Přejít k hlavnímu obsahu

fnatic oplácí a vítězí na KGC #2

26. 10. 2010 | 13:08 Counter Strike 1.6
S menším zpožděním vám přinášíme souhrn z víkendové dánské akce Komplett Gamer Challenge, kde švédští fnatic oplatili domácím Full Gaming prohru z DSRack #3.Hned na začátku turnaje se nejdříve odehrála "kvalifikace" (první skupinová fáze), do které se zapojilo dvaatřicet dánských týmů. Z této části měly pouze týmy na prvních pozicích jistý postup do druhé (stále pouze dánské) skupinové fáze. Mezi nimi se objevily takové týmy jako Gravitas, Cheap Times! nebo PULSIVE.
Výchozí obrázek

S menším zpožděním vám přinášíme souhrn z víkendové dánské akce Komplett Gamer Challenge, kde švédští fnatic oplatili domácím Full Gaming prohru z DSRack #3.

Hned na začátku turnaje se nejdříve odehrála "kvalifikace" (první skupinová fáze), do které se zapojilo dvaatřicet dánských týmů. Z této části měly pouze týmy na prvních pozicích jistý postup do druhé (stále pouze dánské) skupinové fáze. Mezi nimi se objevily takové týmy jako Gravitas, Cheap Times! nebo PULSIVE.

Postupující týmy z první skupinové fáze

Skupina ASkupina B 
{#Dánsko} team[]{#Dánsko} Gravitas                 
{#Dánsko} STYLER$.UNiTED{#Dánsko} Cheap Times! 
{#Dánsko} rowdy{#Dánsko} PULSIVE 
{#Dánsko} MoD{#Dánsko} 7 

Osm týmů, rozdělených do dvou skupin po čtyřech, si to rozdalo ještě v pátek večer a pouze první dva celky si zajistili postup do dánského play off, kde už čekala taková esa jako Mortal Team Work, Full Gaming nebo Xaya Gaming.

Postupující týmy ze druhé skupinové fáze

Skupina ASkupina B 
{#Dánsko} STYLER$.UNITED{#Dánsko} Cheap Times!              
{#Dánsko} team[]{#Dánsko} Gravitas 

Play off bylo předem připraveno tak, že se týmy mTw a Full Gaming, tedy dva největší konkurenti, mohly střetnout až ve finále. Dva aktuálně nejlepší celky dánské scény se poslední dobou přetahují o domácí titul a poté, co Full Gaming porazili Mortal Team Work na DSRack #3, čímž dali zapomenout na fiasko z nedávného grandfinále World Cyber Games, drží korunu v rukou oni.

Všem favoritům, tedy kromě eXelon, se podařilo postoupit do semifinále osmičlenného pavouka. Jak Mortal Team Work, tak Full Gaming válcovali své soupeře jednoho za druhým a utkali se tak již podruhé (během jednoho týdnu) v jednom z nejdůležitějších zápasů letošního roku.

Vítěz tohoto finále si totiž vybojoval místo ve švédsko-dánském grandfinále, ve kterém se hrálo o třináct tisíc euro.

Finalisté World Cyber Games, Mortal Team Work, začali na de_inferno opravdu skvěle a za CT stranu získali náskok jedenácti bodů. Se skórem 13-2 pro mTw si týmy vyměnily strany a Full Gaming začali dotahovat. Jejich soupeřům se sice podařilo získat důležitý patnáctý bod, ale to sestavu okolo Timma "ArcadioN" Henriksena ještě více nakoplo. Srovnali už tak málem prohranou mapu a své oponenty tvrdým pravým hákem uzemnili v prodloužení, když vyhráli 4-2, celkově tedy 19-17.


Full Gaming během zápasů play off (foto: HLTV.org)

Toto by opravdu otřáslo mnoha týmy, mTw ale nesměli zahálet, neboť je čekal de_train, kde navíc začínali za nevýhodnou T stranu. Full Gaming podle předpokladů uhráli dvanáct bodů, což by položilo už snad každého, né ale Mortal Team Work. Ti po změně stran zařadili vyšší stupeň, přidali na otáčkách a vybojovali si stav 14-14. Individuální síla ale tentokrát stála při Full Gaming, kteří vyhráli následující dvě kola, čímž podruhé v jednom týdnu porazili Mortal Team Work a na své konto si přidali druhé vítězství na jedné z největších domácích LAN.

KGC #2 - Dánské play off
1. koloSemifináleFináleVítěz
bo3bo3bo3 
 
{#Dánsko} mTw2     
  {#Dánsko} mTw2
   
{#Dánsko} team[]0     
    {#Dánsko} mTw0 
{#Dánsko} Xaya
2     
  {#Dánsko} Xaya0
   
{#Dánsko} STYLER$.UNiTED0     
      {#Dánsko} Full Gaming
{#Dánsko} Full Gaming
2    Vítěz
  {#Dánsko} Full Gaming2
   
{#Dánsko} Gravitas0     
    {#Dánsko} Full Gaming2
 
{#Dánsko} eXelon1
     
  {#Dánsko} Cheap Times!0
   
{#Dánsko} Cheap Times!
2
     
 

Přejděme k druhé části Komplett Gamer Challenge #2, která se zaobírala týmy ze severského Švédska. Do té se přihlásilo pět předních švédských týmů a ty si to si to rozdaly v play off.

Fnatic, Playzone.se a Lions si mohli v prvním kole odpočinout, RAGE a Begrip ovšem čekal zápas o postup mezi čtveřici nejlepších.

Sestava okolo Faruka "pita" Pity se ale řádně předvedla, nejen v nových dresech, ale také herním projevem, a porazila Begrip jednoznačně 2-0. V dalším kole čekali na RAGE druzí z DSRack #3, fnatic. Na druhé straně se sešli Playzone.se a Lions, kteří nadále využívali služeb Marcuse "Delpan" Larssona.

Fnatic sice povolili RAGE Gaming uhrát jednu mapu, postup do finále si ale pojistili a čekali na výsledek druhého zápasu. V něm se opět dařilo Lions, kteří tak potvrdili skvělou formu, kterou prokázali na DSRack #3.

Týmy RAGE Gaming, Playzone.se, Xaya Gaming a Cheap Times! si na turnaji zahráli rozřazovací turnaj, který nakonec určil konečné pořadí na 5. až 8. místě. V této skupině se zadařilo hlavně Xaya Gaming, kteří vyhráli dva zápasy a pouze jeden prohráli.

Přesuňme se ale k finále švédského turnaje, kde se namotivovaní fnatic rozhodli přejet konkurenty z Lions. Zápas načnul de_tuscan a fnatic smetli svého soupeře rychle 16-5. Druhou mapou byl de_nuke a ani tentokrát si Lions ani nestačili škrtnout. Dominance favoritů z fnatic byla neskutečná a vítězstvím 14-1 v půli nakročili do grand finále, kde na ně čekali dánští Full Gaming. Zbylé dva body fnatic uhráli v poklidu a mohli se začít soustředit na odvetu proti dánským "králům".

KCG #2 - Švédské play off
1. koloSemifináleFináleVítěz
bo3bo3bo3 
 
{#Švédsko} fnatic1
     
  {#Švédsko} fnatic2
   
{#World}Freewin0
     
    
{#Švédsko} fnatic2 
{#Švédsko} RAGE2
     
  {#Švédsko} RAGE1
   
{#Švédsko} Begrip0
     
      {#Švédsko} fnatic
{#Švédsko} Lions1
    Vítěz
  {#Švédsko} Lions2
   
{#World}Freewin0
     
    {#Švédsko} Lions0 
{#Švédsko} Playzone.se
1     
  {#Švédsko} Playzone.se0
   
{#World}Freewin0
     
 

Grandfinále jak se patří

Možná že se tento zápas zapíše do análů historie CS 1.6, možná zůstane nepovšimnut. Souboj fnatic a Full Gaming v posledním týdnu nabral pořádných otáček, fnatic se totiž rozhodli vrátit dánským hráčům prohru z DSRack #3 a řádně se na to připravili.

Utkání ale nabralo epochálních obrátek a týmy se na prvních dvou mapách přetahovali o každý bod. Vše měl rozhodnout de_dust2, který mají oba dva týmy opravdu skvělý. Souboj vrcholil a patnáctý bod na svou stranu přidali švédští hráči. Full Gaming se ale nepodařilo vyhrát poslední kolo a s pocitem dobrého výkonu mohli Dánové pogratulovat fnatic.


fnatic těsně po vítězství na KGC #2 (foto:HLTV.org)

Konečné pořadí Komplett Gamer Challenge #2

1. místo - {#Švédsko} fnatic 13,500€ + 5x HD Radeon 5870
2. místo - {#Dánsko} Full Gaming 6,750€ + 5x HD Radeon 5850
3. - 4. místo - {#Dánsko} mTw 5x Komplett Gamer KGC PC set
3. - 4. místo - {#Švédsko} Lions 5x Komplett Gamer KGC PC set
5. místo - {#Dánsko} Xaya Gaming  5x ASUS N53Jn 15.6" Full HD Laptops
6. místo - {#Švédsko} RAGE 5x Základní deska, procesor a grafická karta
7. místo - {#Švédsko} Playzone.se 5x Základní deska, procesor a grafická karta
8. místo - {#Dánsko} Cheap Times! 5x HDD + Xbox 360 + hra Halo
9. - 13. místo - {#Švédsko} Begrip 1,072€
9. - 13. místo - {#Dánsko} team [] 1,072€
9. - 13. místo - {#Dánsko} STYLER$.UNiTED 1,072€
9. - 13. místo - {#Dánsko} eXelon 1,072€
9. - 13. místo - {#Dánsko} Gravitas Gaming 1,072€