Přejít k hlavnímu obsahu

MS: Česko sráží Slovensko na kolena!

Dnešní večer už od středeční půlnoci má jasně daný scénář. Pivo, kamarádi a hokej, nic jiného totiž není tak důležité, jako souboj bývalých federálních partnerů, Česka proti Slovensku.Jedno z nejprestižnějších utkání celého hokejového Mistrovství je konečně tady a nejen my se těšíme na to, jak bude probíhat. Domácí Slovensko potřebuje nutně bodovat, neboť do osmifinálové skupiny postoupili bez jediného bodu, to Česká republika si po vítězství nad Finskem a Dánskem hoví na vrcholu tabulky a se šesti body má nakročeno do čtvrtfinále.
Výchozí obrázek

Dnešní večer už od středeční půlnoci má jasně daný scénář. Pivo, kamarádi a hokej, nic jiného totiž není tak důležité, jako souboj bývalých federálních partnerů, Česka proti Slovensku.

Jedno z nejprestižnějších utkání celého hokejového Mistrovství je konečně tady a nejen my se těšíme na to, jak bude probíhat. Domácí Slovensko potřebuje nutně bodovat, neboť do osmifinálové skupiny postoupili bez jediného bodu, to Česká republika si po vítězství nad Finskem a Dánskem hoví na vrcholu tabulky a se šesti body má nakročeno do čtvrtfinále.


Jaromír Jágr se raduje z prvního gólu na turnaji (zdroj: mshokej.cz)

"Bratrovražedný" souboj je o to víc vyhecovaný, že se jedná o souboj dvou hvězdných sestav. Nejen Česko má na své soupisce to nejlepší, co se mohlo na turnaj podívat. I Slovensko se pyšní takovými legendárními jmény jako Demitra, Šatan nebo Hossa. Češi jsou ale dle východního soupeře nelítostní, "Skvěle brání, mají výborného golmana a vychází jim přesilovky," prozradil Pavol Demitra, dodal ale, že "Žádný český komplex neexistuje."

To samé ale říká i Martin Havlát, český útočník, kterému se na rozdíl od minulých turnajů daří a je vidět, že se hokejem baví, "Útok mají Slováci skvělý, je tam řada výborných útočníků, kteří dokážou dát gól. Viděl jsem jejich pár třetin, síla tam je," uvedl pro portál mshokej.cz

Svěřenci Glenna Henlona musí dnes bodovat, neboť pokud se jim to nepodaří, jejich postup do další fáze turnaje bude opravdu hodně ohrožen. Podaří se slovenskému výběru dnes pojedenácté porazit českou reprezentaci?

{#Slovenská Republika} Slovensko2vs.3Česko {#Česká Republika}
Halák - Jurčina, Baranka, Podhradský, Štrbák, Majeský, Graňák, Višňovský - Gáborík, Demitra, Marián Hossa - Zedník, Bartečko, Handzuš - Šatan, Stümpel, Nagy - Marcel Hossa, Surový, Radivojevič - Ružička Sázky Pavelec - K. Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček - Průcha