Přejít k hlavnímu obsahu

Lissandra, the Ice Witch

7. 4. 2013 | 18:41 League of Legends
Riot odhalil novou hratelnou postavu jménem Lissandra. Je to AP mág, který namísto poškození preferuje kitování, pohyblivost a crowd control.
Výchozí obrázek

Riot odhalil novou hratelnou postavu jménem Lissandra. Je to AP mág, který namísto poškození preferuje kitování, pohyblivost a crowd control.

Schopnosti

Iceborn (Passive)

Po krátkém cooldownu, Lissandřína další abilita nestojí žádnou manu. Cooldown je snížen pokud trefí nepřátelského championa zpomalující schopností.

 

Ice shard (Q)

Lissandra hodí ledový oštěp, který při kontaktu s nepřítelem udělí poškození a zpomalí cíl.

 

Ring of Frost (W)

Lissandra zamrazí oblast kolem sebe která udělí poškození a chvilkový root.

 


Glacial Path (E)

Lissandra vystřelí dráp, který udělí poškození všemu, s čim se střetne. Znovuaktivování schopnosti Lissandru teleportuje na aktuální pozici drápu.

 

Frozen Tomb (R)

Na nepřítele: Lissandra zastunuje a poškodí nepřátelského championa. Z nepřítele začne vyzařovat zpomalující aura poškuzující blízké jednotky.

Na sebe: Lissandra se zamrazí a na krátkou chvíli stane nesmrtelnou a nezaměřitelnou. Mezitím začne vyzařovat zpomalující auru, která uděluje poškození všem blízkým nepřátelům.

Pozice

Mid

Díky výše uvedeným schopnostem je Lissandra ideální postavou pro agresivní, roamovací strategii. S pomocí silných AoE spellů dokáže velice dobře kontrolovat linku, popřípadě napushovat a přesunout se na top nebo bot.

Teleport s dlouhým dosahem jí umožňuje odchytávat nepřátele v překvapivých úhlech nebo se vyhnout nepřátelským wardám díky přeskakování zdí. Pokud se jí podaří odchytit nepřátelského championa, má velkou šanci na úspěšný kill díky arsenálu crowd control efektů.

Top

Lissandra by měla být zároveň schopný topař. Díky passivce není tak závislá na blue buffu, narozdíl od většiny AP postav. Navzdory slabé výdrži ji "Glacial Path" pomáhá zůstat v bezpečí i v případě, že čelí ganku. Své nepřátele může zamrazit pomocí "Ring of Frost", popřípadě se teleportovat za zeď.

Team fight

Lissandra není typ mága, který okamžitě zabije cenné cíle, namísto toho má potenciál rozdat velké poškození a mnoho crowd controlu mezi seskupené nepřátele. Dokáže zvrátit průběh celého team fightu pomocí "Frozen tomb", který může použít např. na carry, nebo s ním nabaitit nepřátelský team tím, že "Frozen tomb" použije na sebe.