Přejít k hlavnímu obsahu

Lancraft (SC2) report #2 - turnaj

15. 4. 2011 | 18:08 StarCraft 2
SC2 turnaj na Lancraftu byl hlavní náplní celé akce. Zúčastnilo se ho přes 80 hráčů ze 4 zemí, kteří bojovali o PM v hodnotě 5000 Kč a ceny v hodnotě dalších několika tisíců. Kromě hlavního turnaje se konal i doprovodný 2v2 turnaj.
Výchozí obrázek

SC2 turnaj na Lancraftu byl hlavní náplní celé akce. Zúčastnilo se ho přes 80 hráčů ze 4 zemí, kteří bojovali o PM v hodnotě 5000 Kč a ceny v hodnotě dalších několika tisíců. Kromě hlavního turnaje se konal i doprovodný 2v2 turnaj.

Hlavní hvězdou turnaje byl bez pochyby {#Polsko} Tarson z týmu Millenium. Dalším velkým favoritem byl {#Polsko} MaNa, druhý z minuloročního Dreamhacku. Z českých hráčů měl těmto hráčům konkurovat především aktuální leader českého sc2 žebříčku {#Česká Republika} PredY z eSuby, který se ovšem ze zdravotních důvodů nedostavil. Kromě něj byla na místě kompletní česká špička, která měla v plánu nedovolit polákům vyrabovat Lancraft. Na scéně se objevila i čtveřice z maďarského týmu nfteam, stejně jako několik dalších hráčů z Polska a Slovenska.

Základní skupiny začaly v 9:00 a postupně se odehrávaly první zápasy. Překvapení se nekonala. Z 16. převážně pětičlenných skupin postupovali favorité bez problémů. S plným počtem bodů postoupili např. {#Polsko} Tarson, {#Polsko} MaNa, {#Česká Republika} Rikytan, {#Česká Republika} h34D_hUnT3R, {#Česká Republika} Devil, {#Česká Republika}Lopata, {#Slovenská Republika} Sid, {#Polsko} Funkay nebo {#Česká Republika} Streetwalker. Další, jako například {#Česká Republika} Thebis a {#Česká Republika} Harpner, postoupili z prvního místa až po rozřazovacích zápasech.

LancraftLancraftLancraft

Hlavní organizátor turnaje {#Česká Republika} Jump se nechal slyšet, že pořadí českých hráčů se bude odvíjet od toho, kdo dřív potká Tarsona. Jak se ukázalo, byl to správný předpoklad. Polský hráč postupně poslal do LB {#Česká Republika} Horrora, Devila a Thebise. Ani jeden z hráčů nevzal Tarsonovi jedinou mapu. V semifinále proti němu nastoupil Rikytan, který ho v prvním kole porazil thor rushem. Napětí na streamu, moderovaném dvojicí {#Česká Republika} Murdoc a {#Česká Republika} Tučňák, i před plátnem se zvětšovalo. Když se nakonec objevilo gg od Tarsona, dostalo se českému hráči ovací z početného publika. V druhé části pavouka mezitím suverénně vítězil MaNa, který vyřadil Funkaye a h34D_hUnT3Ra. Ve finále Winners Bracket se nakonec utkali Rikytan a MaNa. I když spousta diváků doufala, že se českému hráči podaří podobný kousek, jako v semifinále proti Tarsonovi, bohužel opak byl pravdou. MaNa nedal svému soupeři šanci a jasně zvítězil 2:0, čímž se stal vítězem vrchní části pavouka.

V loosers bracket mezitím bojovala o svou druhou šanci většina českých top hráčů. Nejvíce se dařilo Zergu DeviLovi, který se poté co ho v druhém kole WB vyřadil Tarson probojovával přes jednoho soupeře za druhým. Porazil mimo jiné svého týmového kolegu Lopatu a zástupce nEophyte Harpnera. Osud byl ovšem k pátému hráči českého žebříčku nevybíravý a ve čtvrtfinále LB se DeviL opět utkal s Tarsonem. Ani tentokrát na něj nenašel recept a dál postoupil polský hráč. V druhé části nižšího pavouka se utkali Forte proti h34D_hUnT3Rovi. V PvP souboji se českému hráči a zástupci Necroraisers nepodařilo zvítězit a společně s DeviLem obsadil 5. – 6. místo.

LancraftLancraftLancraft

Pohled na vlajky čtyř zbývajících hráčů asi moc úsměvů v řadách českých fanoušků nevytvořil. Mezi třemi polskými hráči stál pouze Rikytan, který již veděl že hůř jak třetí nebude. Než ovšem mohl začít souboj o příčky nejvyšší, musela se vyřešit poslední hádanka. Tou byl souboj Forteho proti Tarsonovi. Tarson si své šance nedal vzít a bez problémů postoupil do finále LB kde na něj čekal Rikytan. Odveta byla na spadnutí a u plátna se opět shromáždilo velké množství diváků.

Tentokrát do utkání vstoupil lépe Tarson, když sebral první hru. Ve druhé se podařilo Rikytanovi vyrovnat a drama došlo do třetí hry. V té se štěstěna přesunovala ze strany na stranu, ale nakonec se zastavila u polského hráče. Zástupce týmu Praetoriani a před Lancraftem třetí hráč českého SC2 žebříčku se tak musel spokojit se třetím místem, díky kterému získal mimo jiné finanční odměnu ve výši 500 korun. Finále tak bylo polskou záležitostí. Utkali se v něm Tarson proti MaNovi.

Závěrečné finále bylo značně vyčerpávající záležitostí. Hrálo se v pozdních večerních hodinách a po více jak dvanácti hodinovém zápolení již byla znát únava. Na finalisty čekal poslední zápas a v nejdelším scénáři je měly čekaly 4 hry. MaNa, jakožto vítěz winners bracket, měl náskok 1:0, ale Tarson i tak zvítězil na dvou mapách po sobě a už to vypadalo že svému soupeři nedá šanci. MaNa se ale na poslední chvíli probudil a vyrovnal na 2:2, čímž poslal finálové drama do poslední hry. V té se ale nakonec z vítězství radoval jeho soupeř.

LancraftLancraftLancraft

Hlavní turnaj byl ve znamení dominance polských hráčů. Nejlépe dopadl Tarson, následovaný MaNou. Třetí místo vybojoval Rikytan a poslední ohodnocené místo získal Forte.

Konečné výsledky SC2 turnaje

  1. {#Polsko} Mill.Tarson - pohár, 3.000,- Kč, herní grafická karta MSI R5770 Hawk 1GB DDR5
  2. {#Polsko} Mouz.MaNa - 1.500,- Kč, základní deska MSI P67A-C45
  3. {#Česká Republika} Prae.Rikytan - 500,- Kč, TV tuner MSI DigiVOX Slim HD
  4. {#Polsko} aFF.Forte - TV tuner MSI DigiVOX Slim HD

Každý hráč navíc obrdžel plakát SC2 a jednu z her od firmy Comgad.

 

Doprovodný 2v2 turnaj

Do doprovodného turnaje se přihlásilo 20 dvojic a asi největší zájem budil tým Tarsona a Dzejny, české hráčky a zástupkyně týmu nEophyte. Turnaj se začal hrát v pátek večer, nicméně dohráván byl během soboty, protože přednost měl hlavní 1v1 turnaj.

Od počátku to vypadalo na velkou jízdu hráčů nEophyte. Pokud byli hráči ze svého umístění v hlavním turnaji zklamaní, tak ve 2v2 hrách si spravili náladu. Ve třech nejlepších dvojicích byli zástupci výše zmíněného klanu a ti si odnesli prize money ve výši 2200 Kč.

 

Výsledky SC2 2v2 turnaje

  1. {#Česká Republika} nEph.Streetwalker + {#Česká Republika} nEph.KrOOder
  2. {#Česká Republika} nEph.Harpner + {#Česká Republika} nEph.Thebis
  3. {#Česká Republika} nEph.Dzejna + {#Polsko} Mill.Tarson
  4. {#Česká Republika} Cracked.Andrew + {#Česká Republika} Cracked.Petros