Přejít k hlavnímu obsahu

IEM V: mTw v semi, coL a FX do čtvrtfinále

2. 3. 2011 | 21:50 Counter Strike 1.6
Dánští Mortal Team Work postoupili do semifinále Intel Extreme Masters V poté, co dokázali vyhrát čtyři ze svých pěti zápasů. O postup se zasloužili i Frag eXecutors a nakonec i compLexity, kteří si play off zajistili až výhrou v posledním zápase.
Výchozí obrázek

Dánští Mortal Team Work postoupili do semifinále Intel Extreme Masters V poté, co dokázali vyhrát čtyři ze svých pěti zápasů. O postup se zasloužili i Frag eXecutors a nakonec i compLexity, kteří si play off zajistili až výhrou v posledním zápase.

Oproti včerejším zápasům skupiny B, se těm dnešním vyhnulo zpoždění. Diváci si tak mohli v klidu rozvrhnout svůj denní plán a mohli stihnout všechny zajímavé zápasy dnešního turnajového dne. Skupinu A ráno otevřely zápasy mezi Frag eXecutors a Moscow Five, Mortal Team Work a TCM-Gaming a nakonec compLexity a UMX. V dánském derby přejeli zkušenější mTw své rivaly z TCM, slovanský duel patřil Frag eXecutors a v exotickém zápase mezi brazilskými coL a thajskými UMX zvítězili jasně lepší compLexity.

Mortal Team Work se dnes opravdu dařilo, hned čtyři zápasy dokázali proměnit ve tří-bodový zisk a totální přejetí soupeře. Doplatili na to jak Frag eXecutors, Moscow Five, UMX a také již výše zmínění TCM-Gaming. Dánský celek se tak stal nejlepším týmem obou dnů a kdyby se titul uděloval podle dosažených bodů, stanuli by hráči mTw na vrcholu i přesto, že se dvanácti-bodový zisk podařil i jejich největším konkurentům z dnešního dne, Frag eXecutors.


Mortal Team Work v akci (foto: HLTV.org)

Ještě předtím, než začala samotná skupina jsme v úzkém kruhu favorizovali na postup i brazilské compLexity, kteří na každé evropské akci, které se zúčastnili, vždy prokázali, že patří k užší společnosti. I dnes začali skvěle, zápas proti UMX zvládli na jedničku, takže už jen dva vítězné zápasy chyběly do sbírky, aby se kvalifikovali do play off. Následující dvojzápas proti TCM-Gaming a Frag eXecutors ale coL prohráli a pokud chtěli pomyslet na postup, museli porazit Moscow Five a Mortal Team Work, což se zdálo velmi šílené.

Světe div se, ale brazilští kluci to opravdu zvládli! Né zrovna dobře hrající Moscow Five podlehli coL 7-16 a když přišel na řadu zápas s doposud neporaženými mTw. Málokdo by řekl, že si Dánové nechají čistý štít sebrat jihoamerickým výběrem, ovšem stalo se a compLexity ač přes prvotní nervózní vystoupení dokázali ukradnout třetí místo a zajistit si místo v play off.

Rád bych zde uvedl i thajský tým UMX, který na akci dorazil jako náhradník za čínské TyLoo. Hra tohoto outsidera se zápas od zápasu lepšila a prohra 14-16 s Moscow Five byla prvotním náznakem toho, že asijský celek nepřijel do Hanoveru jen tak. Potvrzením dobré formy a skvělého výkonu bylo i poražení dánských TCM-Gaming 16-4!

IEM V - Skupina A
#NázevZVRPVK/PKB
1.{#Dánsko} Mortal Team Work5
401+3812
2.{#Polsko} Frag eXecutors5401+1612
3.{#Brazílie} compLexity5302+139
4.{#Ruská federace} Moscow Five5203-236
5.{#Tchaj-wan} UMX5104-173
6.{#Dánsko} TCM-Gaming5104-273
 

Skupinová fáze Intel Extreme Masters V World Ch'ship je tak u konce a zítra nás čeká play off, ve kterém se nyní hraje o všechno. Kdo se nakonec bude radovat z titulu nejlepšího týmu IEM pro rok 2010?