Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung Euro Championship letos v Polsku

Organizátoři World Cyber Games oznámili, že letošní Samsung Euro Championship se bude konat v Polsku. Po loňském Berlíně se tak "malé Mistrovství Evropy" přesouvá nejspíš do Varšavy.
Výchozí obrázek

Organizátoři World Cyber Games oznámili, že letošní Samsung Euro Championship se bude konat v Polsku. Po loňském Berlíně se tak "malé Mistrovství Evropy" přesouvá nejspíš do Varšavy.

Evropské vydání World Cyber Games se vůbec poprvé v historii vydává za hranice Německa. Minulý rok, kam náš portál vyslal osmičlennou výpravu, se nám dost zadařilo. Hráč FIFA 10 Jan "Snkrjn" Šenkýř skončil ve svém turnaji na krásném čtvrtém místě a Erik "hakkiJr" Leštach na pátém místě mezi evropskou TrackMania smetánkou. Sestava eSuby, která se zúčastnila turnaje ve hře Counter Strike 1.6 svedla vyrovnanou bitvu proti SK Gaming, na postup to ale bohužel nestačilo.


eSuba proti SK Gaming v památném zápase SEC 2010

Nový ročník se tak bude konat po mnoha letech v cizí zemi. Výběr Polska odůvodnili organizátoři následovně, "Velké a prestižní akce se doposud odehrávali pouze v zemích jako Korea, Švédsko, USA, Francie, Čína, Německo nebo Itálie. Nyní na tento seznam přijde i Polsko, které jsme vybrali jako zem, kde se bude konat evropské finále World Cyber Games pro letošní rok. Je to velká čest a obrovská zodpovědnost, ale věříme, že se turnaj v Polsku zapíše do análů elektronického sportu."

Z vedení Samsungu prozatím nikdo neřekl, kdy a kde se bude přesně SEC konat. My jsme se zeptali Michala "H1tachi" Nagyho, jestli i letos vyšle česko-slovenská reprezentace hráče na jeden z nejprestižnějších turnajů roku. "Minulý rok sa nám podarilo vypraviť veľmi slušnú zostavu hráčov, ktorá sa nakoniec umiestnila na vysokých priečkach. Tento rok sa chceme ale hlavne sústrediť na World Cyber Games a preto je vypráva na SEC zatiaľ vo hviezdach. Doteraz okrem miesta nebolo nič viac oznámené, takže si počkáme na viac informácii, ktoré Vám neskôr prinesieme na PLAYzone."

Nezbývá nám nic jiného, než jen doufat a vyčkat na poslední rozhodnutí.