Přejít k hlavnímu obsahu

SC playoff: DeViL vs. h34D_hUnT3R

10. 9. 2011 | 14:18 StarCraft 2
Druhé kolo playoff Summer Cupu se tento týden rovněž rozjelo. Po úvodních zápasech, během kterých jsme byli svědky jistých překvapení, se dostali čtyři hráči do Winners Bracket a stejný počet hráčů do Losers Bracket. Asi nejatraktivnějším soubojem byl zápas DeViLa s h34D_hUnT3Rem. Oba hráči neměli v prvním zápase moc štěstí a spadli do nižšího pavouka.
Výchozí obrázek

Druhé kolo playoff Summer Cupu se tento týden rovněž rozjelo. Po úvodních zápasech, během kterých jsme byli svědky jistých překvapení, se dostali čtyři hráči do Winners Bracket a stejný počet hráčů do Losers Bracket. Asi nejatraktivnějším soubojem byl zápas DeViLa s h34D_hUnT3Rem. Oba hráči neměli v prvním zápase moc štěstí a spadli do nižšího pavouka.

SC

Zápas těchto dvou hráčů by spousta lidí očekávala spíše v boji o přední příčky, nicméně jejich výsledky v turnajích SteelSeries Summer Cupu je postavil proti sobě již mnohem dříve.

scPrvní mapou souboje se stal Crevasse. Forge-expanze od protosského hráče se nesetkala s pochopením od DeViLa, který se do rychlejší hatcherky nepustil. Smrtící útok zerglingů  {#Česká Republika}h34D_hUnT3R odrazil s přispěním prob a cannonu, který se na poslední chvíli dostavil v těžbě. Následně se hra uklidnila a oba hráči rozjeli své macro. {#Česká Republika} DeViL za svůj další tah zvolil mutalisky, kteří neustále nahlodávali protosskou těžbu. Rozdíl v početní velikosti armády byl ve prospěch zergské armády, která se taky pustila do útoku. Po menším manévrování se dostaly speedlingové, roachové a mutaliskové do zad stalkerům, kteří neměli šanci. Po kratším boji se stal vítězem první mapy DeViL.

h34D_hUnT3R byl jednu mapu od vyřazení z celého turnaje. scJeho volba padla na TalDarim Altar, jednu z největších map. Protosský hráč se opět pustil do rychlé expanze, nicméně tentokrát mu to vyšlo o něco lépe. Svým pylonem na přirozené expanzi navíc zabránil DeViLovi v zabrání té vlastní a než byla tato budova zničena, byl hráč Necroraisers ve velké výhodě. Na tu navázal dvěma Stargatami, z nichž se začali objevovat phoenixové. Ti nadělali spoustu škod. Nejdůležitější situace ovšem nastala ve chvíli, kdy se DeViL pustil dopředu. infestoři se vydali hledat nějakou skrytou expanzi, ovšem na cestě zpět byli přepadeni protosskou armádou. Kolem deseti infestorů zahynulo, což byla důležitá ztráta. V následném boji se sice DeViLovi povedlo ubránit expanzi, nicméně ztráta tolika infestorů mu uškodila při protiútoku. V tom zachránil h34D_hUnT3Ra přílet Carrierů, kteří rozdrtili útočící ultralisky. V závěrečné bitvě pak nedala protosská armáda zergům šanci a bylo vyrovnáno.

scPoslední boj se odehrál na další velké mapě, Terminus Re. DeViL opět zvolil 7pool, se kterým nadělal velké škody. Následně ovšem oba hráči hráli dlouhou dobu 1base. Očividně čekali jeden od druhého nějaký útok a tak si se zabráním expanze dali na čas. h34D_hUnT3Rův phoenix útok byl jediným rozptýlením jinak klidné střední části hry. Hráči si pomalu hromadili armády. Kompozici měl mnohem lepší protosský hráč a také se vydal dopředu. Zatímco v minulé hře přišel DeViL zadarmo o infestory, nyní přišel jeho soupeř o high templáře. Ti zůstali pozadu a hlídkující infestoři si je našli. Navíc útok lingů na expanzi h34D_hUnT3Ra zlikvidoval spoustu prob. Frontální útok aiurské armády byl bez templářů mnohem slabší a byl odražen. DeViL tak získal čas k dobudování armády broodlordů, kteří znamenali zvrat. Bez účinné odezvy mohly letecké jednotky Zerga plenit těžbu. Rozhodující bitva dopadla jednoznačně. h34D_hUnT3R, který byl krůček od vítězství, nakonec prohrál třetí mapu a byl vyřazen z celého turnaje.

Štítky: Summer Cup