Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE liga: eSuba a eEriness postupují na LAN finále

18. 11. 2010 | 16:57 Counter Strike 1.6
Poslední herní týden se přesunul do své druhé části a už nyní známe většinu účastníků druhé fáze GIGABYTE ligy. Pojďme si připomenout, jak se doposud bojovalo v první lize, která skončila už toto úterý.
Výchozí obrázek

Poslední herní týden se přesunul do své druhé části a už nyní známe většinu účastníků druhé fáze GIGABYTE ligy. Pojďme si připomenout, jak se doposud bojovalo v první lize, která skončila už toto úterý.


Hned od začátku nám všem bylo jasné, že nejvíce sledovanou ligou bude ta první, kam se dostala užší špička scény. Mnozí si ťukali na čelo, když viděli na soupisce ligy sestavu NecroRaisers (dříve RisenTalent), ti ale odpověděli svým odpůrcům hned v prvním kole. V tom totiž dokázali porazit silné eEriness 16-14 a vkročili tak do nového ročníku nejlépe jak mohli. Favorité z eSuby v prvním kole porazili do té doby stále silnější eXtatus 16-7 a Sixbaners (dříve Verya.eu) si poradila s ROCKETS stejným výsledkem.


eSuba, vítěz základní části 1. GIGABYTE ligy
zleva: selby, oskar, efron, gns, jckl

Druhý týden byl velkým soubojem týmu Verya.eu a eSuby. Finalisté letošní česko-slovenské World Cyber Games kvalifikace byli velkými soupeři, ovšem na mapě de_tuscan se vedlo lépe právě sestavě, která nakonec brala stříbro, tedy Veryi. Ta se tak se šesti body vyšvihla na první místo v lize a eSuba poprvé ztratila, naposledy.

Stále lepší eXtatus ovšem z povzdálí sledovali souboje gigantů a postupně se díky výhrám proti Sixbaners, Point of View a NecroRaisers dostali po bok eSuby, odkud už měli pouze jeden krok na brněnské LAN finále.

To by ovšem nesměli zasáhnout nově zformovaní eEriness, kteří s Ondrou "bamik" Bistákem a Kamilem "krg" Korchem dohráli vrchol sezóny a dokázali konkurenty z eXtatus přejet 16-10, čímž je díky lepšímu skóre přeskočili v tabulce a urvali druhé postupové místo do Brna.

Konečné pořadí

Týmy eXtatus, sixbaners, NecroRaisers a ROCKETS si díky svým pozicím uhráli postup do play off, odkud mají nadále šanci dostat se mezi osm nejlepších celků letošního ročníku GIGABYTE ligy. Všechny dema samotných aktérů, výsledky a komentáře k zápasům naleznete na stránkách ligy.

Všem týmům držíme palce v nadcházející fázi, ve které už půjde doslova o všechno.