Přejít k hlavnímu obsahu

MH: Cracked Gamers vítězi lednového turnaje

23. 1. 2011 | 04:24 Counter Strike 1.6
Sobotní Mezihernový turnaj je za námi a na jeho konci se mohl radovat pouze jeden jediný tým. Do finále se dostali legendární nEophyte a nově složení Cracked Gamers, kteří nakonec svého soupeře udolali na dvou mapách.Protože se s z původních osmačtyřiceti týmů na lednový Mezihernový turnaj dostavilo pouhých třicet celků, museli jsme udělat menší změny ve skupinovém systému. Narozdíl od původně myšlených osmi skupin, jsme vytvořili šest pětičlenných skupin, ze kterých následně postoupilo dvanáct nejlepších celků.
Výchozí obrázek

Sobotní Mezihernový turnaj je za námi a na jeho konci se mohl radovat pouze jeden jediný tým. Do finále se dostali legendární nEophyte a nově složení Cracked Gamers, kteří nakonec svého soupeře udolali na dvou mapách.

Protože se s z původních osmačtyřiceti týmů na lednový Mezihernový turnaj dostavilo pouhých třicet celků, museli jsme udělat menší změny ve skupinovém systému. Narozdíl od původně myšlených osmi skupin, jsme vytvořili šest pětičlenných skupin, ze kterých následně postoupilo dvanáct nejlepších celků.


Hráči aOBEK a un1, vítězové lednového turnaje (foto:nEophyte.cz)

Poprvé se také turnaje nezúčastnila eSuba, takže jsme se mohli těšit nejen na nového krále Mezihernových turnajů, ale také na dva úplně nové účastníky Mistrovství České republiky.

Po skupinové fázi jsme se mohli těšit na opravdu zajímavé play off, neboť do něj postoupili všichni velcí favorité tohoto lednového turnaje. Jak největším favoritům z Fofos Gaming, tak i eXtatus, se podařilo vyhrát své skupiny bez problému. Sestava nEophyte si ve skupině poradila s Cracked Gamers 16-8, avšak nejzajímavější a nejdůležitější duel těchto týmů měl teprve přijít.

Do play off víceméně postoupila celá nasazená osmička týmů, našli se ale i celky, které si svůj postup do druhého kola museli vyhrát. Například čeští take free tour porazili slovenské Fortune Gaming 16-12, z brněnské herny Velký Špalíček postoupili Daddy´s team, ti porazili 16-6 INFiNITY a Cracked Gamers přehráli SENNHEISER.co.th 16-6. V posledním a opravdu vypjatém zápase porazili slovenští Made in Bratislava Hyuugu 16-14.

Ve druhém kole už začalo přituhovat, týmy cítili svou šanci postoupit dál a prodrat se mezi čtyři nejlepší celky letošního měsíce. Nejvíce se věřilo českým eXtatus a slovenským Fofos Gaming, ale prvně jmenovaný tým už od rána na mapě de_inferno zrovna moc neexceloval. To se jim nakonec stalo i osudné, neboť hráči take free tour využili své šance a přejeli svého soka 16-11. Cracked Gamers nadělili hráčům HOLLYWOOD kanára a nEophyte si poradili s Daddy´s team 16-8. Slovenští Fofos Gaming porazili Made in Bratislava 16-6 a mohli jsme se přesunout do semifinále turnaje.

Hned tři týmy měli možnost dostat se mezi smetánku české a slovenské scény, Mistroství ČR se blíží a jedna jediná věc ke konci tohoto dne byla jistá. Na dubnové akci přivítáme jistě jednoho z dvojice nEophyte - take free tour. Ve druhé dvojici, Fofos Gaming a Cracked Gamers, byl větším favoritem slovenský výběr, neboť ten se minulé dva turnaje dostal vždy do finále, kde odehráli opravdu skvělé zápasy proti eSubě.

Neophyte potvrdili, že jsou jedním ze spolufavoritů lednové akce a že si jdou pro celkové vítězství v turnaji. Take free tour ale hráli po celý den opravdu skvěle, bohužel jim nedokázali konkurovat a uhráli pouhých devět bodů. První finalista tedy byl znám, přesuňme se k česko-slovenskému duelu, kde Fofos konečně mohli potvrdit svou pozici druhého nejlepšího týmu u nás. Nově zformovaní Cracked Gamers ale dokonale zaskočili svého rivala a přehráli nečekaně slovenské Fofos Gaming 16-5.


eXtatus se tentokrát moc nezadařilo, na fotce celá pětka (foto:neophyte.cz)

Finále mezi nEophyte a Cracked Gamers dávalo větší šanci na vítězství hráčům z "oranžové" organizace, přeci jen vítězství ze skupiny zde hrálo svou roli. Cracked Gamers se ale opět mohli opřít o skvělý týmový výkon, který tentokrát jednoznačně převýšil starší a zkušenější nEophyte. Ti po prohrách 8-16 a 13-16 museli pokleknout na koleno a uznat, že jejich soupeř byl dnes lepší.

 

Mezihernový turnaj 01/2011
1. kolo2. koloSemifináleFináleVítěz
de_dust2de_infernode_trainmapa 
 
{#Česká Republika} eXtatus1       
  {#Česká Republika} eXtatus11     
{#World}Freewin0       
    {#Česká Republika} take free tour9   
{#Česká Republika} take free tour
16       
  {#Česká Republika} take free tour16     
{#Slovenská Republika} Fortune Gaming
12       
      {#Česká Republika} nEophyte0 
{#Česká Republika} Daddy´s team
16       
  {#Česká Republika} Daddy´s team8     
{#Česká Republika} INFiNITY6       
    {#Česká Republika} nEophyte16   
{#Česká Republika} nEophyte1       
  {#Česká Republika} nEophyte16     
{#World}Freewin
0       
        {#Česká Republika} Cracked Gamers
{#Česká Republika} HOLLYWOOD1      Vítěz
  {#Česká Republika} HOLLYWOOD0     
{#World}Freewin0       
    {#Česká Republika} Cracked Gamers16   
{#Česká Republika} Cracked Gamers
16       
  {#Česká Republika} Cracked Gamers16     
{#Česká Republika} SENNHEISER11       
      {#Česká Republika}Cracked Gamers2 
{#Slovenská Republika} CiTRONS MiB
16       
  {#Slovenská Republika} CiTRONS MiB6     
{#Česká Republika} Hyuuga14       
    {#Slovenská Republika} Fofos Gaming5   
{#Slovenská Republika} Fofos Gaming
1       
  {#Slovenská Republika} Fofos Gaming16     
{#World}Freewin
0       
 

Konečné pořadí

{#Česká Republika} Cracked Gamers (un1, Trpaslik, berry, raf, aOBEK) - Postup na MČR
{#Česká Republika} nEophyte (FreeZ, zEro, Pepik, arsas, small) - Postup na MČR
 {#Česká Republika} take free tour (salva, wild, hex, anthrax, stepa)

Už nyní se těšíme na další Mezihernový turnaj, který jako i tento nabízí dvě místa na finálovém turnaji Mistrovství České republiky!

Zdroj: PLAYzone