Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Oakland: Unicorns of Love na trůně!

22. 11. 2016 | 19:27 League of Legends
Intel Extreme Masters Oakland nebylo jen o jedné hře. Po boku nejlepších CS:GO týmů se nakonec v kalifornském městě ukázala i přední světová League of Legends špička. A jak turnaj dopadl?I přesto, že se na světové scéně dějí škatulata a hráči mají "off season", přijeli do Oaklandu takové týmy jako Team SoloMid nebo Longzhu Gaming. Domácí fanoušci očekávali, že by si mohli TSM napravit svou reputaci na turnaji poté, co se jim nepodařilo postoupit na Worlds do finále.
Výchozí obrázek

Intel Extreme Masters Oakland nebylo jen o jedné hře. Po boku nejlepších CS:GO týmů se nakonec v kalifornském městě ukázala i přední světová League of Legends špička. A jak turnaj dopadl?

I přesto, že se na světové scéně dějí škatulata a hráči mají "off season", přijeli do Oaklandu takové týmy jako Team SoloMid nebo Longzhu Gaming. Domácí fanoušci očekávali, že by si mohli TSM napravit svou reputaci na turnaji poté, co se jim nepodařilo postoupit na Worlds do finále.

První čtvrtfinále obstarala dvojice INTZ e-sports z Brazílie a Unicorns of Love, kteří na turnaj dorazili i s, pro mě osobně, hodně netradičním maskotem (viz foto). Druhý duel pak obstarala dvojice The Chiefs eSports Club a Longzhu Gaming.

Do semifinále, kde již čekali TSM a Flashwolves postoupili zástupci Evropy UoL a tajwanští Longzhu Gaming. TSM, kteří na turnaji nastoupili s dočasným záskokem Wildturtle-m, ale nedokázali evropsko-korejskému týmu konkurovat, i když na první mapě jasně vládnula pětka kolem Svenskerena. Ve druhém a třetím zápasu ale UoL hodně zariskovali a vytáhli zajímavé picky. Vlastně, přesvědčte se sami. Ve druhém semifinále jsme pak viděli asijskou bitvu, kde své zkušenosti proměnili ve dvojité vítězství a postup Flashwolves.

Finále pak nabídlo asi to nejlepší, co jsme mohli vidět. Pět zápasů trvalo, než jsme se dostali k vítězovi turnaje. K triumfu jim nakonec pomohl opět jeden z netradičních picků - Kassadin. I díky němu poslední mapa trvala jen 27 minut. Neskutečný.

IEM Oakland 2016
1. koloSemifináleFináleVítěz
mapamapamapa 
 
{#Evropská unie} Unicorns of Love2     
  {#Evropská unie} Unicorns of Love2   
{#Brazílie} INTZ0     
    {#Evropská unie} Unicorns of Love-- 


     
  {#Spojené státy americké} Team SoloMid1   


     
      {#Evropská unie} Unicorns of Love


    Vítěz
  {#Tchaj-wan} Flashwolves2   


     
    {#Tchaj-wan} Flashwolves-- 
{#Korejská republika} Longzhu Gaming2     
  {#Korejská republika} Longzhu Gaming0   
{#Austrálie} The Chiefs0     
 

 

Konečné pořadí

  • 1. místo - Unicorns of Love - 50 000$
  • 2. místo - Flashwolves - 20 000$
  • 3. a 4. místo - TSM a Longzhu Gaming - 10 000$
  • 5. a 6. místo - The Chiefs a INTZ - 5 000$