Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE Liga: Preview týmů

3. 7. 2013 | 20:04 Counter-Strike 2
Preview k nedávno zakončené skupinové části I. GIGABYTE Counter-Strike: Global Offensive ligy. Na lan finále postoupilo prvních 8 týmů, tak si je pojdme před pátečním začátkem lan finále představit. Odkaz na základní skupinu ligy.
Výchozí obrázek

Preview k nedávno zakončené skupinové části I. GIGABYTE Counter-Strike: Global Offensive ligy. Na lan finále postoupilo prvních 8 týmů, tak si je pojdme před pátečním začátkem lan finále představit. Odkaz na základní skupinu ligy.

LAN finále GIGABYTE Ligy I

 

eSuba.INTEL

{#Slovenská Republika} Tomáš "xrayL" Ostrožlík
{#Slovenská Republika} Martin "giotive" Brumerčík 
{#Slovenská Republika} Ján "dzony P." Pachinger
{#Slovenská Republika} Marek "rusel1" Račko
{#Slovenská Republika} Peter "uno1" Lipowski 

Slovenský celek, který si i díky svým výkonům v lize řekl o nabídku zázemí u předního českého celku eSuba, si přesvědčivýmy a stabilnímy výkony zajistil prvenství ve skupině a má tak nejlepší výchozí pozici do play-off. Se statistikou 11 vítězství a pouze jedné porážky proti iNfernity vstupují do PO jako jedni z hlavních favoritů na finálou účast. V jejich prospěch hraje to, že v této sestavě spolu hrají skoro půl roku a mají zkušenosti i z evropských turnajů.


nEophyte.FSP

{#Česká Republika} David "KAPARZO" Lacina
{#Česká Republika} Jaroslav "Vanto" Dudla
{#Slovenská Republika} Andrej "leskow" Lesko
{#Slovenská Republika} Martin "Styko" Styk
{#Česká Republika} Karel "sneix" Pavlica 

Tým složený ze 3 českých a 2 slovenských hráčů prošel v průběhu základní skupiny několika změnami. Pouze Kaparzo a Vanto zůstali z původní sestavy s kterou nEophyte do ligy vstupovali . Poslední změnou bylo přibrání Karla "sneixe" Pavlice namísto Lukáše "vergila" Majerika. Všechny výměny byly odůvodněny snahou zkvalitnit tým, což se jím daří i vzhledem k jejich úspěchům v GO4CSG:GO turnajích. Tým prošel základní skupinou s bilancí 10 výher a 2 porážek.


iNfernity Gaming

{#Česká Republika} Jaroslav "SAMONE" Přib 
{#Česká Republika} Michal ".SHARP" Dvořák
{#Česká Republika} Jindřich "jRi" Hochman
{#Česká Republika} Michael "jckl" Holý
{#Česká Republika} David "gcko" Hála

Další tým, který si v základní části prošel několika změnami než se ustálil v této sestavě. Tento tým se díky změnám dokázal z míst bojujích o účast v PO vyhoupnout až na třetí místo v základní části s bilancí devíti výher a tří porážek. Tento tým má ve svých řadách hráče s mnoha zkušenostmi, tak uvidíme zda je využiví či ne. Řekl bych jeden z nejvíce nevyzpytatelných týmů na lan finále.


Gunrunners.eu

{#Slovenská Republika} Matěj "MoOnTy" Kandlbauer
{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk 
{#Slovenská Republika} Erik "ecko." Koširer 
{#Slovenská Republika} Richard "queztone" Strnatko
{#Slovenská Republika} Filip "sniper" Melicher

Druhý ze tří slovenských účastníků lan finále se v průběhu základní skupiny také nevyhnul změnám v sestavě. Poslední změnou byl přichod dvou hráčů Erika "ecko" Koširera a Richarda "queztone" Strnatka. To, zda jim tyto změny přinesou úspěchy ukáže tento turnaj. Svou kvalitou mohou některým týmům hodně zavařit a společně s eEriness bych je pasoval do role černých koňů turnaje. Také nutno podotknout, že nedávno změnili kluci zázemí a přešli pod organizaci Gunrunners.eu. Jejich bilance v základní části je osm výher a čtyři porážky.

 

eEriness.E-Blue

{#Česká Republika} Michal "Bordel" Weiss
{#Česká Republika} Dominik "KLOCEK" Klotzmann 
{#Česká Republika} Lukas "Luka5" Zeman
{#Česká Republika} Martin "jEkYL" Hrobař
{#Česká Republika} Martin "nub1um" Lelek 

Tým eEriness řešil v poslední době problém v jaké sestavě na turnaj pojede. Nakonec oproti původní sestavě trojici Michal "Bordel" Weiss, Dominik "KLOCEK" Klotzman a Lukas "Luka5" Zeman doplní dvojice Martin "jEkYL" Hrobař a Martin "nub1um" Lelek. Řekl bych, že nejvíce nepředvídatelný tým na turnaji, který může s konečným pořadím hodně zamávat. Bilance v základní části osm vítězství a 4 porážky.


SkyRiders

{#Česká Republika} Tomáš "jAPKOo" Chyba
{#Česká Republika} Jan ".joHNY" Růžek
{#Česká Republika} Jindřich "ZEDKOUSEk" Chyba
{#Česká Republika} David "bulletq" Hartman
{#Česká Republika} Martin "maty." Vácha

Sestava spolu hraje již velmi dlouho a právě sehranost by tomuto týmu mohla pomoci ke kvalitnímu výsledku. Tým vedený Tomášem "jAPKOo" Chybou má ty nejvyšší ambice a se všemi týmy umí zahrát vyrovnané zápasy. Například na nedávném DISTRICT GO4PRAGUE porazili tým eEriness mix 16:4, což byl velmi překvapivý výsledek. Tento tým bych určitě nepodceňoval a uvidíme jak se jim turnaj povede. Bilance v základní části je šest výher a šest proher.


Riders on the Storm

{#Česká Republika} Ivo "hellk" Hort 
{#Česká Republika} Jan "MrHanz" Hort 
{#Česká Republika} Jaroslav "Ice__" Rerenc
{#Česká Republika} Eduard "f4-k1" Vymazal
{#Česká Republika} Marek "tmaven" Melena

Tým, který se do PO probojoval až v poslední chvíli to bude mít v prvním kolem proti nEophyte velmi těžké. Ale na několika turnajích jsme se již přesvědčili, že je dobré nikoho nepodceňovat. Tým nedávno získal posilu v podobě bývalého člena eXtatusu Jaroslava "Ice__" Ference. Bilance týmu v základní části šest výher a šest proher.


FU.sk

{#Slovenská Republika} Tomáš "barb1" Hradek
{#Slovenská Republika} Ivan "Dev1" Lazarov 
{#Česká Republika} Jakub "Master" Sichrovský
{#Slovenská Republika} Štefan "Dark" Kaplán
{#Česká Republika} Michael "steelqo" Medvecký

FU.sk se na lan finále dostali díky neúčasti týmu wYw. Tento tým si v základní části dokázal poradit se SkyRiders a s esubou odehrál vyrovnaný zápas, ikdyž nakonec prohrál 1:2. Pro česko-slovenskou legendu CS 1.6 Ivana "Dev1" Lazarova to bude velká lan akce po dlouhé době, tak uvidíme co nám předvede.

Sledujte PLAYzone.cz, kde bude podrobný coverage z celé akce. Můžete se také těšit na streamované zápasy na našem Twitch kanálu. Zápasy vás bude provázet duo Milan "Striker" Švejda a Tomáš "greener" Mikula.