Přejít k hlavnímu obsahu

Lancraft (SC2) report #1 - den po dni

12. 4. 2011 | 23:38 StarCraft 2
Ještě neuplynul ani rok od chvíle, kdy byl vydán  Starcraft 2 a tato hra se u nás, stejně jako v celém světě, těší velké oblibě. Prozatímním vrcholem naší scény byl bezpochyby MSI Lancraft Spring 2011. Na celou akci se sjelo celkem 240 hráčů a z toho jich více než 80 přijelo hrát Starcraft. Samotná akce začala v sobotu, všemu ale předcházely měsíce příprav. Hlavní práce začala ve čtvrtek a od tohoto data začneme.   Čtvrtek 7.4.2011
Výchozí obrázek

Ještě neuplynul ani rok od chvíle, kdy byl vydán  Starcraft 2 a tato hra se u nás, stejně jako v celém světě, těší velké oblibě. Prozatímním vrcholem naší scény byl bezpochyby MSI Lancraft Spring 2011. Na celou akci se sjelo celkem 240 hráčů a z toho jich více než 80 přijelo hrát Starcraft. Samotná akce začala v sobotu, všemu ale předcházely měsíce příprav. Hlavní práce začala ve čtvrtek a od tohoto data začneme.

 

Čtvrtek 7.4.2011

Sjíždí se první organizátoři a začíná tvrdá a neviditelná práce. Desítky až stovky stolů a židlí se postupně přemísťovaly na místo, zatímco po zemi se válely další stovky metrů kabelů. U vchodu a v chodbách se po zemi kupily krabice se vším možným materiálem, nářadím, hardwarem a dalším vybavením, nutným pro bezproblémový chod akce. Pět místností se jen velmi pomalu měnilo v to, co bude k vidění v pátek večer. Dobrou zprávou je fungující WiFi síť, která měla velmi příhodné heslo. Mezi tím zmatkem komentuje dvojice z sc2cz turnaj eSuba KoTH a jistý redaktor odpovídá na zvídavé dotazy svého kolegy. K večeru doráží první „konvoj“ se zásobami, které začínají naplňovat bar.

Stav k pozdním hodinám: Část práce je již hotova, nicméně není to žádná „hitoška“. Na balkóně není kromě židlí a několika spících osob nic, v malém sále jsou pouze stoly a o admin area nemá cenu ani hovořit. Na druhou stranu 2 hlavní sály jsou téměř připraveny, stoly a židle jsou na místě a kabeláž vyžaduje jen menší úpravy.

LancraftLancraftLancraftLancraftLancraftLancraft

Pátek 8.4.2011

Noc sice nebyla tak divoká, jak byla v následujících dnech, ale i tak nebylo spánku dost. Po raní poradě, kterou vedl hlavní kápo {#Česká Republika} Jump, bylo zřejmé, že práce je více než dost. Do 4 hodin se měli objevit první hráči a ani jedna místnost ještě nebyla připravena na 100%. V malém sále se natahovaly kabely na stoly, zatímco na balkóně se připravovala stage pro stream sc2cz. Na místo se dávalo plátno, dataprojektor a počítače. V hlavním sále se zalepovaly na zemi dráty, aby nedošlo k nepříjemnostem a úrazům a u vchodu se začala tvořit oblast pro registrace, která byla zanedlouho zavalena nově příchozími hráči. Kolem 12. hodiny byly všechny sály kromě jednoho připraveny a mezi prvními zaregistrovanými hráči byla čtveřice hráčů z Maďarska. Poslední zbývající místností byl balkón, kde zatím nebyly stoly. Ty se nakonec podařilo za přispění prakticky celého přítomného admin týmu přenést z několika set metrů vzdálené školy. V odpoledních hodinách pokračoval příval hráčů, kteří se neustále valili k registracím. Začínaly doprovodné turnaje. Ve večerních hodinách bylo už vše připraveno a zkušebně se rozjel i stream sc2cz. Jak se následující den ukázalo, stream byl jedinou, zato velkou, vadou na kráse jinak bezchybné organizace.

Stav k pozdním hodinám: Všechny prostory byly připraveny na sobotní hlavní turnaje. Jedinou neznámou představoval stream. Problémy dělal přenos zvuku, který se nedařilo řešit ani za přispění části admin teamu. Co se hráčů týče, chyběli pouze {#Polsko} MaNa a {#Polsko} Funkay.

LancraftLancraftLancraft

 

Sobota  9.4.2011

Den D nadešel. Během rána se připravovali poslední drobnosti a v 9 hodin byl rozlosován pavouk pro hlavní SC2 turnaj. Problémy se streamem pokračovaly. Stala se z toho noční můra pro oba streamery z sc2cz, {#Česká Republika} Murdoca a {#Česká Republika} Tučňáka, kterým se i přes veškerou snahu nedařilo vše rozjet na 100%. Mezitím hráči pokračovali ve svých zápasech a k žádnému velkému překvapení nedošlo. Tarson, Mana, Rikytan a další favoriti své skupiny vyhráli suveréně. Během poledne se dostavil nekompletní team PLAYzone TV. Proběhlo několik rozhovorů a ke slovu se postupně dostaly přenosy z her. Mezitím pokračovala jízda polských hráčů do závěrečným bojů. Jestli něco znepříjemňovalo hráčům život, bylo to horko, které bylo nejhorší v hlavním sále a na balkóně. Když se blížil zápas Rikytan proti Tarsonovi, byl stream sc2cz opět přemístněn na pódium, odkud vysílalo PLAYzone TV. Přenos byl restreamován na plátno, které bylo umístněno na balkóně. A právě odtud se do celé budovy rozprostřel velký jásot ve chvíli, kdy se Rikytanovi podařilo svého polského soupeře porazit. Během večera a noci postupně končil jeden turnaj za druhým a jako poslední se dohrával Starcraft 2 turnaj. V tom nakonec dominovali hráči z Polska. O půlnoci došlo k předávání cen.

Stav k pozdním hodinám: Sobotní noc už nebyla taková, jako noc z pátku na sobotu. Částečně i proto, že někteří hráči již akci opustili. Většina jich však zůstala. Byly předány ceny a dohrávaly se poslední doprovodné turnaje. Na některých organizátorech, adminech a streamerech už byla znát únava z předchozích dnů.

LancraftLancraftLancraftLancraftLancraftLancraft

 

Neděle 10.4.2011

Od rána začalo hráčů ubývat a spolu s nimi i různé vybavení. Nejtěžší část čekala na organizátory akce, kteří museli prakticky celou budovu uklidit. Ještě předtím, než mohly být odneseny stoly, se musel odklidit nepořádek, který zůstal především od hráčů dvou nejmenovaných her. Postupně byly odneseny i stoly a židle. Po sedmi hodinách práce mohl být úklid prohlášen za úspěšný a budovu opustil jako poslední kapitán Jump.

Akce se nedá označit jinak než úspěšná. Organizaci se nedá vytknout snad nic. Jediný problém představoval již několikrát zmíněný stream, konkrétně technické problémy s ním spjaté.