Přejít k hlavnímu obsahu

IEM V: fnatic překvapují celý svět! Vítězí!

23. 1. 2011 | 22:20 Counter Strike 1.6
Druhý den v hlavním městě Ukrajiny se nesl v duchu velké revoluce "malých týmů". Tato revolta se nejvíce dotkla švédských SK Gaming, největších favoritů na vítězství, kteří se po druhém dni s turnajem loučí. UPDATE 23. 1. 2010 22:23 - Švédští fnatic udivují celý svět a poráží nakonec i Mortal Team Work ve finále Intel Extreme Masters European Championship! Už dnes večer se můžete těšit na plnohodnotné ohlédnutí za celou akcí.
Výchozí obrázek

Druhý den v hlavním městě Ukrajiny se nesl v duchu velké revoluce "malých týmů". Tato revolta se nejvíce dotkla švédských SK Gaming, největších favoritů na vítězství, kteří se po druhém dni s turnajem loučí.

UPDATE 23. 1. 2010 22:23 - Švédští fnatic udivují celý svět a poráží nakonec i Mortal Team Work ve finále Intel Extreme Masters European Championship! Už dnes večer se můžete těšit na plnohodnotné ohlédnutí za celou akcí.

UPDATE 23. 1. 2010 16:00 - Frag eXecutors pokračují ve skvělé formě a poráží Natus Vincere, kteří tak na domácím hřišti končí až na čtvrtém místě.

UPDATE 23. 1. 2010 4:50 - Dánští Mortal Team Work dokráčeli do finále poté, co si v prvním kole poradili se švédskými Lions a ve druhém kole s polskými Frag eXecutors. Fnatic naproti tomu zvládli skvělý zápas proti domácím Natus Vincere, kteří nepodávají tak suverénní výkony, jako na jiných akcích v průběhu loňského roku.

UPDATE 22. 1. 2010 14:19 - Natus Vincere poráží MYM 2-0 a postupují do semifinále Intel Extreme Masters European Championship. V tom se utkají s fnatic, se kterými prohráli v infarktovém zápasu 14-16.

SK Gaming čtvrtí, Frag eXecutors první

Ve skupině A se dnes odehrál opravdu dramatický souboj. Po prvním dnu, kdy SK Gaming v čele s duem f0rest-GeT_RiGhT dominovali, je čekali první důležité souboje, jež měli potvrdit, zda jsou SK tím nejlepším týmem světa. Meet Your Makers ovšem oproti včerejšku hráli jako vyměnění a doslova rozdrtili švédskou sestavu 16-3. Kapitán Robert "RobbaN" Dahlström řekl, že se MYM určitě prvních devět kol dívali hráčům německé organizace do monitorů. "Dokud jsme si neřekli o pauzu a organizátoři za nás nedali zábrany, mohli se nám ruští hráči dívat do monitorů," prozradil portálu Fragbite.se Robert.


face a f0rest sledují své soupeře (foto:hltv.org)

Výše zmíněný zápas se nejspíš podepsal na jejich následujících výkonech, neboť proti Mortal Team Work už vedli 12-3, ovšem nádherný comeback v podání dánských hráčů určil konečné skóre 15-15. Poslední zápas a na SK již čekali polští Frag eXecutors. Ti ale na mapě de_inferno na obou stranách sebrali osm bodů a vyhráli 16-13, čímž potopili hvězdné SK a poslali je předčasně domů.

Ostatní zápasy skončili následovně, Mortal Team Work porazili nejdříve mousesports 16-9, načež německý tým remizoval s francouzskou sestavou Electronic Sahara 15-15. Frag eXecutors si kromě skalpu SK Gaming urvali i ten dánský, to když porazili mTw 16-10. MYM poté porazili eSaharu 16-12 a polský celek okolo Filipa "Neo" Kubského si poradil i s německými mousesports, 16-9. Francouzský tým se ale nedal zahanbit a uhrál skvělou remízu s Mortal Team Work a Meet Your Makers dnešní den krásně zakončili vítězstvím 16-14 nad mousesports.

Lions poráží Na´Vi, fnatic vyhrávají skupinu

Ani druhý den nepřál domácím favoritům z Natus Vincere, kteří i dnes prohráli proti švédskému týmu. Tentokrát si vítězství nad nejlepším týmem roku 2010 užili hráči Lions, které za vítězstvím vedl Frej "kHRYSTAL" Sjöström, jenž skvělou poziční hrou s AWP na mapě de_train dokázal zastavit i mocného Yegora "markeloff" Markelova.

Oproti tomu fnatic, kteří skvěle zahráli již včera, dnes potvrdili skvělou formu i dnes. Nejdříve v severském souboji padli TCM-Gaming 16-3 a stejným rozdílem poté prohráli i němečtí Alternate aTTax. Skvěle zahráli i jejich konkurenti z Lions, jenž porazili kromě Na´Vi i rusko-ukrajinské forZe 16-4.

Ve večerním souboji si nakonec Natus Vincere poradili s TCM-Gaming 16-7 a odpoledne vyhráli forZe nad Alternate 16-14.

Konečné pořadí po skupinové fázi

Skupina ASkupina B
1. místo {#Polsko} Frag eXecutors1. místo {#Švédsko} fnatic
2. místo {#Ruská federace} Meet Your Makers2. místo {#Švédsko} Lions
3. místo {#Dánsko} Mortal Team Work3. místo {#Ukrajina} Natus Vincere
4. místo {#Švédsko} SK Gaming4. místo {#Dánsko} TCM-Gaming
5. místo {#Francie} eSahara5. místo {#Ruská federace} forZe
6. místo {#Německo} mousesports6. místo {#Německo} Team Alternate

Vyhrají nakonec Na´Vi?

Vsaďte si na první zápasy play off, které se hrají už dnes odpoledne. Předvedou Na´Vi grandiózní návrat, tak jako se jim to třeba povedlo na Electronic Sports World Cup 2010? Vyhraje nová sestava fnatic, která už teď jistotu, že skončí nejhůř čtvrtá? A co Frag eXecutors, kteří se jako vždy bez velkého humbuku dostávají do popředí?

Intel Extreme Masters V European Championship
1. koloSemifináleFináleVítěz
BO3BO3BO3 
 
{#Polsko} Frag eXecutors
--     
  {#Polsko} Frag eXecutors1   
{#World}Freewin--     
    {#Dánsko} Mortal Team Work-- 
{#Dánsko} Mortal Team Work
2     
  Sázky
 {#Dánsko} Mortal Team Work2   
{#Švédsko} Lions
0     
     Sázky {#World}TBA
{#Ukrajina} Natus Vincere
2    Vítěz
  Sázky
 {#Ukrajina} Natus Vincere
1   
{#Ruská federace} Meet Your Makers
0     
   Sázky {#Švédsko} fnatic-- 
{#World}Freewin
--     
  {#Švédsko} fnatic2   
{#Švédsko} fnatic--     
    {#Ukrajina} Natus Vincere
0 
     Sázky {#Polsko} Frag eXecutors
    {#Polsko} Frag eXecutors23. místo
 

Komu věříte vy? Frag eXecutors? Fnatic? Lions? Už zítra budeme znát finalisty turnaje, sledujte naše stránky, kde se dozvíte všechny důležitíé informace.