Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor s Kruegerom

6. 3. 2007 | 16:35 Counter Strike 1.6
Dnes vám prinášam rozhovor s hráčom, ktorý so svojim klanom vyhral posledný MeziHerňak a aktuálne sa jeho team radí medzi špičku CZ scény. Hovorím o Kamilovi "Kruegerovi" Korchovi, CL klanu unknowN illusion. V rozhovore sa dočítate množstvo informácii z jeho súkromného života ale je veľa informácii ohľadom jeho CS kariéry. Nech sa páči čítajte ďalej...
Výchozí obrázek


Dnes vám prinášam rozhovor s hráčom, ktorý so svojim klanom vyhral posledný MeziHerňak a aktuálne sa jeho team radí medzi špičku CZ scény. Hovorím o Kamilovi "Kruegerovi" Korchovi, CL klanu unknowN illusion. V rozhovore sa dočítate množstvo informácii z jeho súkromného života ale je veľa informácii ohľadom jeho CS kariéry. Nech sa páči čítajte ďalej...

Real Life

H1tachi: Zdravím Kruegere mohol by si sa nám na úvod predstaviť? Koľko máš rokov? Kde bývaš, kde študuješ?
Krueger: Ahoj, tak jmenuji se Kamil Korch a letos mi bude 20let. Bydlím trošku stranou ve vísce zvané Ploužnice což je nedaleko České Lípy, kde také čtvrtým rokem studuji na Euroškole obor Ekonomika a výpočetní technika.

H1tachi: Aké sú tvoje výsledky v škole? Darí sa ti viac v CS alebo v škole? Čo plánuješ robiť keď ukončíš štúdium?
Krueger: No výsledky ve škole nejsou žádný zázrak, ale dá se říct že jsou uspokojivé :). To, jestli se mi daří víc v CS nebo ve škole , bych raději nekomentoval, ale bohužel asi v CS. A co po škole? No velmi rád bych se dostal na ČVUT do Prahy na Softwarove inženýrství, ale v současné chvíli si nedovolím odhadnou jestli se mi to podaří, kromtoho mě čeká maturita, takže mám plnou hlavu učení.

H1tachi: Aký máš vzťah k športu? Venuješ sa nejakému aktívne alebo preferuješ pozeraniu športu v TV?
Krueger: No vztah ke sportu mám dobrý, dříve sem hrával basketbal, ale vzhledem k tomu, kde teď bydlím, si už nemůžu dovolit žádnému nijak aktivně věnovat, takže jak si říkal, raději ten "gaučing" u TV.

H1tachi: Aký je tvoj obľúbený film? Dávaš prednosť filmom alebo sleduješ seriály?
Krueger: Oblíbený film? No samozřejmě je jich víc, ale pokud mám vytáhnout jeden, tak asi Butterfly Effect. A přednost dávám spíše filmům, ale na seriály se samozřejmě taky podívam. Třeba teď sleduju aktuálně Prison Break a Futurama taky neni k zahození.

H1tachi: Hudba je vec bez ktorej ja osobne nemôžem vydržať, ako si na tom ty? Aký štýl hudby vyhľadávaš?
Krueger: No hudba je samozřejmě taky potřebná pro relax, ale na otázku, který styl poslouchám, ti odpovím jedině "všechny". Poslechnu si všechno co je melodické, takže od rocku až po elektrometal nebo třeba techno.

H1tachi: Kedy si sa dostal prvý krát k PC a kedy k internetu?
Krueger: Tak mě nech chvilku zapřemýšlet:). K PC sem prvně usedl někdy před 9ti lety. Tehdy sme pařili DN 3D, Wolfenstein 3D a takové ty staré pecky. No a k internetu, pokud máš na mysli můj vlastní internet, tak asi před 4mi lety.

H1tachi: Koľko hodín denne tráviš na PC? Aký máš rekord v sedení za PC? Čo na to tvoja rodina?
Krueger: No těch hodin je hodně. Vzhledem k tomu, že se tady nedá nikam vyjít ven, takže prakticky od doby kdy příjdu ze školy, do chvíle kdy jdu spát (pokud teda v televizi nic není), takže jsem takovej "PC guy". Rekordy v sezení u PC padají většinou na LANkách a u mě je to asi 30 hodin v kuse J a co se týče mojí mamky, no nejdřív jí to nevadilo, pak přišlo CS, takže se mnou začala svádět bitvy, kdy se mě snažila ve 2 ráno dostat do postele, ale nakonec jsem vyhrál a teď to nechává plně na mém uvážení.


Kamil "Krueger" Korch

H1tachi: Teraz ti dám zopár krátkych otázok:
Krueger: Obľúbené jedlo? - Sýr a cokoli z něj připraveného :)
Obľúbený nápoj? - Asi sprite, alkohol moc nepiju.
Fajčíš? - Ano ale jenom cigarety :)
Obľúbený herec/herečka? - Nicholas Cage
AMD / Intel? - AMD
nVidia / ATI? - nVidia, ale ATInkou taky nepohrdnu.
Counter-Strike / RL? - Váhám, ale asi RL :)
Logitech / Razer? - Logitech

H1tachi: Pomaly prejdime od tvojej osobnosti k tvojim začiatkom s CS....

Ako Krueger začínal s CS...

H1tachi: Prečo si začal hrať CS? Predsa na svete je toľko hier tak prečo práve CS 1.6?
Krueger:
No jak už tomu bývá, na CS sem narazil v herně, kde na mě pár zcela cizích kluků řekli onu památnou větu: "Kašlete na HL, poďte zahrát CS" wtf? A v tu chvíli jsem tomu propadl :), taktická hra, kde člověk přeci jen něco musí umět, nejen střílet, ale i přemýšlet nad každým krokem, vnímat okolí, spoluhráče i soupeře a v neposlední řadě je zde velká komunita, takže o "kámoše" není nouze.

H1tachi: Ako vidím väčšina hráčov začínale v herne. Ako si natom teraz hrá sa ti lepšie online alebo na lanke?
Krueger: No samozřejmě, že se mi hraje lépe doma. Nikdo mě neruší, mam klid, lépe se soustředím. Na LANkách to pro mě ze začátku bylo strašný, hluk, furt se kolem něco děje atd., takže i výsledky byly dost "otřesné". Teď můžu říct, že mi LAN nevadí, zvykl jsem si na takové podmínky a veškerý dění okolo proste vypouštím při hře z hlavy. Ale doma je pořád doma:).

H1tachi: Používal si od začiatku nick Krueger? Prečo práve nick Krueger?
Krueger: No můžu říct, že ano, i když to není tak úplně pravda. CS jsem začínal hrát se svým kámošem a spolužákem z České Lípy. Oba dva jsme měli rádi horrory a tak nás napadlo dát si nicky podle horrorových postav já tehdy začínal s nickem "kamil_krueger" (takovej mám taky ještě login na steam :)) a on hrál pod nickem Jason_Voorhies, Jason nakonec s CS skončil a já svůj nick trošku ořezal, přišlo mi to až moc dětinské :).

H1tachi: Aký maš názor na nonsteam? Vlastnil si steam acc od začiatku? Alebo si klasicky najprv drtil botov potom nonsteam a nakoniec steam na vyššej úrovni?
Krueger: No nonsteam beru jako "odpad", nechápu hráče, kteřé ta hra baví, ale nejsou ochotni investovat 300,- za steam account. Zkrátka jsou to kacíři :). No já osobně jsem vlastnil steam, ještě dřív, než jsem dostal vlastní internet, zaregistroval sem to tehdy ještě na modemu, takže mě NonSteam naštěstí minul, ale samozřejmě, že boti ne. Než byl net, tak sem asi jako většina hráčů "botil boty".

H1tachi: Skús si spomenúť na tvoj úplne prvý klan, kedy to asi bolo? Koľko a aké klany si vystriedal a kde aktuálne hráš?
Krueger: No na můj první clan si vzpomínam velmi dobře. Jmenovalo se to Epidemic, jehož veškeré dění se soustřeďovalo na tehdejší herní portál GameZone. To je tuším někdy 4 roky zpět. Pak jsme s částí teamu poskládali novou sestavu a hráli jsme pod názvem AngelSpawn, s tím jsme přešli pod slovenský multiclan Faberi Bellatores, kde jsem já osobně zažil první dá se říci úspěchy. Po nějaké době to tam už moc neklapalo tak jsem doslova "týden" hrál za Effective Killers, poté zpátky do faB (jelikož si uvědomili, že beze mě nemůžou být :)) no a z faB mě doslova vytáhl Stulda asi před rokem a čvrt do mého současného teamu unknowN illusion.

H1tachi: Skúšal si niekedy Counter-Strike Source alebo si verný "jedna šestke"? Akú má podľa teba Source budúcnosť, myslíš si že top klany prejdu na túto novšiu obdobu 1.6?
Krueger: Source sem samozřejme zkoušel, ale rozhodně na to přecházet nechci. Je to úplně jiná hra, která se svoji hratelností nikdy 1.6ce vyrovnat nemůže. Připadá mi to jako knížka pro děti, kde jsou velká písmenka aby byla čitelná. Všechno mi tam přišlo jednodušší a mapy až moc přeplácané. To jestli budoucnost má nebo nemá se uvidí, jsem si vědom, že starý "csko" má už hodně zastaralou grafiku, ale pokud do Source lig nenalejou peníze sponzoři (stejne jak se tomu teď stalo v Americe), tak se source podle mě nemá šanci "chytit". Uvidíme až (a jestli vůbec) vyjde CSPromod.

H1tachi: Čo vravíš na novú reklamu v CS? Myslíš si, že komunite sa podarí túto novinku Valve bojkotovať?
Krueger: Vůbec nemám ponětí. Je pravda, že pro nás, hráče, je to poměrně nepříjemné, nicméně to třeba trošku pomůže udržet CS 1.6 aktivní, protože když uz nemá CS jako takové co nabídnout po grafické stránce, aspoň poslouží jako reklama.

Team unknowN illusion

H1tachi: Hrávaš teraz aktívne za klan unknowN illusion kde zastávaš funkciu CL. Kedy tento klan vznikol? Aká bola pôvodná zostava a kto z tejto zostavy hráva dodnes?
Krueger: No klan jako takový vznikl někdy před dvěma lety a zakládal ho Stulda. Pak tam byla nějaka delší pauza, klan byl neaktivní. Pak přibližně před rokem a půl to zase ožilo, Stulda naverboval mě a tak vznikla vlastně první, dá se říci kvalitní, CS 1.6 sekce: Stulda, já, sV, Iri, d1. Jak je vidět z původní sestavy jsme zůstali akorát já a sV takže naše současná sestava jest sV, já, P.Hard, Dombi a mojDa.

H1tachi: Pokús sa nám jednou vetou opísať každého hráča v klane.
Krueger:
sV - Asi nejuniverzálnější hráč, zahraje dobře s awp i s automatama, dobrý kámoš a webkóder :)
P.Hard - Trošičku nervák, ale už se to zlepšuje. Jinak automatrobot.
Dombi - Náš vůdce při hře, čili TL. Bez jeho taktik nevim nevim, kromtoho dobrý aimer a hlavně pohodový človek, který dokáže teamu dodat chuť ke hraní i zlepšit náladu.
mojDa - Asi největší blázen s AWP co znám. Vyrovnaný jak při hře, tak v RL.

sV, Krueger, PHard, mojDa, Dombi

H1tachi: Aký najväčší úspech ste zaznamenali s klanom uNi? Akých súťaží sa momentálne zúčastnujete a akých sa plánujete zúčastniť?
Krueger: Mezi naše největší úspěchy rozhodně patří vítěztví na nedělním Mezihernovém turnaji, který se nám po několika předcházejících dobrých umístění konečně podařilo vyhrát, pak určitě 3.místo na loňské AMD LANnation a 3.místo v předminulé sezóně e-sports.sk ligy. V současné chvíli se účastníme "zdejší" GIGABYTE ligy, rozehráváme další sezónu e-sports.sk ligy a zvažujeme účast v AMD lize pořádanou společností Progamers.

H1tachi: No tento MH sa vám vydaril na výbornú, dokázali ste poraziť klany ako nEcro, IPT, Skyriders a nakoniec vo finále CZ Klan. Ako hodnotíš tieto klany?
Krueger: No určitě jsem s našim výsledkem spokojen, nicméně jediných dvou výher, kterých si vážím jsou zápasy se Skyriders a CZ klanem. Ostatní teamy, i když vím, že to bude znít namyšleně, mají rozhodně co doháňet, alespoň co se sehranosti týče. Oproti tomu Skyriders, i když jsou klan "nově vzniklý", hráči spolu hrají v nejrůznějších teamech už velmi dlouhou dobu a proto jim spíše chybí doladit taktiky no a nakonec CZ klan. Velmi stabilní team s velmi dobrými LAN výdledky. Rozhodně cenný zářez na pažbě:).

H1tachi: Myslíš si, že patríte do top 3 českých klanov? Pokús sa zostaviť rebríček top5 českých klanov.
Krueger: No byl bych rád, kdybychom do TOP3 patřili, nicméně dnes většina teamů nepodává příliž stabilní výsledky proto je těžké se někam zařadit a co se týče TOP5? Doufám, že mě za to nikdo neukamenuje a jak říkám je to velmi těžké posuzovat:

1. nEophyte.Intel
2. CZklan
3. unknowN illusion
4. Skyriders
5. nEcro / iR

H1tachi: Všimol som si, že ste včera znovu spustili web stránku teamuni.cz. Kto je Autorom tochtu webu? Čo sa zmenilo oproti minulému webu?
Krueger: Ano, včera jsme konečně opět spustili web a chceme opět informovat cz-svk scénu novinkami a kdo ví, třeba konkurovat UG webu :). Autorem grafiky jsem já a autorem kódu sV, který jak je vidět se v kódování pořád zlepšuje. A co se změnilo, no rozhodně vzhled, i když jsem se, jak je na první pohled vidět, držel původního designu, dále pak rozvržení webu a také jsme přidělali pár "detailů", ale to nechám na návštěvníkách ať si web prolezou:).

H1tachi: Na akých in-game nastaveniach hráš?
Krueger: Rozlišení: 800 x 600 - 32bit
Refresh rate: 100Hz + Vsync
Win. sens: 5/11
Ingame sens: 2.6 (noforce commands + mousefix)
Cross: small - green - nodynamic

a ten zbytek, ať si zájemci stáhnou z našeho webu, můj config je tam volně ke stažení :).

H1tachi: Teraz ti položím zopár rýchlych otázok:
Krueger: Obľúbená zbraň: AK-47
Obľúbená mapa: de_train
Obľúbený klan: fnatic
Obľúbeny server: JRC DM / iii

H1tachi: Moja posledná otázka sa týka tvojho herného vybavenia, prezraď nám na akej myši hrávaš, aké slúchadla používaš atď...
Krueger:
Myš: Logitech MX518 Gaming Grade
Podložka: Everglide TITAN Monster Mat
Sluchátka: SteelSound 5H - USB
Klávesnice: Samsung SDM4800

H1tachi: Ďakujem ti veľmi pekne za vyčerpávajúci rozhovor. Myslím, že sme spomenuli všetko čo čitateľov zaujíma ale keby si aj napriek tomu chcel niečo fanúšikom odkázať alebo niekoho pozdraviť máš príležistosť. Na záver chcem tebe a celému klanu unknowN illusion zaležať co najviac úspechov na našej a medzinárodnej scéne a nech sa vám dári aj v RL. GL HF.
Krueger: No určitě bych chtěl pozdravit všechny naše fanoušky a lidi, který nám drží palce. Pak poděkovat tobě za tu hromadu času u tohohle interview a svým spoluhráčům za výbornou atmosféru na MH. Snad se nám bude dařit. Měj se :)