Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská WESG kvalifikace začíná! Registrujte se!

20. 8. 2016 | 19:57 Counter-Strike 2
Dnešním dnem se můžou hráči Česka a Slovenska přihlásit do nejnovějšího přírustku světových turnajů Evropská část kvalifikace na WESG byla spuštěna.Je to jen pár dní, co skončila africká a "středovýchodní" kvalifikace na světové LAN finále WESG. Tento turnaj, jenž je podpořen čínským gigantem Alibaba Group, se vyjímá mezi ostatními tím, že jej smí hrát jen hráči jedné národnosti (týmová příslušnost nevadí). V jistém slova smyslu tak jde o pokračování World Cyber Games, kde se ve finální fázi turnaje utkají jen ty nejlepší reprezentanti dané země.
Výchozí obrázek

Dnešním dnem se můžou hráči Česka a Slovenska přihlásit do nejnovějšího přírustku světových turnajů Evropská část kvalifikace na WESG byla spuštěna.

Je to jen pár dní, co skončila africká a "středovýchodní" kvalifikace na světové LAN finále WESG. Tento turnaj, jenž je podpořen čínským gigantem Alibaba Group, se vyjímá mezi ostatními tím, že jej smí hrát jen hráči jedné národnosti (týmová příslušnost nevadí). V jistém slova smyslu tak jde o pokračování World Cyber Games, kde se ve finální fázi turnaje utkají jen ty nejlepší reprezentanti dané země.

Ve včerejších nočních hodinách byla spuštěna evropská kvalifikace, která přináší úplně nové možnosti pro české a slovenské týmy. Evropa byla rozdělena do patnácti regionů, odkud postoupí jen dvacet týmů na kyjevské LAN finále, které se bude konat o 6. do 9. října. Naše země byly spojeny s Rakouskem, Švýcarskem, Lichteštejnskem, Maďarskem, Itálií, San Marinem a Vatikánem (Pope CSGO!).

Aktuální seznam regionů a počet týmů postupujících na LAN finále:

Severozápadní EvropaVelká Británie, Island, Irsko - 1 slot
BeneluxBelgie, Holandsko, Lucembursko - 1 slot
Severní Evropa a ex-CIS zeměFinsko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Bělorusko, Moldávie - 1 slot
Rusko - 2 sloty
Jihovýchodní Evropa - Bulharsko, Řecko, Rumunsko, Kypr, Izrael - 1 slot
Střední Evropa - Česko, Slovensko, Rakousko, Lichtenštejnsko, Itálie, Rakousko, Švýcarsko, Maďarsko, Vatikán, San Marino - 1 slot
Pyreneje - Andorra, Španělsko, Protugalsko - 1 slot
Jadran - Albánie, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Chorvatsko, Kosovo, Srbsko, Slovinsko, Makedonie - 1 slot
Francie a Monako - 2 sloty
Německo - 1 slot
Švédsko - 2 sloty
Polsko - 2 sloty
Ukrajina - 1 slot
Dánsko - 2 sloty
Norsko - 1 slot

Registrovat se můžete na tomto odkazu.Poslední otázkou nakonec zůstává, jak s národnostní otázkou poperou české a slovenské týmy, které jsou, vyjma několika vyjimek, promíchané. Se zeměmi, které máme v kvalifikační skupině, je tu totiž vysoká šance, že se alespoň jeden z našich týmů může probojovat alespoň do Kyjeva.

Z Kyjeva poté postoupí 8 týmů na světové LAN finále, které se odehraje v Číně. Celková dotace turnaje je 500 000 čínských yuanů, což je kolem 1 800 000 korun.