Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE liga: Finišujeme, tuscan nakonec

16. 11. 2010 | 12:35 Counter Strike 1.6
GIGABYTE liga pomalu a jistě finišuje ve své první fázi. Skupiny dostávají prvotní tvary a my už se můžeme připravit na play off, které zajistě přinese mnoho skvělých zápasů. Naposledy se týmy utkají na mapě de_tuscan.Poslední hrací týden je konečně zde a my už známe první účastníky play off a velkého brněnského LAN finále. Pořád je ale o co hrát, pojďme se postupně skrz všechny čtyři ligy podívat, kdo má ještě šanci něco změnit.
Výchozí obrázek

GIGABYTE liga pomalu a jistě finišuje ve své první fázi. Skupiny dostávají prvotní tvary a my už se můžeme připravit na play off, které zajistě přinese mnoho skvělých zápasů. Naposledy se týmy utkají na mapě de_tuscan.


Poslední hrací týden je konečně zde a my už známe první účastníky play off a velkého brněnského LAN finále. Pořád je ale o co hrát, pojďme se postupně skrz všechny čtyři ligy podívat, kdo má ještě šanci něco změnit.

1. GIGABYTE liga

Zde na prvním místě kraluje eSuba, která i přes změnu ve svém kádru už má téměř jistou účast na LAN finále. K potvrzení postupu jim stačí, aby hráči okolo Michaela "jckl" Holého porazili rozvrácené ROCKETS. Druhé postupové místo sice prozatím nadále patří eXtatus, kteří po celou dobu předvádí opravdu brilantní výkony, ale stačí, aby prohráli o víc jak dva body proti eEriness a mohou se rozloučit s garantovaným slotem na LAN finále.

Poslední místo patří bohužel nEophyte, kteří se nechali přistihnout se smurfujícím hráčem v týmu. Pokud by se tedy nEophyte chtěli zúčastnit příštího ročníku, musí odehrát kvalifikaci, ze které se postupuje "pouze" do třetí ligy. Sedmé, předposlední a vyřazivací místo, bohužel jistojistě patří slovenským Point Of View (nyní PREŠOV). Ti se tak letos loučí s první ligou a příští rok budou okupovat pozice ve druhé lize.

{#Česká Republika} eSuba16vs.5ROCKETS {#Česká Republika}15. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV
{#Česká Republika} eEriness0vs.0eXtatus {#Česká Republika}16. 11. 2010 21:00Sázky & HLTV
{#Česká Republika} sixbaners0vs.0PRESOV {#Slovenská Republika}OdloženoSázky & HLTV

2. GIGABYTE liga

Ve druhé GIGABYTE lize vládnou jednoznačně Fofos Gaming STORE 96, kteří po šesti zápasech získali plný počet bodů. Jejich první místo, které jim zaručuje postup do první ligy, jim dává i šanci ukázat se v následném play off, ve kterém se hraje o šest slotů na LAN finále.

Druhé místo patří druhému slovenskému týmu DOG Soldiers a i oni se mohou radovat z postupu mezi elitní česko-slovenskou smetánku. I oni si díky skvělým výkonům vyhráli druhé místo, které je katapultuje do první ligy a zároveň i do play off.

Na třetí a čtvrté pozici jsou pak Corps.sk a Teenage from Uranus (dříve makeME). Obě dvě sestavy se dokázaly v těžké konkurenci protlačit do play off. Uvidíme, jestli se jim podaří překvapit a dostat se do Brna.

To v zápase o udržení si druhé ligy to vypadá zajímavěji. Už nyní totiž víme, že třetí ligu v příštím ročníku budou hrát slovenští Made in Bratislava, hráči ovšem mohou ještě zamíchat s celkovým pořadím. Pokud by se jim náhodou podařilo porazit Lokomotywu Brno a rozjetí FeW GamerS (sweetdreamZ) porazí Ghostfox, budou to brněnští hráči, kteří se rozloučí s druhou ligou.

{#Slovenská Republika} Made in Blava0vs.0Lokomotywa Brno {#Česká Republika}16. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV
{#Slovenská Republika} corps.sk0vs.0DOG Soldiers {#Slovenská Republika}16. 11. 2010 21:00Sázky & HLTV
{#Česká Republika} FeW GamerS0vs.0Ghostfox {#Česká Republika}16. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV
{#Česká Republika} Teenagers..0vs.0Gaming STORE96 {#Slovenská Republika}16. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV

3A. GIGABYTE liga

Druhý tým organizace Fofos Gaming jasně vládne třetí lize. I přesto, že mají o jeden zápas méně, už nyní téměř víme, že postoupí do druhé ligy a zúčastní se i play off. Tým, který prozatím ligou prochází bez větších problémů, narazí pouze na fellaz a WULCANIX, kteří by potřebovali bodovat, aby nevypadli z ligy.

Druhá play offová pozice prozatím patří Cracked Gamers, jenž musí uhájit svou pozici před dotírajícím ThePisek. I tak, alespoň dle počtu nahraných kol, vše nahrává do karet slovenskému týmu.

Poslední místo patří vypadlým Progress a jak jsme už říkali, pokud WULCANIX nezabodují proti Fofos Gaming, vypadávají z ligy.

{#Slovenská Republika} Fofos Gaming0vs.0WULCANIX {#Česká Republika}15. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV
{#Slovenská Republika} Cracked Gamers16vs.11ThePISEK {#Česká Republika}15. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV
{#Česká Republika} fellaz0vs.0virtualWorld {#Česká Republika}15. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV

3B. GIGABYTE liga

Ve druhé divizi třetí ligy to vypadá následovně. První místo hájí DEFEATERS, kteří mají na svém kontě devětadvacet kol navíc. Jejich největší konkurenti, SnoopyGame ale mají na svém kontě kol čtyřicetjedna a pokud tedy zvítězí v posledním zápase nad Team 9mm, postoupí právě oni do druhé ligy a zanechají slovenské DEFEATERS ve třetí lize. Oba dva si ale už nyní mohou připravovat vše na play off, které mají oba dva týmy zajištěné.

Z "bé" divize bohužel sestupují Rivaled a KARVINA, neboť oba dva týmy dosáhli na tři žluté karty. Týmy, které tak zůstaly v lize, se nemusí bát o své místo a mohou poslední týden odehrát v klidném tempu.

{#Česká Republika} SnoopyGame0vs.0Team 9mm {#Česká Republika}16. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV
{#Česká Republika} Take a free tour0vs.0Sas {#Česká Republika}16. 11. 2010 20:00Sázky & HLTV

Časy jsou orientační, zápasy se mohou hrát jiný den v týdnu. Zároveň upozorňujeme, že tabulky jsou nahlédnutí na stránkách ligy.