Přejít k hlavnímu obsahu

KoTH #3: eXtatus vítězí potřetí v řadě!

4. 3. 2011 | 00:00 Counter Strike 1.6
Již třetí v pořadí SteelSeries King of The Hill se odehrál v nedělních podvečerních a následných večerních hodinách. Pojďme si projít ty nejdůležitější momenty tohoto turnaje, na jehož konci bude vítězný tým získá dalších 160€.3. března 2011 23:52 - Tým eXtatus podruhé v řadě poráží eSubu a připisuje si své třetí v SteelSeries King of The Hill! Celek vedený Petrem "ptex" Tomáškem zvládl vyhrát de_nuke a de_inferno, díky čemuž vyhráli 2-1.
Výchozí obrázek

Již třetí v pořadí SteelSeries King of The Hill se odehrál v nedělních podvečerních a následných večerních hodinách. Pojďme si projít ty nejdůležitější momenty tohoto turnaje, na jehož konci bude vítězný tým získá dalších 160€.

3. března 2011 23:52 - Tým eXtatus podruhé v řadě poráží eSubu a připisuje si své třetí v SteelSeries King of The Hill! Celek vedený Petrem "ptex" Tomáškem zvládl vyhrát de_nuke a de_inferno, díky čemuž vyhráli 2-1.

3. března 2011 02:08 - Dnešní grandfinále mezi eSubou a eXtatus bude komentovat známá dvojice Vojtěch "cRL" Švan a Kazimír "KaZi" Krysta. To vše na našem TeamSpeak 3 kanále od 20:00!

Čeští eXtatus, kteří v posledním grandfinále porazili eSubu, jsou stále králi SteelSeries kopce a dnes pouze sledovali, jak se jednapadesát českých a slovenských týmů snažilo dostat k šanci zahrát si proti jednomu z nejlepších tuzemských týmů současnosti. My samotní jsme největší šanci na postup do velkého finále dávali eSubě, která do turnaje využila služeb namotivovaného Tomáše "oskar!" Šťastného. Jak tedy třetí akce pod záštitou SteelSeries dopadla?

1. kolo

V prvním kole jsme díky lichému počtu týmů mohli vidět velký počet freewinů, proto nejzajímavějším zápasem prvního kola můžeme označit zápas mezi CyberEyes.cz a eSuba.Ladies, kde dívky nakonec vyhráli 16-14. Kluci ze CyberEyes.cz bohužel po většinu zápasu hráli ve čtyřech a měli menší problémy se serverem, který jim byl pro tento turnaj přiřazen.

2. kolo

Mapa de_inferno, která byla určena pro druhé kolo, sedla valné většině favoritů, kteří se probojovali do druhého kola. Týmy jako eSuba, nEophyte nebo Virtual World své soupeře jasně přejeli, to se ale nedalo říct o NecroRaisers, kteří jakožto jedni z favoritů mohli prokázat, že patří mezi deset nejlepších týmů scény. Druhé kolo jim ale bylo osudné, neboť se proti nim postavili slovenští ONEFRAG. Ač do zápasu NecroRaisers nastoupili se známým moviemakerem Matúšem "0L0V0" Menem a Ondřejem "EYO" Šťastným, nedokázali svého slovenského soupeře porazit.

3. kolo

Ve třetím kole už začalo přituhovat, ovšem i nyní se dařilo především známějším jménům. Jak nEophyte, tak eSuba krájela své soupeře jednoduchým a rázným řezem, tentokrát na sílu této mocné dvojice doplatili slovenští PERUN PG a český mix nous sommes le, první tým prohrál 16-8, druhý pak 16-7.

Čtvrtfinále

Konečně jsme se dostali do fáze, kde už týmy musí do všeho jít na stoprocent a začít se pořádně ohánět svými zbraněmi. Esuba si ale v tomto duchu počíná celou dobu a poradila si s týmem HOLLYWOOD 16-2, nEophyte porazili slovenské GBB 16-8 (ten klučina co říkal, že vsadí 5.000,- na vítězství tohoto týmu mi může napsat PMku), Have Fun odrazili sílu česko-slovenských Sunrise, které vedl pod taktovkou Václav "rpg" Vlach a Virtual World vykontumovali zápas proti BAZINGA!, kteří dle všeho využili hosta, ač jim ho hráči vW povolili.

Semifinále

Už jen dva zápasy dělily kvartet týmů od vysněné možnosti zahrát si velké čtvrteční finále proti eXtatus. Have Fun, kteří v minulém kole porazili sunrise, se dostali do křížku s nEophyte, zatímco "jAPKO-vci" z Virtual Worldu měli co dočinění s eSubou.

První zápas se zdál vcelku jasný, nEophyte hráli svou hru a nedovolili Have Fun nijak moc zabrat. Tým, ve kterém hrál bývalý člen Cracked Gamers Milan "Striker" Švejda, získal nakonec pouhých sedm bodů.

To eSuba si dala záležet a divákům nabídla zápas, ve kterém jsme se mohli těšit ze skvělých fragů a výborných výkonů. Mapu de_train načnuli za CT Virtual World a ti namotivovaní přehráli eSubu 9-6. S tříbodovým náskokem se do druhé půlky jde přeci jen o trochu lépe, ovšem nebyla by to eSuba, kdyby nezačala hrát teprve tehdy, když už jde do tuhého. S takovým výkonem jsme se už mohli několikrát setkat a i tentokrát za tím stál jeden důležitý článek, tím byl tentokrát Tomáš "gns" Pavlič, jenž proti Virtual World za CT nahrál hned 28 fragů! Za podpory svých spoluhráčů (zigurat-oskar! dohromady nastřádali dalších 32 fragů), se mohla eSuba radovat z postupu do finále, kde už na ně čekali nEophyte.

Finále

Poslední zápas nám přichystal souboj dlouhodobých rivalů. Celky nEophyte a eSuba už od loňského roku vždy bojují o česko-slovenské výsluní, vždy se ale zadařilo více druze jmenované sestavě. Tentokrát si ale nEophyte vybrali vcelku silnou sestavu, neboť stálé jádro doplnil nám velmi známý Lukáš "ice_west" Vojáček, kterého jsme měli možnost vidět jako člena vítězné sestavy na únorovém Mezihernovém turnaji.

Zápas začal na de_nuke a eSuba si jako CT udělala pětibodový náskok poté, co vyhrála první stranu 10-5. Tým tentokrát netáhl Tomáš "gns" Pavlič, ale navrátilec do sestavy, Jindra "jRi" Hochman. Neophyte ale museli zabrat, bohužel dokázali uhrát dalších pět bodů předtím, než eSuba získala poslední, šestnáctý bod: 16-10 pro eSubu.

Sestava, kterou vedl Tomáš "zEro" Bojanovský, si jako druhou mapu vybrala de_inferno. I přes výhodu v podobě CT strany smazala eSuba všechny rozdíly, které mezi týmy byly. Zisk čtrnácti bodů jasně posunul kupředu modro-bílý tým, což se i po změně stran potvrdilo a eSuba si tak ve čtvrtek zopakuje grandfinále proti eXtatus.

{#Česká Republika} eSuba2vs.0nEophyte {#Česká Republika}
{#Česká Republika} Jindřich "jRi" Hochman
{#Česká Republika} Tomáš "gns" Pavlič
{#Česká Republika} Martin "zigurat" Slanec
{#Česká Republika} Tomáš "oskar" Šťastný
{#Česká Republika} Michael "jckl" Holý
16
16
de_inferno
de_nuke
7
10
Tomáš "small" Bortel {#Česká Republika}
Milan "Pepik" Musil {#Česká Republika}
Tomáš "zEro" Bojanovský {#Česká Republika}
Ondřej "arsas" Lhota {#Česká Republika}
Lukáš "ice_west" Vojáček
{#Česká Republika}

Grandfinále

Opět ve čtvrtek se o trůn krále SteelSeries King of The Hill utkají eXtatus a eSuba. Tentokrát si troufám říct, že vyhrají hráči eSuby, neboť pokud jim vydrží motivace a Tomáš "oskar" Šťastný bude opět rozdávat, mohou se eXtatus pouze dívat na to, jak se eSuba pomalu a jistě vkrádá opět na česko-slovenský trůn.

{#Česká Republika} eXtatus2vs.1eSuba {#Česká Republika}
{#Česká Republika} Jiří "LogeN" Vinš
{#Česká Republika} Petr "ptex" Tomášek
{#Česká Republika} Jan "Superstar" Růžek
{#Česká Republika} Petr "ppk" Šimák
{#Česká Republika} Petr "Petr.D" Danko
 Sázky 

Michael "jckl" Holý {#Česká Republika}
Tomáš "oskar" Šťastný {#Česká Republika}
Tomáš "gns" Pavlič {#Česká Republika}
Jindřich "jRi" Hochman {#Česká Republika}
Martin "zigurat" Slanec
{#Česká Republika}

Zdroj: PLAYzone
Štítky: SteelSeries KoTH