Přejít k hlavnímu obsahu

IEM V: SK a fnatic mají za sebou úspěšný den

21. 1. 2011 | 04:59 Counter Strike 1.6
První den na evropském šampionátu je za námi, pojďme se podívat, komu se dařilo nejvíce a kdo potvrdil roli favoritů.SK Gaming uspěliTak jako každá velká LAN akce, tak i evropskému šampionátu se bohužel nevyhnulo zpoždění. Přestože se muselo na některé zápasy čekat o trochu déle, ti z vás, kteří se dívali na všechny souboje, museli být těmi nejšťastnějšími fanoušky tohoto měsíce. Nejenže se švédským týmům podařilo skvěle vstoupit do turnaje, ale také se potvrdila některá proroctví.
Výchozí obrázek

První den na evropském šampionátu je za námi, pojďme se podívat, komu se dařilo nejvíce a kdo potvrdil roli favoritů.

SK Gaming uspěli

Tak jako každá velká LAN akce, tak i evropskému šampionátu se bohužel nevyhnulo zpoždění. Přestože se muselo na některé zápasy čekat o trochu déle, ti z vás, kteří se dívali na všechny souboje, museli být těmi nejšťastnějšími fanoušky tohoto měsíce. Nejenže se švédským týmům podařilo skvěle vstoupit do turnaje, ale také se potvrdila některá proroctví.

GeT_RiGhT s fanouškem a v novém dresu SK (foto:hltv.org)

Tým SK Gaming přijel do Kyjeva nejen s novou tmavě zelenou sadou dresů, ale také s nejlepšími hráči světa. Jak Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, tak i Patrik "f0rest" Lindberg, potvrdili, že mají chuť hrát za svůj nový celek. Jako první na silné SK kladivo narazili hráči Electronic Sahara, kteří proti možná nejlepšímu týmu na turnaji uhráli pouhé tři body.

Druhým skalpem švédských hráčů se stala německá sestava mousesports, ti ale narozdíl od svých francouzských konkurentů získali bodů sedm.

Skvěle se zadařilo i polským Frag eXecutors, kteří porazili Meet Your Makers 16-7 a eSahara 16-11. Mortal Team Work z Dánska si v jediném dnešním zápase poradili s MYM 16-3.

SK tak prozatím vládnou skupině A, následováni polskými Frag eXecutors a dánskými Mortal Team Work. Změní se tato trojice už dnes?

První velký šok, fnatic poráží Na´Vi

Druhou skupinu odstartoval velmi ostře sledovaný zápas mezi "mladičkými" fnatic a domácími Natus Vincere. Švédští hráči prokázali, že se na akci připravili opravdu dobře a díky Richardu "Xizt" Landströmovi se vrátili do zápasu. V poslednímk kole v situaci 1v2 ovšem vítězství pojistil Patrik "cArn" Sättermon, který tak připsal na konto "nových fnatic" první tři body.


Na´Vi se prozatím daří, jak si poradí dnes a pak v play off? (foto:hltv.org)

Skvěle naladěni přijeli i TCM-Gaming, dříve Copenhagen Wolves, ti si poradili s forZe jednoznačně 16-1. Dánskému týmu pak podlehli i němečtí Team Alternate, kteří v průběhu této akce vyhodili z týmu Dirence "seraph" Öze, jenž neodcestoval na turnaj kvůli údajným problémům s motivací.

Ve švédském duelu mezi Lions a fnatic šlo opět do tuhého, avšak nyní se z vítězství neradoval ani jeden tým. Lions uhráli remízu 15-15 a po prvním dnu se dělí o první místo ve skupině právě s fnatic.

Poslední várka zápasů přinesla dvě vítězství pro Natus Vincere, první nad forZe 16-5, druhé pak nad Alternate aTTax 16-7. Lions si ještě ve svém třetím zápase poradili s TCM-Gaming 16-12 a jak jsme již řekli, dělí se o první místo ve skupině s fnatic.

Nezapomeňte si vsadit na dnešní zápasy! Opět se můžete těšit na skvělé zápasy, plné hodně krásných fragů.