Přejít k hlavnímu obsahu

Janyy před startem ligy: Příští ročník bude lepší

3. 10. 2010 | 13:42 Counter Strike 1.6
Už brzy vypukne první ročník GIGABYTE ligy na našem portálu PLAYzone.cz a pod lupu se nám dostal jeden z dvojice adminů - Jan "J.a.n.y.y" Mrázek.Jednoho z našich předních adminů znáte určitě ve spojitosti s týmem Ghostfox, do kterého dal Janyy většinu svého času. Tým šplhal po pomyslném českém žebříčku vzhůru, nakonec ale přišel nečekaný konec a z bývalých Ghostfox, ve kterém hráli taková esa jako Ben "WisN" Houda či Jan "koběr" Koběrský, se stal jen stín.
Výchozí obrázek

Už brzy vypukne první ročník GIGABYTE ligy na našem portálu PLAYzone.cz a pod lupu se nám dostal jeden z dvojice adminů - Jan "J.a.n.y.y" Mrázek.

Jednoho z našich předních adminů znáte určitě ve spojitosti s týmem Ghostfox, do kterého dal Janyy většinu svého času. Tým šplhal po pomyslném českém žebříčku vzhůru, nakonec ale přišel nečekaný konec a z bývalých Ghostfox, ve kterém hráli taková esa jako Ben "WisN" Houda či Jan "koběr" Koběrský, se stal jen stín.

Honza se dal na adminování a postupem času si získal důvěru a byl mu předán jeden z nejtěžších úkolů, jaké mohou být - odadminovat vůbec první ligový ročník ve hře Counter Strike 1.6 na našem portálu. Podaří se mu to? A jak se cítí před startem ligy?

Ahoj Janyy, nedávno skončila druhá kvalifikace do GB ligy, jak by si jí zhodnotil?

Ahoj Man1, hodnocení druhé kvalifikace bych nechal převážně na hračích, ale z pohledu admina to vidím velice pozitivně jelikož nenastaly skoro žádné problémy. Ohlasy ze strany hráčů byly sice negativní, například že se nehraje i o sloty ve 2.lize aj., ale jsem nad míru spokojený a zároveň jsem rád, že je to konečně za náma.

Našel bys něco, co by si vytknul druhému kvalifikačnímu turnaji? A zase naopak, našel by si nějaká pozitiva?

Tak v obou kvalifikacích byl problém převážně s harmonogramem, se kterým každý nebude spokojený, i když nikdy se všem nezavděčíš. Ve druhé kvalifikaci bych asi vytknul, že se nehrálo o sloty do druhé ligy, ale bohužel udělat to tak, aby se to dalo, by bylo časově nemálo náročné a celá liga by se tak musela posunout a turnaj rozdělit nakonec ještě na mini turnaje, ve kterých by jsme určitě narazili na nemalé komplikace. Pozitiva ve druhé kvalifikaci vidím hlavně v chování hráčů, hráli převážně na našich serverech, i když jako vždy se stane, že někdo chce hrát mimo něj. Nakonec jsme našli vždycky nějakou správnou cestu jako například protest u zápasu DEFEATERS a teamu-FPS, kde se bude dohrávat zápas dnes večer.

Servery jsou častou hráčskou otázkou, dost často se hádají, že tam jsou špatné hitboxy, velký loss apod. Co bys hráčům vzkázal touto cestou?

Jak už bylo řečeno v PLAYzone.TV od hráčů z předních celků - určitě to serverama není. Každý má v hlavě pouze to, že servery PLAYzone.cz jsou špatné, ale nemyslím si, že jsou. Já osobně vlastním internet od UPCe, takže mám na serveru ping 40 a nestěžuju si, i když proti mně stojí 5 hráčů s pingem maximálně 25. Tímto bych určitě vzkázal hráčůmm, aby na našich serverech určitě hráli, jelikož takto máme přístup k logům ze serverů, které se hodí při nedodání STATUS screenu, nebo případnému smurfingu.

Vraťme se ke kvalifikacím, především pak k té první. Docela dost se tu proflejmovalo ohledně využívání begripu. Ty jsi v tom hrál dost velkou roli, neboť se bohužel jednalo o tvůj tým, proto ti to hodně lidí připisuje na tvůj líc. Myslíš, že jste někde udělali chybu, nebo bylo vše řešeno tak jak mělo být?

Tuto otázku jsem čekal někde hned na začátku a jsem rád, že jsi se k ní na jednu stranu dostal, jelikož mám příležitost se k tomu vyjádřit jako leader týmu GHOSTFOX, který byl do toho neprávem namočen. Jako hlavní admin ligy mě byl odeslán protest od týmu AGAINST ALL RISK s časy na begrip nějakého hráče, přímo si nevzpomínam na jeho nick. Věděl jsem, že je to náš soupeř, se kterým jsme hráli o 2.ligu a právem prohráli, jelikož byli lepší, ale když jsem viděl že je protest, který bych měl řešit já a po případném zkontumování by byl jiný soupeř v boji o druhou ligu, jsem dal ruce pryč, jelikož jsme ten zápas v den protestu už předehráli. Prošel jsem si demo, ale nějak jsem se moc k tomu nechtěl vyjadřovat, neboť by to vypadalo jako protlačení mojeho týmu, ale nakonec, i když jsem s tím neměl skoro nic společného se to ukázalo, že svůj tým tam dotlačil, ale není to tak. Ani 1 protest jsem v playoff jako leader týmu nepodal a ani nekontroloval svoje zápasy GAME ID, ani případné svoje soupeře proto si myslím, že spojovaní se mnou bylo neoprávněně.

Ohledně toho vyřešení jsem odstupem času pořádně prošel tento protest a zkoušel různé scripty na begrip apod., tak i nenatrénovaným ctrl to vypadá někdy i jako neznalost begripu na kolečku, ale tento protest nejspíš nebyl zcela správně vyřešen a tým "unknown players" byl nejspíše poškozen, ale po jejich reakcích všude a útoků proti mě, i když jsem v tom nehrál žádnou roli, se určitě měli registrovat do druhé kvalifikace a potvrdit svoji kvalitu. Bohužel admini jsou taky jen lidi a dělají chyby, ať už v opravdu důležitých zápasech o postup do ligy, nebo při ruzných aférách, například hrání s cheaterem.

Takže uznáváš pochybení admin týmu v tomto protestu?

Pro mě to ze začátku bylo taky kolečko, ale potom co jsem strávil přes hodinu zkoušením různých scriptů na begrip, tak jsem změnil názor a chybné rozhodnutí admin týmu se nejspíš stalo. Ale jak už jsem říkal v předešlé odpovědi, jsme jen lidi a každý si tu chybu někdy musí vybrat a přístě to můžu byt já při nečem ještě důležitějším, například WCG kvalifikace nebo na velké akci jako je LanCraft.

Když se podíváme na týmy, které se kvalifikovaly do GIGABYTE ligy. Co na to říkáš? Chybí ti někdo? Překvapil tě někdo?

Tak trochu zklámáním pro mě bylo to, že tým Snoopy potom, co se registroval na první kvalifikaci a byl nasazeným týmem, si neudělal čas a vypustil první kvalifikaci. Následně flejmovali v komentářích, jak patří minimálně o ligu výš. Každý tým měl svoji šanci a bylo jen na něm, jak s ní naloži. Tak trochu zklamáním pro měl byl taky tým stars.gaming kde působí mí dva bývalí spoluhráči (wisn a stk). Tento tým jsem nenasazoval jelikož byl v první kvalifikaci nově složený a čekal jsem, že projdou skupinou jak nůž máslem. Nakonec se tak nestalo, ale jsem rád, že se kvalifikovali a dokazují, že i přes nějakou tu pauzu, na to stále mají.

Velkým překvapením pro mě byl Team 9mm, ať už výsledky z posledního Mezihernového turnaje, tak v kvalifikaci.

Koho kromě těchto týmů ještě postrádáš v lize? Co říkáš na poměr českých:slovenských týmů?

Tak v lize postrádám především týmy jako fellaz, Forever Players, prozatím DEFEATERS, snad dnes vyhrají, GunRunners a kluky z Karviné. Poměr týmů vyhrávají české týmy co tak koukám, přece jen je to škoda, protože to jen ukazuje, že slovenská scéna má nejspíš méně kvalitních týmů.

Liga začíná v nejbližších dnech, na co by si měli hráči podle tebe nejvíc dávat pozor?

Tak zcela určitě na věci, které zmiňujeme stále dokola. Takže převážně na vyplněné jména, přijmení a vložene fotky na profilu. Pokud tak týmy neučiní, nekompromisně je vyřadíme a nahradíme, kandidátů je dost. Jinak přímoo v lize samotné, tak určite se vyvarovat překládáním zápasů, o což si každý tým musí přečist v pravidlech jak to bude fungovat a za zmínku stojí také přestupy, kde jsou povolené pouze 2 změny.

Myslíš, že se první ročník vydaří? Myslím tedy z hráčské strany?

Z pohledu hráče jsem opravdu zvědav jak tento ročník dopadne. Pokud bych se měl rozhodnout, tak si myslím, že se vydaří a bude i lepší než ten poslední. Další bude určitě lepší než tento stávající, přeci jen máme nadále co zlepšovat.

Vidíš nějaké nedostatky už teď?

Tak určitě silné nedostatky byly na nenavázanosti minulého ročníku na tento ročník, jelikož dlouhá pauza se trochu na tomto podepsala. Určitě zapracujeme do budoucna i na malých věcech, které nyní nevidíme a ukáží se až během průběhu ligy.

Na ESL nyní startuje Premiership, co si o této lize myslíš?

Tak se svým klanem jsem se přihlásil a jsem zvědavý jako většina naší komunity, jak to bude probíhat. Při dnešním nastavováním času na zápas se vyskytl bug, nebo nějaká chyba a nešlo tam nastavit na zítra 20:00. Je tam defaultní čas na 3.10 ve 0:00 první zápas a všechny se mají hrát ve 12 v noci, takže jsem tak trochu šokován. Každý říká, že když je anticheat jak je u ESL aequitas tak to bude nejlepší liga, ale s tím si troufám nesouhlasit, ale budu velice rád když se budu mýlit.

Využívání anti cheatu by bodlo i na PLAYzone. Chystá se admin tým nasadit do GIGABYTE ligy nějaký osvědčený anti-cheat?

V admin týmu jsme testovali většinu anticheatů a bohužel žádný nedokázal uspět. Proto tento ročník ligy bude určitě bez anti-cheatu. Čas ukáže jestli se nějaký uvede směrem, který by vyhovoval nejen nám, ale především pak hráčům.

Myslíš, že se někdo pokusí využít "podpurného" programu?

Tak toto je otázka spíš mezi hráče jestli si něco dovolí. Já bych to moc neriskoval, jelikož máme dost lidí na to, aby sledovali jestli si někdo nedovolí obcházet ban , cheatovat nebo jiné zakázané věci.

Chtěl bys nakonec všem hráčům a fanouškům CS 1.6 vzkázat?

Tak určitě účastníkům kvalifikace děkuji za poměrně hladký průběh obou kvalifikací a budeme se těšit také na jejich účast při dalších kvalifikacích. Dále bych chtěl popřát týmům, které se dostaly do ligy, že jim gratuluje celý PLAYzone.cz CS 1.6 admin tým a věříme, že všechny zápasy se odehrají v rámci FAIR PLAY.