové síly. Do Kyjeva totiž přijedou bez Alexandra "ave" Holdta, který má zítra ve škole zkoušku. Pro první zápas proti Meet Your Makers ho nahradí bratr Timma, Jack "wazorN" Henriksen.

Do Kyjeva míří i polští Frag eXecutors, kteří jako jedni z mála neudělali ve svém týmu změnu. Nejlepší polští hráči tak ponesou polskou zástavu do bojů proti nejlepším evropským celkům, podaří se jim ale prorazit?

Německé mousesports, obhájce titulu, jedou do hlavního ukrajinského města v nové sestavě, které vévodí dánský zázrak Finn "karrigan" Andersen. Jako trenéra s sebou bere německá jednička i bývalého hráče, Fatiha "gob b" Dayika, jenž by chtěl s novou sestavou navázat na loňský úspěch.

Lions nebo fnatic, kdo bude švédská dvojka?

Ve skupině B to už od dne rozlosování opravdu vře. Nejenže se zde mají utkat největší rivalové loňského roku, ale také se zcela jistě určí, který švédský tým bude nejvíce konkurovat nabušeným SK Gaming. Budou to fnatic, kteří vsadili na mix zkušeností a dravého mládí, nebo sehraní Lions posíleni o jednoho z nejlepších hráčů světa, Rasmuse "GuX" Ståhla?

Jedno je jisté, pokud se domácí Natus Vincere připravovali na turnaj tak, jak bylo slibováno, můžeme se těšit na další ukrajinský masakr motorovou pilou. Na´Vi se po dlouhé době vrací domů a celá špička přijede právě za nimi dobývat jejich bájný a nedobytný hrad. Podaří se někomu prorazit obranné linie nejlepšího týmu roku 2010?

Nejmenší naděje ovšem svazují německé Alternate aTTax, kteří na turnaj jedou v silnějším mixu. Jak nejlepší německý hráč předloňské EPS sezóny, Kenyon "KenaN" Temmel, tak i Direnc "seraph" Öz se turnaje nezúčastní.

Dánští TCM-Gaming, známější donedávna jako NoProblem! nebo Copenhagen Wolves, přibrali do svých řad Michaela "Friis" Jørgensena, takže kromě jednoho z nejlepších dánských hráčů budou určitě bojovat o postup mezi evropskou elitu.

Skupina ASkupina B

{#Švédsko} SK Gaming

Robert "RobbaN" Dahlström
Jimmy "allen" Allén
Johan "face" Klasson
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
Patrik "f0rest" Lindberg

{#Ukrajina} Natus Vincere

Arseny "esenin" Trynozhenko
Danylo "Zeus" Teslenko
Ioann "Edward" Sukhariev
Sergey "starix" Ischuk
Yegor "markeloff" Markelov

{#Německo} mousesports

Finn "karrigan" Andersen
Manuel "Tixo" Makohl
Roman "roman" Ausserdörfer
Manuel "approx" Zeitz
Thanh Vinh "ninja" Bui

{#Švédsko} Lions

Rasmus "Gux" Ståhl
Emil "FYRR73" Karlsson
Björn "threat" Pers
Niklas "niko" Johansson
Frej "kHRYSTAL" Sjöström

{#Polsko} Frag eXecutors

Filip "Neo" Kubski
Wiktor "TaZ" Wojtas
Jakub "kuben" Gurcyński
Jaroslaw "pasha" Jarzabkowski
Mariusz "loord" Cybulski

{#Švédsko} fnatic

Patrik "cArn" Sättermon
Harley "dsn" Örwall
Marcus "DelpaN" Larsson
Richard "Xizt" Landström
Faruk "pita" Pita

{#Francie} Electronic Sahara

Christopher "sixeR" Xia
Engin "MAJ3R" Kupeli
Guillaume "Geno" Ntep
Mahé "Yoshi" Martin
Rassen "Rara" Abdou

{#Německo} Team Alternate

David "CHEF-KOCH" Nagel
Sebastian "zorn" Weber
Christian "ChRRRRp" Porten
Christian "crisby" Schmitt
Eduard "eddy" Schmidt

{#Dánsko} Mortal Team Work

Danny "zonic" Sørensen
Martin "trace" Heldt
Timm "ArcadioN" Henriksen
Alexander "ave" Holdt
Oliver "minet" Minet
Jack "wazorN" Henriksen

{#Dánsko} TCM-Gaming

Baljit "zE-" Lal
Danny "BERRY" Krüger
Marco "Snappi" Pfeiffer
Michael "Friis" Jørgensen
Taymaz "TAY" Babalasi

{#Ruská federace} Meet Your Makers

Eduard "ed1k" Ivanov
Roman "ROMJkE" Makarov
Alexander "xek" Zobkov
Mihail "Dosia" Stolyarov
Sergey "Fox" Stolyarov

{#Ruská federace} forZe

Aleksey "HEL1" Novikov
Dmitryi "hooch" Bogdanov
Sergey "lmbt" Bezhanov
Emil "kucher" Akhundov
Alexey "OverDrive" Birukov

Všechny zápasy, které se v průběhu turnaje odehrají, budeme bedlivě sledovat, takže nepřijdete o žádnou novinku, zprávu a překvapení, které se v průběhu turnaje stane. Už nyní si můžete na všechny zápasy vsadit pomocí našich sázek, nezapomeňte tedy navštívit sázky, díky kterým si letošní měsíc můžete vyhrát podložku United Games.

Kdo je váš favorit? Vyhrají Natus Vincere nebo SK Gaming? Nebo překvapí někdo jiný?

Zdroj: ESL