Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE liga: Další dvě ligy u konce

22. 11. 2010 | 03:50 Counter Strike 1.6
Neděle je u konce a začíná nám další pracovní týden. Pro hráče naší GIGABYTE ligy to znamená jen jedno, konečně mají volno od toho všeho hraní, které jsme po nich v posledních sedmi týdnech vyžadovali. Jak skončila základní část ve 2. a 3A. GIGABYTE lize?
Výchozí obrázek

Neděle je u konce a začíná nám další pracovní týden. Pro hráče naší GIGABYTE ligy to znamená jen jedno, konečně mají volno od toho všeho hraní, které jsme po nich v posledních sedmi týdnech vyžadovali. Jak skončila základní část ve 2. a 3A. GIGABYTE lize?


2. GIGABYTE liga

Před začátkem druhé ligy nebylo jasné, kdo je největším favoritem. V době, kdy skončila kvalifikace do různých lig GIGABYTE ligy, se nejvíce favorizovali slovenští Avengers (dnes DOG Soldiers by pccko.sk) a Lokomotywa Brno, které jen těsně unikla první liga. Oběma týmům ale první místo vyfoukli zástupci Fofos Gaming, sekce, která se točí okolo Tomáše "benq1" Masaryka.

Fofos Gaming STORE 96, jak zní celý název týmu, se dokázal poprat s většinou svých soupeřů a i přestože mají stejný počet bodů jako druzí DOG Soldiers, vyhráli druhou ligu díky lepšímu skóre. Jediný přemožitel slovenského celku byli hráči Teenage from Uranus (dříve makeME), kteří využili toho, že slovenský celek se po většinu zápasu trápil s lagy.

Na to se ovšem historie neptá a my už nyní můžeme pyšně říct, že Fofos Gaming STORE 96 a DOG Soldiers by pccko.sk ovládli druhou ligu, která nakonec dopadla následovně:


Konečná tabulka základní části 2. GIGABYTE ligy

K průběhu celého ročníku můžeme pouze říci, že slovenské týmy jasně válcovali své soupeře a je opravdu škoda, že se nepodařilo některému z českých týmů, ať už Lokomotywě nebo FeW GamerS promluvit do konečného pořadí ligy.

3A. GIGABYTE liga

"Áčková" liga neměla narozdíl od své "béčkové" verze jasného favorita. Jistě, do akce se měli pustit takové sestavy jako Fofos Gaming, Cracked Gamers či stars.gaming, vítěz, ale mohl být jen jeden.

Už od začátku svou dominanci předváděli slovenští hráči Fofos Gaming, kteří si nakonec poradili se všemi šesti soupeři. Plný počet osmnácti bodů a stoprocentní úspěšnost vyslala slovenskou sekci do druhé ligy, kde od příštího roku přeberou zástavu od svých "partnerů" z týmu.

O druhém místě bylo už delší dobu jasno, další slovenský celek, Cracked Gamers, kteří pospolu hrají velmi dlouhou dobu, předváděli kvalitní výkony a dokázali si poradit se všemi soupeři z Česka.


Konečná tabulka 3A. GIGABYTE ligy

Jak tedy vypadá kompletní seznam týmů, které postoupily do play off?

{#Česká Republika} eXtatus
{#Česká Republika} sixbaners
{#Česká Republika} ROCKETS
{#Česká Republika} NecroRaisers
{#Slovenská Republika} Fofos Gaming STORE 96
{#Slovenská Republika} DOG Soldiers by pccko.sk
{#Česká Republika} Teenage from Uranus
{#Slovenská Republika} corps.sk
{#Slovenská Republika} Fofos Gaming
{#Slovenská Republika} Cracked Gamers
{#Slovenská Republika} DEFEATERS*
{#Česká Republika} SnoopyGame*

Jsme rádi, že v play off budeme mít vyvážený počet týmů, tedy šest českých a šest slovenských celků. Kdo se nakonec dostane mezi osmičku nejlepších?

*I přesto, že třetí B liga nedosáhla svého konce, už nyní víme, že oba týmy postoupí do play off.