Přejít k hlavnímu obsahu

Vitriolic se otřásá v základech

Poměrně nová organizace Vitriolic, která dokázala pod svá křídla nabrat elitní sekce jak z Counter-Strike: Source, tak později z Counter-Strike 1.6 je v krizi. Během několika dní se vyostřili interní problémy mezi vedením a hráči a celá situace klubu je velmi nejistá.
Výchozí obrázek

Poměrně nová organizace Vitriolic, která dokázala pod svá křídla nabrat elitní sekce jak z Counter-Strike: Source, tak později z Counter-Strike 1.6 je v krizi. Během několika dní se vyostřili interní problémy mezi vedením a hráči a celá situace klubu je velmi nejistá.

Vše začalo velmi ostře sledovaným odchodem švédské Counter-Strike: Source sekce, která v barvách Vitriolic zářila a předváděla perfektní výkony. „Byly nám slíbeny platy pokud dokážeme obsadit minimálně stříbrnou pozici na SLAP Live, což se nám podařilo,“ osvětluje podmínky, které v týmu panovaly Robin Johansson. Platy ovšem sekce nedostala, dokonce jí podle vyjádření samotných hráčů, které bylo zveřejněno serverem cadred.org, bylo naznačeno, že s Counter-Strike: Source se již nadále v tomto klubu nepočítá.

"„Je to zřejmě to nejhorší, co jsem v mojí kariéře zažil,“"

„Bylo jasné, že nás chtějí vyhodit, proto jsme se rozhodli okamžitě odejít,“ pokračuje Johansson. A opravdu, švédové ihned Vitriolic opustili a dali tak propuknout vzrušeným debatám, co se vlastně stalo. Je totiž veřejným tajemstvím, že o členství ve Vitriolic se uchází také sekce, která dříve působila ve VeryGames. „Je to zřejmě to nejhorší, co jsem v mojí kariéře zažil,“ posteskl si na závěr Fifflaren.

Reakce managementu týmu na sebe nenechala dlouho čekat. Výkonný ředitel Vitriolic Gaming Roger Barradas v tiskovém prohlášení uvádí, že organizace pouze dotovala svou švédskou sekci a tvrdě na ní prodělávala. Proto prý podle něj nemohla být o platech žádná řeč. „Zjistili jsme, že jsme utráceli velké částky za CS:Source tým, který ovšem nepřinášel organizaci žádnou přidanou hodnotu. Veškeré sponzorské smlouvy jsou totiž uzavřeny na ostatní týmy v naší organizaci,“ obhajuje kroky vedení Barradas.

Nordy podporuje CS 1.6 tým Vitriolic na GC v Dubaji
foto: ESL World

Až dosud se vše jevilo spíše jako velké nedorozumění, ovšem dnes v noci přišla další zpráva od jednoho z hlavních členů vedení Vitriolic. Saudsko-Arabský guru elektronických sportů a velký fanoušek Counter-Striku - Ahmed "Nordy" Al Muhanna se rozhodl taktéž opustit vedení organizace, kterou údajně poslední měsíce dotoval z vlastní kapsy. Vidět jsme jej mohli například postávat za polskou CS 1.6 sekcí během Global Challenge v Dubaji.

„Rád dělám ostatní lidi šťastnými, pomáhám jim dosáhnout jejich cílů a snů. Přesně toto jsem dělal pro všechny své týmy, hráče a organizace. Nejen pro ně, ale pro všechny lidi okolo mě,“ vysvětluje Nordy nesobecky jeho důvody pro sponzorování progamingu. I přes tato krásná slova můžeme ovšem jen spekulovat o důvodech jeho odchodu z Vitriolic. Uvěřil verzi Counter-Strike: Source sekce a rozhodl se, že jí nenechá na holičkách? Co se stane s Counter-Strike 1.6 týmem? Kde budou brát Vitriolic finanční prostředky na svůj provoz?

Otázek zůstává mnohem více než odpovědí. Něco málo naznačují Nordyho poslední slova: „V budoucnu se určitě vrátím a věřím, že to bude vítané překvapení, které ovlivní všechny aspekty e-sportu.“