Přejít k hlavnímu obsahu

Statistické preview: Fnatic vs. EDward Gaming

19. 10. 2018 | 23:48 League of Legends
Dnes evropským fanouškům udělali velkou radost samurajové z G2 Esports. Zítra jde do boje i Fnatic, od kterých se čeká hodně. Po vylosování pavouka už je totiž většina příznivců vidí v samotném finále. S tím jak dnes dopadly čtvrtfinálové zápasy se zdá reálná i naděje na zisk celkového vítězství.
Výchozí obrázek
Fnatic vs. EDward Gaming

Fnatic má za sebou historicky nejlepší skupinovou fázi evropského týmu na Worlds. Krom jednoho zaváhání totiž Evropané vyhráli všechny své zápasy a i v tiebreakeru proti Invictus Gaming ukázali, že letošní sestava může dokázat velké věci. Do čtvrtfinále světového šampionátu se ale probojují jen ty nejkvalitnější týmy a Fnatic tak nesmí usnout na vavřínech. EDward Gaming půjde do zápasu z pozice outsidera, ale rozhodně není bez šance. Už ve skupině se jim podařilo podávat, na rozdíl od play-in, velmi kvalitní výkony a rozhodně nepůjdou do zápasu bez touhy po vítězství.

Sestavy

FnaticEDward Gaming
sOAZ, BwipoRay
BroxahHaro, Clearlove
CapsScout
RekklesiBoy
HylissangMeiko

Týmové statistiky

Fnatic Worlds 2018
 Evropa Fnaticvs. Čína EDward Gaming
6 - 1Win rate4 - 2
28:36Průměrný čas35:41
+1945Goldový rozdíl v 15. min.-877
6 - 11. věž3 - 3
1881Poškození za minutu1894
6 - 1First blood2 - 4
63,1 %Podíl sebraných draků41,7 %
71,4%Podíl sebraných heraldů80 %
85,7 %Podíl sebraných baronů66,7 %

Podle statistik můžeme poznat, že mezitím co Fnatic v brzkých fázích hry vynikal, EDward Gaming upadal do nevýhod. Z toho plyne i delší průměrný čas hry u čínského celku, který se často musel dostávat zpět do hry během mid-game. Oba týmym věnují často pozornost Rift Heraldům, které jim pomohou v pushování věží se začátkem mid-game. Celkově statistiky vypadají lépe u Fnatic, který však zejména proti 10 Thieves a G-Rex vyhráli s velkou lehkostí. Oba týmy hrají ale dosti agresivně a pro vítězství si jdou skrze využití početní výhody.   

Klíčový matchup: Caps vs. Scout

FNC Caps
 Dánsko Capsvs. Jižní Korea Scout
+356Goldový rozdíl v 15. min.-99
5,7KDA5,9
401Poškození za minutu461
21,5%Podíl týmového poškození25,1 %
6Solo kily0
60,8 %Účast u týmových killů62,4 %

Caps byl jediným evropským hráčem, který se dostal do předturnajového seznamu Top 20 hráčů na Worlds. Umístil se dokonce na 9. místě, přičemž jeho korejský sok, Scout, skončil o devět míst níže. Oba se v průběhu skupinové fáze prezentovali velmi líbivými výkony a své fanoušky rozhodně nezklamali. Statistiky jsou sice trochu zkreslené úrovní soupeřů, ale jedno z nich vyčíst lze. Scout je totiž o dost důležitější pro úspěch svého týmu, což se ukazuje zejména v damage číslech. Důležité pro Capse bude, aby proti Scoutovi neztratil, protože pokud bude zbytek týmu pokračovat ve výkonech ze skupiny, měli by své soupeře z EDG v klidu přehrát. Největší podíl na tom má samozřejmě jungler Broxah, díky němuž jsou čísla Fnatic v early game naprosto ohromující.

Tip PLAYzone redakce: FNC 3:1 EDG

Štítky: Worlds