Přejít k hlavnímu obsahu

KoTH #1: eXtatus dosáhli na vrchol

3. 2. 2011 | 20:05 Counter Strike 1.6
První historický turnaj SteelSeries King of The Hill zná své finalisty. Po urputných nedělních soubojích se do finále dostaly týmy eXtatus a BEASTS.cz. Který z těchto celků stane ve čtvrtek na vrcholu a připíše si prvních 160€ na své konto?HLTV: cs1.playzone.cz:10015Nedělní podvečer patřil všem účastníkům SteelSeries King of The Hill turnaje. Těsně před jeho začátkem jsme vybrali čtyři nejlepší týmy, které jsme pasovali do role favoritů. Jak tedy turnaj probíhal?
Výchozí obrázek

První historický turnaj SteelSeries King of The Hill zná své finalisty. Po urputných nedělních soubojích se do finále dostaly týmy eXtatus a BEASTS.cz. Který z těchto celků stane ve čtvrtek na vrcholu a připíše si prvních 160€ na své konto?

HLTV: cs1.playzone.cz:10015

Nedělní podvečer patřil všem účastníkům SteelSeries King of The Hill turnaje. Těsně před jeho začátkem jsme vybrali čtyři nejlepší týmy, které jsme pasovali do role favoritů. Jak tedy turnaj probíhal?

Sedmapadesát týmů se od odpoledních pěti hodin snažily vydobít další kolo v eliminačním turnaji, na jehož konci si vítěz mohl přijít na 160€. Ačkoliv jsme očekávali vypjaté zápasy, hned v prvním kole se oddělila zrna od plev. Pouze v jednom zápase se prodlužovalo, v ostatních vždy vítěz vyhrál s minimálním náskokem osmi bodů. Druhé kolo, které se hrálo na mapě de_inferno, už začalo nabírat obrátky, ovšem týmy složené z předních hráčů české a slovenské scény nadále pokračovaly vpřed.

Teprve až třetí kolo tohoto turnaje přineslo první velmi důležitý zápas. Námi zvolený favorit sixbaners se totiž střetl s týmem organizace BEASTS. Kdo byl v minulosti zvyknutý vídat v barvách českého klanu sestavu okolo Erika "premijuM"  Grunwalda, musel se zaleknout "nové" sestavy, která se pod tagem BEASTS ukázala. Bývalí hráči PCCKO.sk si totiž našli útočiště právě u výše zmíněné organizace a s novým zázemím přišla nejspíš i nová motivace. Sixbaners, kteří nastoupili s posilami v podobě Martina "zigurat" Slance a Borise "skreqo" Belana, si za teroristickou stranu uhráli šest bodů, s nimiž se dalo uhrát vítězství a postup do dalšího kola. Slovenští hráči ale byli proti a skvěle zahráli i svou druhou stranu a poté, co se na jejich účet připsal sedmý vítězný bod, mohli se radovat z postupu do čtvrtfinále, kde už na ně čekali Take free tour.

Semifinále turnaje přineslo opravdu zajímavé zápasy. Ať už souboj Fofos Gaming proti mixu Cracked Gamers a ROCKETS nebo eXtatus s pozůstatky We own all, všechny čtvrtfinálové utkání přinesly skvělý divácký zážitek. Skrz předposlední kolo se nakonec dostali hráči nEophyte, Fofos Gaming, eXtatus a BEASTS.cz.

Fofos Gaming vs eXtatus

Díky mapě de_dust2 nemohl nikdo předem tušit, jak zápas dopadne. Jak eXtatus tak Fofos Gaming totiž oplývali skvělou sniperskou silou, kterou v českých barvách reprezentoval Jiří "LogeN" Vinš, zatímco Stano "StaN" Levan zástupoval slovenskou školu. Za teroristy začali nejdříve Fofos Gaming, kteří vyhráli nože. I přesto, že měli papírově silnější stranu, nedokázali uhrát víc jak šest bodů.

Změna stran a na čele se nadále drželi eXtatus. Ti se přetahovali se slovenským týmem o každý bod a nakonec zvítězil český celek, který vyhrál 16-14 a stal se tak historicky prvním týmem, jenž postoupil do finále SteelSeries King of The Hill turnaje.

nEophyte vs BEASTS

Druhý nejlepší tým z posledního Mezihernového turnaje v semifinále King of The Hill potkal další slovenský tým - BEASTS.cz. Neophyte, posilněni o Matesa "un1" Koulu, byly favoritem tohoto utkání, ovšem jejich soupeř už jednou prokázal, že si s rolí outsidera umí poradit. 

BEASTS načnuli souboj za teroristickou stranu a skrz obranné linie nEph se dostávali velmi často. Deset bodů, které si na své konto připsali po první části zápasu, jim připravilo opravdu svkělé postavení. Neophyte se ale nevzdávali, ovšem BEASTS potvrdili skvělou formu a s českým soupeřem hráli vyrovnanou partii i po změně stran. Poslední bod zápasu padl tehdy, když už tým Tomáše "zEro" Bojanovského vedl 6-5.

BEASTS tak vyhráli 16-11 a už tento čtvrtek se utkají s eXtatus o první místo v soutěži SteelSeries King of The Hill.

Finále

{#Česká Republika} eXtatus2vs.0BEASTS.cz {#Slovenská Republika}
{#Česká Republika} Petr "ptex" Tomášek
{#Česká Republika} Jiří "LogeN" Vinš
{#Česká Republika} Petr "PetrD" Danko
{#Česká Republika} Jan "Superstar" Růžek
{#Česká Republika} Petr "ppk" Šimák
 Sázky Martin "will" Martončik {#Slovenská Republika}
Tomáš "X-RaY" Ostrožlík {#Slovenská Republika}
Jergus "Jergus" Vyslocky {#Slovenská Republika}
Richard "hmxcile" Cuper {#Slovenská Republika}
Martin "gioTive" Brumerčík {#Slovenská Republika}

Kdo je váš favorit na vítězství v prvním turnaji SteelSeries King of The Hill?

Zdroj: PLAYzone
Štítky: SteelSeries KoTH