Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2011 v Jižní Koreji?

24. 2. 2011 | 16:14 Všechny hry
Podle posledních informací, se kterými přišli redaktoři portálu HLTV.org, by se mělo letošní vyvrcholení World Cyber Games uskutečnit v jihokorejském Busanu.Druhé největší korejské město s více jak třemi a půl milióny obyvateli je tradičním centrem společnosti a zábavy. Každoročně se zde koná mezinárodní filmový festival a v roce 2002 byl jedním z hostitelských měst mistroství světa ve fotbale.
Výchozí obrázek

Podle posledních informací, se kterými přišli redaktoři portálu HLTV.org, by se mělo letošní vyvrcholení World Cyber Games uskutečnit v jihokorejském Busanu.

Druhé největší korejské město s více jak třemi a půl milióny obyvateli je tradičním centrem společnosti a zábavy. Každoročně se zde koná mezinárodní filmový festival a v roce 2002 byl jedním z hostitelských měst mistroství světa ve fotbale.

HLTV.org přichází s touto informací díky Neo TV, která je jedním z oficiálních partnerů World Cyber Games. Ta ve své jedné z relací potvrdila, že letošním hostitelským městem se stane korejské město Busan.

Koncem loňského roku bylo jasné, že se WCG vrátí na asijský kontinent, odkud si olympijské eSports hry udělali cestu do Los Angeles, kde triumfoval slovenský fotbalista bl4ck_p01nt.

Prozatím neznáme konkrétní datum konání, víme pouze to že se to bude konat v říjnu letošního roku.

Jaký to bude mít nejspíš dopad na komunitu?

Nejhorší scénář, který se snad nenaplní, nepočítá s odjezdem českých nebo slovenských zástupců. O něco lepší děj předpovídá odjezd hned tří hráčů tedy zástupce StarCraft II FIFA11 a TrackMania. Ten nejlepší průběh, hlavně pro Counter Strike 1.6 týmy, je vyslání plné výpravy, tedy i pětičlenného CS 1.6 týmu, který by se tak po delší odmlce mohl utkat s nejlepšími týmy světa.

Ke všemu se vyjádřil i Michal Nagy, představitel společnosti PLAYzone.cz, "Môžeme potvrdiť to, že finále World Cyber Games sa bude konať v Korei, tak ako informovalo HLTV.org. Ďalej môžeme prezradiť aj to, že aj tento rok prinesie Progamers s.r.o a PLAYzone s.r.o. domácu kvalifikáciu, ktorá bude oznámena už čoskoro a bude sa konať po MČR, prostredníctvom mezihernových turnajov. To koľko ľudí poletí na svetové finále ponecháme zatiaľ v tajnosti, ale myslím si, že sa máte načo tešiť. Viac informácii už čoskoro na PLAYzone.cz!"

Snad se zadaří a my vyšleme do Asie ten nejvyšší možný počet hráčů.

Zdroj: HLTV