Přejít k hlavnímu obsahu

SC playoff: DeViL vs. Harpner

4. 9. 2011 | 23:52 StarCraft 2
Poslední duel prvního kola letního SteelSeries Summer Cupu byl velkým tahákem. Určitě by se totiž našli takový, kteří by tyto dva hráče tipovali na účast ve finále. Nicméně osud, lépe řešeno tabulka, tomu chtěl jinak a tak souboj DeViL s Harpnerem byl k vidění již na úvod.
Výchozí obrázek

Poslední duel prvního kola letního SteelSeries Summer Cupu byl velkým tahákem. Určitě by se totiž našli takový, kteří by tyto dva hráče tipovali na účast ve finále. Nicméně osud, lépe řešeno tabulka, tomu chtěl jinak a tak souboj DeViL s Harpnerem byl k vidění již na úvod.

Oba hráči navíc měli další motivaci k výhře. Případný vítěz se totiž potká s {#Česká Republika} Petrosem, který překvapivě vyřadil {#Česká Republika} h34D_hUnT3Ra. Nechceme sice hráče Cracked Gamers podceňovat, nicméně h34D_hUnT3R, druhý z posledního Lancraftu, je určitě o něco větším strašákem. Každopádně {#Česká Republika} DeViL vs. {#Česká Republika} Harpner byl dalším ze soubojů, ve kterém se utkali hráči z české TOP 5.

scPrvní mapou souboje se stal Taldarim Altar. Oba hráči dost možná měli v plánu rychlou expanzi, nicméně Harpner nadělal svému protějšku potíže již od prvních minut. Pylon postavený na přirozené expanzi Zerga zamezil rychlé hatcherce, zatímco si hráč eXtatus sám zabíral svoji základnu. Útok zerglingů se rozbil o cannon a ve velké výhodě byl právě Harpner. DeViL pomalu rozbíhal ekonomiku a techoval na infestory. Harpner ovšem se svým 6gatem chytnul správný timing a zaútočil v momentě, kdy ještě enfestoři nebyli na světě. Zerglingové neměli proti gateway armádě šanci a když se vylíhnuly již zmiňované zergské jednotky, bylo již pozdě.

DeViL si zvolil Crevasse. Tentokrát měli oba hráči možnost scrychlé expanze. Výhodu postupně získával DeViL, který díky útoku mutalisků zabil několik prob Harpnera. Zergský hráč ve druhé mapě jasně dominoval. Jediný moment, ve kterém se Harpner pokusil změnit průběh hry, byl útok stalkerů a archonů. I tak měl ovšem o 60 suply méně a DeViL útok odrazil. Následně již natrvalo přebral iniciativu Zerg a postupně zatlačoval svého soupeře. Jakmile se na bojišti objevili Brood Lordi, bylo uř vše jasné. DeViL jasně vyhrál druhou hru.

scNyní byl na řadě Harpner, aby volbou své mapy změnil vývoj zápasu. Vybral si Xel Naga Caverns. Na této malé mapě je rychlá expanze poměrně riskantní a dost možná právě s tím protosský hráč počítal. Po úvodním klidu se do akce se svou armádou pustil Harpner. Gateway armáda a colossové si poradili se třetí základnou DeViLa hladce. Zergská armáda udělala osudovou chybu. Při ústupu před soupeřem se dostali na druhou expanzi protosské armády. Východ z ní byl ovšem zablokovaný a roachové se ocitli ve smrtelné pasti, ze které se nedostali. S drtivou většinou armády po smrti měl DeViL pramalou šanci na výhru. Harpner si svou šanci nenechal ujít a stal se vítězem. Pokud se dá tvrdit, že DeViL dominoval na druhé mapě, Harpner byl bezkonkurenční na té poslední.

Štítky: Summer Cup