Přejít k hlavnímu obsahu

Toulky českou a slovenskou krajinou

15. 2. 2009 | 04:24 Counter Strike 1.6
Jak jistě všichni víte, česko-slovenská scéna je jedno velké flejm fórum, nadávky, výsměchy atd. Já sem si pro Vás našel a připravil pár novinek, které se stali u předních* klanů v našich krásných končinách.*slovem "předních" nemyslete hned top2 čr/svk.
 
Začněme comebackem, ty se na naší scéně v poslední době vyskytují opravdu často. Po klanech jako crew.sk, verya.eu či blueApple, se vrací k životu klan MetalForce. Tým se vrací s novými ambicemi, sekcemi, ale i novým vedením. V čele klanu stane Jakub "lejmr" Mesároš. Kdo si pamatuje MF tak ví, že jejich silná stránka byla CS 1,6 sekce. O tu se chtějí opřít i nyní. V čele s Davidem "berry" Mestkem chtějí dokázat, že patří do užší špičky naší scény.
Výchozí obrázek

Jak jistě všichni víte, česko-slovenská scéna je jedno velké flejm fórum, nadávky, výsměchy atd. Já sem si pro Vás našel a připravil pár novinek, které se stali u předních* klanů v našich krásných končinách.*slovem "předních" nemyslete hned top2 čr/svk.

 

Začněme comebackem, ty se na naší scéně v poslední době vyskytují opravdu často. Po klanech jako crew.sk, verya.eu či blueApple, se vrací k životu klan MetalForce. Tým se vrací s novými ambicemi, sekcemi, ale i novým vedením. V čele klanu stane Slovensko Jakub "lejmr" Mesároš. Kdo si pamatuje MF tak ví, že jejich silná stránka byla CS 1,6 sekce. O tu se chtějí opřít i nyní. V čele s Česko Davidem "berry" Mestkem chtějí dokázat, že patří do užší špičky naší scény.

"Postupně do toho chceme dát co nejvíc. Dřív se nám hrálo dobře, já, berry, empic, perti a pimp to je old school sestava. Pak se k nám postupně přidal 2nd, se kterým hrajeme dodnes a Lilblack, ten teď střílí za essential. S berrym a 2nd-em hraju už dlouho a myslím, že když se k nám přidá nějaké další sehrané duo, dokážeme konkurovat lepším týmům." Petr "kazimir" Kiesel

GL HF MetalForce

__________________________________________________________________________

Klan exZenie pořádá ve spolupráci s firmou hernihosting.cz turnaj v CS 1,6! Ano je to tak, tzv. "Spring LAN" se koná 21. března v pražské herně BattleZone.

Takže nějaké ty informace...

Datum konání : 21. března od 10:00
začátek ranních skupin - 11:00
začátek odpoledních skupin -  14:30
Místo konání : Praha, Herna BattleZone
Počet týmů : 16 (+2 náhradníci)
Poplatek : 1250,- za tým
Ceny (v případě všech týmů):
1. místo: 5000,- + 30 volných hodin v herně Battlezone
2. místo: 3000,- + 20 volných hodin v herně Battlezone
3. místo: 2000,- + 10 volných hodin v herně Battlezone

REGISTRACE:
Registrace do turnaje probíhá přes registrační formulář, který naleznete ZDE

Postup: Po vyplnění a odeslání registračního formuláře Vám bude zaslán email s číslem účtu, variabilním symbolem a kompletní částkou pro platbu. Po uhrazení příslušně částky budete informování prostřednictví emailu kde Vám bude přiděleno registrační číslo a budete zařazeni do turnaje.

Registrovat se může neomezené množství týmů, ale turnaje se zúčastní pouze těch 16 týmů, kteří jako první zaplatí reg. poplatek. V případě, že na účet dojdou peníze i dalších týmů, budou jim peníze vráceny.

Náhradníci budou vybráni po termínu odesílání reg. poplatků. Registrovat své klany a posílat reg. příspěvky můžete do 13. března.

V případě, že do 13. 3. nebude mít zaplaceno ani 10 týmů, turnaj se neuskuteční a peníze budou v plné výši navráceny na účty, odkud přišly.

PRAVIDLA, MAPY, SKUPINY:
Přihlášené týmy se rozdělí do ranní a odpolední skupiny a v každé skupině se vytvoří ještě dvě podskupiny po 4 týmech. Z každé podskupiny postupují dva týmy do play-off. Každý zápas kromě finále se hraje na jednu vítěznou mapu. O stranách rozhoduje nožové kolo. Pro tento turnaj platí pravidla portálu United-Games

BZ INFO PRO HRÁČE:
Na turnaje v STEAMových hrách si noste vlastní STEAM účty. 
Nové herní počítače již nemají PS/2 porty. Pokud si chcete donést vlastní periferie na PS/2, je třeba abyste si donesli i vlastní funkční redukce. 
V herně došlo k výměně CRT monitorů za nová LCD. U těchto již není obnovovací frekvence podstatný údaj (obraz je "statický", nedochází tudíž ke zhasínání=blikání). Jelikož LCD obnovují obraz s frekvencí 60Hz, je na tuto frekvenci v Battlezone synchronizována i grafická karta. Ta vysílá obraz na této maximální (optimální) frekvenci monitoru. Stejný údaj vám tudíž bude ukazovat i Vaše hra - snímky jež by grafická karta dodala navíc, by běžný LCD monitor nebyl schopen zobrazit.


ADMINI:
Organizátor: Jonáš "Abuyin" Priečinský (abuyin@exzenie.eu)
Admin: Pavel "salva" Filip (salvoah@seznam.cz)
Právní dohled: Pavel Dvořák - Herní Hosting, s.r.o.

___________________________________________________________________________

No a teď přichází na řadu pohyb hráčů na naší scéně. Začněme s klanem Česko cutie-pies. "Zlatíčka" pod svá křídla přibírají dravé mládí. Tým cutie-pies ode dneška bude reprezentovat tato pětice, 
Česko Marek "vhcl_-" Luska
Česko Martin "spirit" Prokeš
Česko David "anime" Polášek
Česko Marek"CrosbOn" Vraj
Česko Martin "samarotw" Šamalík


"A teď bych chtěl objasnit, proč jsme vyhodili minulou sekci. Uznáváme, že to možná nebyl nejlepší tah,ale ničeho nelitujeme. Bylo to pro nás poučení a  získání zkušeností. Jen bych chtěl ještě podotknout, že tento náš počin není výsledkem snažení veřejnosti, nýbrž se nám nelíbila jejich aktivita, komunikace s vedením a taktéž některé chování členů. Chtěl bych jim popřát vše nej do budoucího teamu."Lukáš "Arsi" Zátopek

___________________________________________________________________________

 

Pokračujeme změnami CS sekcí u týmů blueApple a verya.eu. Klan blueApple do svých řad ihned po ohlášení comebacku získal silnou sestavu ve které se nacházeli hráči jako  Lukáš "fuki_-" Hrubý nebo Kamil "zERG_-" Hanák. Tento squad se však nechal zlákat nabídkou organizace verya.eu.

Sestava Česko verya.eu
Česko Karel "nEoman" Mokoš
Česko Kamil "zERG_-" Hanák
Česko David "naidEr_-" Beneš
Česko Jan "interpiitoo_-" Kubička
Česko Lukáš "fuki_-" Hrubý
Česko Jakub "pilda_-" Piliš

Česko Lukáš "ChangER" Haltof - manager týmu

„Hodně sekcí nás již zklamalo a tak jsme uvažovali, o nepodporování této hry teto hry ovšem po přemlouvani ze strany ChangERa jsme se tuto velmi populárni hru znovu otevřít otázka jen byla jakou sekci budeme angažovat dlouho jsme se rozmýšleli a hledali a dávno než k nam přišla sekce z tapd jsme uvažovali o této sekci a tak jsme se rozhodli a doufam, že jsme se trefili do černeho.“ Michal "Lamik" Vojáček, manager celku Verya

Ovšem blueApple nezaháleli a sehnali si náhradu u východních sousedů.

Sestava Česko blueApple CS 1,6
Slovensko Michal "olndryy" Beliansky Section Leader
Slovensko Tomáš "talnet" Boháč
Slovensko František "ufN" Miništrant
Slovensko Peter "pate" Paterino
Slovensko Jakub "mazynho" Mazúr
Slovensko Robert "robinzone" Musil

___________________________________________________________________________


No a dál pokračujeme u stále známějších Česko aurea-gaming. Jejich tým v čele s trojicí hráčů - bestrem, kiculem a ketosem -  se potýkal v posledních dnech s pár problémy. Tým sice vybojoval čtvrté místo v U2 CB, ale na LAN finále nemohli odjet. Problémy s pátým hráčem, které provázel tým po celou dobu  a odchod blize postavilo trio hráčů před těžkou situaci. Ovšem s ledovým klidem našli náhradu, a to v podobě Česko Jana "nextr" Karáska a Slovensko Lukáše "dixo" Cibáka.

Sestava Aurea-Gaming
Česko Petr "bestr" Hledík
Česko Martin "kicul" Hauer
Česko Lukáš "ketos" Matušík
Česko Jan "nextr" Karásek
Slovensko Lukáš "dixo" Cibák

___________________________________________________________________________

Dnešní díl uzavřeme novým webem týmu Evropská Unie conFis o.s. Změnami prošel celý web. Hlavně po jazykové stránce, "confisáci" vsází vše na evropskou komunitu, než na nevděčnou česko-slovenskou scénu, a zařídili si vše v anglickém jazyce. Jejich redaktorskému týmu vévodí ČeskoMarie 'Atar1' Kaisrová a Česko Marek 'm4rkY' Zezulka. Silná slovenská CS 1,6 sestava v jejich řadách  vyhrála o víkendu CS Pro Cup #40. CG hráčům a GL organizaci conFis.