Přejít k hlavnímu obsahu

ptex: V sobotu jsme vyhráli společně!

12. 2. 2011 | 20:20 Counter Strike 1.6
Finále GIGABYTE Counter Strike 1.6 ligy už je za námi, my jsme vám ale pořád nepřinesli rozhovor s kapitánem vítězů, Petrem "ptex" Tomáškem. Přečtěte si, jestli vyčerpávající zápas proti NecroRaisers byl tím nejvíce zajímavým zápasem jeho dosavadní kariéry.
Výchozí obrázek

Finále GIGABYTE Counter Strike 1.6 ligy už je za námi, my jsme vám ale pořád nepřinesli rozhovor s kapitánem vítězů, Petrem "ptex" Tomáškem. Přečtěte si, jestli vyčerpávající zápas proti NecroRaisers byl tím nejvíce zajímavým zápasem jeho dosavadní kariéry.

Pro oživení vzpomínek, tak minulou sobotu se v brněnské herně Velký Špalíček uskutečnilo LAN finále GIGABYTE Counter Strike 1.6 ligy, kam dorazilo šest nejlepších celků z uplynulé sezóny. Nejlepší české a jeden slovenský tým čekala skupinová fáze a play off. Na vrcholu celého turnaje a večer se z vítězství radovali hráči eXtatus, kteří ve finále porazili slovenské Fofos Gaming.

Tak Péťo, už je to pár dní od vaší vítězné soboty. Změnilo se u vás něco?

No ani ne, jen já mám novej monitor, LogeN bude mít doufám během pár dní lepší internet, ppk novej počítač a na poličce mi přibyl jeden pohárek. Herně se ale nezměnilo nic, tuscana hrajeme pořád na ****. (smích)

Každého asi bude zajímat, jak jste sobotu oslavili. Byly vaše oslavy opravdu veliké,

POPISEK OBRAZKU
ptex, slaYer & ppk před zápasem
nebo jste vyčerpáním usnuli?

Už od rána jsme si říkali, že když budem ve finále, tak to večer rozjedem a když ne, tak to rozjedem maximálně tak domů. Představa chlastu nás hnala až na první místo celej den, ale nakonec na to nebyly síly. Všichni jsme celej den nejedli a byli unavení, takže první věc co nás zajímala, byla si nacpat pupky. Jinak samozřejmě nějaký pivka padly, ostatně jako vždycky, ale očekáváný pití panáků z poháru se neuskutečnilo, protože jsme se všichni těšili do postele.

Co sis ty sám řekl, když jste ve skupinové fázi porazili eSubu?

Na to by stačilo jediný slovo - KONEČNĚ! (smích) Každopádně nás povzbudilo, že jsme je konečně porazili, i když to byla jen skupina a o tolik nešlo. Vliv na dobrou náladu to určitě mělo.

Když jste stanuli na vrcholu skupiny a vás čekala minimálně dvouhodinová pauza, nebál si se, že byste mohli vypadnout z herního rytmu?

Tak to je nevýhoda na všech turnajích, hlavně, když váš tým vypadne ve finále WB a pak musí dlouho čekat na rozjetého soupeře ze čtvrtfinále. To jsme vyřešili stáhnutím ESL-wire a pokusama o nějakej zápas v evropským ladderu. Bohužel nikdo dopoledne nehrál, tak nám musel postačit jeden zápas sehnaný přes IRC. Ten jeden zápas nám nakonec na rozklikání stačil.

Jak dlouho jste před akcí trénovali? Povzbudilo vás i vítězství v KoTH?

Už si přesně nepamatuju, ale po nevydařeném meziherňáku jsme tomu dali během následujících čtrnácti dní tak šest večerů hraní. Vítězství v KoTH nás určitě povzbudilo, ale největší impuls a ponaučení jsme brali z toho už zmiňovaného lednového meziherňáku.

Co se na MZH oproti LAN finále nevydařilo?

Na MZH jsme jeli malinko s nosánkama nahoře - každý nás pasoval na top2 a i my jsme si dost věřili, což umocnilo i to, že tam nebyla eSuba. Jenže jak to bývá, pýcha předchází pád a tak jsme padli na držku. Vcelku rozčarování, i když zápas s take free tour, kteří nás na MZH vyřadili, hrál logen s horečkou a pod práškama, takže hlavní vinu na té prohře nese myšlení ve stylu "jsme hustí, to se vystřílí samo...". Jenže takhle to nefunguje, a proto jsme si na GIGABYTE finále pořád připomínali, že se budem soustředit jen na danej zápas a neřešit kraviny okolo a do každého zápasu půjdeme s pokorou.

GIGABYTE LAN finále bylo asi hodně emotivní, jak bys popsal váš zápas s NecroRaisers, kde jste nečekaně museli hrát až do úplného konce?

Zápas s NecroRaisers byl nejnapínavějším zápasem, který jsme tam hráli. Byl to rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem. První mapa tuscan, zahráli jsme ho špatně, víme s klukama co tam máme za problémy, budeme to muset pořešit, ať se naše hra na něm zlepší. Druhou mapu jsme dali nuke, rozhodl jsem to asi já, i když mě tam někdo od toho odrazoval. Prostě se mi chtěla hrát nějaká "jiná" mapa, tedy train nebo nuke. Jen se mi nechtělo hrát proti trpovi (Martin "Trpaslik" Kindl pozn. autora) na trainu, tak jsem dal nuke a ten jsme v pohodě vyhráli. Čekali jsme co zvolí NecroRaisers a s dust2 jsme podle mě moc nepočítali. Každopádně už jsme tam ten den dali eSubu, tak proč ne i NecroRaisers. Za CT se nám zadařilo a vyhráli jsme stranu. Když jsme měli dobře rozjetou i druhou stranu, tak jsme zaváhali a nechali si dát snad pět bodů v řadě. Naštěstí někdy za stavu 13:14 jsme se opět chytli a další tři body byly naše. Každopádně závěr i zápas celkově, byl vcelku dramatický.

Byl to podle tebe takový ten typ zápasu, který přijde jen jednou za život?

To zas si myslím, že ne a doufám, že ten ještě přijde někdy v budoucnu. Pro mě osobně byl takovej zápas zatím na Quietus Day 2009 proti petrasovi a spol., kdy jsme na trainu prohrávali 0:8 za CT a otočili to za Tčka na 16:13.

Po NecroRaisers přišlo vytoužené finále, jak jste se vyhecovali na tento zápas. Fofos Gaming předtím porazili eSubu, co jste od jediného slovenského celku, který na LAN dorazil, očekávali za styl?

Těšilo nás, že máme druhý místo v kapse, každopádně jsme chtěli první a tak jsme si opakovali, že musíme zahrát v klídku to svoje a finále si užít. To se pak i stalo, čekali jsme nějaký pohodový defaultíky od nich což se plnilo a snažili se nahrát co nejvíc bodů za CT na první straně dust2. Po první půlce vedli tuším o bod a my věděli, že to máme ve svých rukou. Po pár bodech jsme už věřili, že si to nenecháme vzít a v pohodovém tempu vyhráli. Druhá mapa byla inferno, čekali jsme, že si ho vezmou a Peťa (Petr.D) v to dokonce doufal. (smích) Náš plán byl hned zezačátku je zarazit a nedat jim šanci se hecnout a to se nám povedlo. Pak prostě přibývala kola, jedno za druhým, druhý za třetím a za T jsme si vytvořili takový náskok, který už jsme takřka nemohli ztratit.

Když to tak čtu, připravovali jste si i anti-straty na své soupeře?

Nic takového jsme neměli, řekli jsme si styl hry, kterej budeme chtít hrát a vymysleli nějaký první kola a tím to haslo.

Celý tým skvěle spolupracoval po celou dobu turnaje. Vyzdvihl bys ale někoho z týmu výš?

Tohle já nemám rád, někdo dá víc fragů, někdo dá důležitější fragy, někdo jen vymyslí nějakej nápad, kterej nám vyhraje kolo. Každej má svoje a každej svoje přinesl. Takže jmenovat určitě nebudu, všichni ví jak zahráli a za mě můžu říct, že všichni zahráli výborně a do puntíku na tom turnaji splnili svoje role. V sobotu jsme vyhráli společně.

Co čeká eXtatus v nejbližší době, kromě obhajoby KoTH?

No mezihernovýho turnaje se nezúčastníme kvůli úsporám na následující LanCraft a MČR. Takže aspoň bude moct LogeN dopomoci Hollywoodu na MČR, možná i ostatní kluci se někde objeví v nějakých mixech. Takže nám prozatím zbývá jen KoTH, kde bychom rádi udrželi kopec.


Petr.D, LogeN, ptex, ppk, Superstar, vítězové GIGABYTE ligy 2010

Asi dnešní poslední otázka, jak vůbec dopadl "šek" pro vítěze?

Myslíš tu tabuli? (smích) Tu si odvezl Barny, tak co já vím co s ní doma po večerech dělá. Ne, dali jsme mu jí na nějaký reklamní účely či co. Do toho já nevidím, já hraju.

Ještě jednou díky Petře za tvůj čas a hodně štěstí v nadcházejících měsících!

Taky děkuju kámo, měj se a i Tobě hodně štěstí.

Zdroj: PLAYzone