Přejít k hlavnímu obsahu

EMS VII: 2. a 3. kolo coverage

1. 12. 2010 | 19:53 Warcraft 3
Výchozí obrázek


A je tu druhý coverage z druhého a třetího kola ESL Major Series, kde máme naše 3 tuzemské hráče. Uvnitř článku se dozvíte momentální stav skupin a zda mají naši šanci postoupit do pavouka finále. Dnes se hraje 4.kolo - Warcraft3.cz poskytuje LIVE STREAM zápasu Klerna vs Cechi - 20:00 CET. Cechi vyhrává 2:0 na mapy..


Intenzivně sledujeme dění evropské Major Series a ti z vás co ji sledujete s námi už určitě ví, že dnes v 20:00 hod se ve 4.kole bude hrát o postup {#Slovenská Republika} Klerna vs {#Česká Republika} Cechi. My vám nabízíme LIVE STREAM W3CZ a samozřejmě připravené PLAYzone sázky, kde počínaje dneškem zavládla nová měsíční sázková sezóna.

Nesmí vám uniknout, že ve skupině, kde je Cechi a Klerna, byly diskvalifikováni favoriti celé soutěže {#Ruská federace} Nicker a {#Bulharsko} Thrall z důvodu inactivity. To na celou věc tím pádem svítí jasnější světlo a šance pro naše reprezentanty jsou zvýšeny. TomikuSův osud byl ve 4.skupině nejspíš už sečten, poněvadž by musel v posledním kole srazit na kolena vedoucího hráče KaS, aby mohl postoupit do play-off. Teď už si můžete jen prohlédnout stav jednotlivých skupin a přečíst, jak naši chlapci hráli..


2.kolo

{#Česká Republika} TomikuS [0:2] RosenKill {#Dánsko} replay 1 ][ replay 2 (APM fight: 169:244)

Twisted Meadows. Tomík jde fast tech a harrasu s FS sundá jednoho pavouka a akolytu. Rosenkill ale stíhá svým macrem creepovat i zahánět FSko, takže oba hráči jsou do T2 na 2.levlu a to už Tomík jede svoje wywerny. RosenKill se pak díky creepu ocitá už na trojce, ale to ho pak zaskočí Tomík a zabije mu další dva pavouky za 1 wywku, celá situace se zatím vyvýjí pěkně. Na scéně už je i Lich s SH. Následuje pěkná honička po mapě, Tomík nakonec s wywkama před webky unikne a hodí si SH na 2ku, ikdyž ho u toho otravuje DK. Rosen pak vyhrává bitku - dodělá si svůj creep a Tomík se ztrátou dvou wywek odportuje. Oba hráči po tomto konfliktu pár minut v klidu levlují, Rosen přitom objeví a zničí Tomíkovu rozestavěnou expu. Tomík mu na oplátku napadne bázi a napáchá taky nějaké škody. První větší nastává v době, kdy má UD mass 9 vouků, sochu a levly 4-3 vs 6 wywern a levly 3-3-1 (TC last). Rosen džekuje Tomíka, ten se zavčas schová za oranžový spot a vyprovokuje do bitky spící creep. Mezi obouma hráčmi tedy vypukne pěkná řvava. Jak padnou 2 vouci a jedna wywerna, tak Tomík portuje domů. Tomík vůbec netuší, že ho sleduje celou dobu shade a tak tu máme další džek. Tak se UD ocitá docela v itemovém i levlovém náskoku, protože Tomík zase ve strachu utíká pryč. Rosen si našeho hráče zase na mapě najde a jde do tuhého. Jakmile ale ve final fightu Tomíkovu padnou všechny wywky, tak hru leavuje.

Turtle Rock. Do 6 minuty se celý děj opakuje včetně s hrdinama. Tomík jede svoje fast wywky a Rosen pomalu ale jistě massuje upgradnuté spidery. V jednu chvíli si oba napadnou bázi a napáchají ekonomické škody. RosenKill v klídku levluje a Tomík se snaží bezvýsledně napadat pořád dokola UD base a vždy se odportuje. Nutno podotknout, že RosenKill měl z creepování o hodně lepší itemy než Tomík (ten neměl žádné), např.: 3 x 500 heal nebo 2 x invul. Ve final fightu má Rosen opět větší levly a do bitky se zapojil i Alchymista(UD). Ikdyž je pravda, že namassované armády byly tentokrát poněkud vyrovnanější, a tak si obě strany vymění skoro celé army a pak TomikuS zase portuje domů. Když pak na mapě Tomík zase narazí na Rosena, tak dochází k epic failu, protože než se Tomík odportuje, tak příjde o všechny wywerny co mu zbyly. GG (čekal jsem o něco důstojnější hry, ale bohužel)

{#Slovenská Republika} Klerna [0:2] S.o.K.o.L {#Německo} replay 1 ][ replay 2 (APM fight: 221:222)

Echo Isles. Sokol pickuje TC a Klerna BM. Oba si creepnou zelený spot. Klerna si potom ze spodu vyndá z murlocka experience book a jde si pro botu. TC pomlátí mezitím spot dole u dolu. To už se u něj nachází v invisu Klerna a tak tak (utíká s 20 hp) mu zabije grunta. To už má BM level 3 a TC 2. Po t2 oba pickují SH a Klerna jde útočit na protihráčovu základnu, ale ztrátí tím jen čas a jednoho grunta. Sokol jde do protiútoku, ze kterého uteče, ale jako vítěz, protože odmicroval většinu jednotek a poměr popky je pro skolo 50:40. Klerna nahání level na dalším creepu. Sokol se healne a jde zpátky do boje v početní převaze. Klerna si všimne TC bez portu a hned ho focusne - TC down. Sokol utíká (po cestě z taverny vyzvedne TC) a Klerna ho honí po mapě. Sokol si v neutral shopu koupí s SH port a heal, obrátí se a jde bojovat. Klerna neváhá a jde TC focusovat znovu a úspěšně. Celá hra vypada pro slovenského hráče moc dobře, pak ho ale Sokol nepříjemně džekuje na červeném (Klerna je bez portu, nemá jak uniknout). Zajímavé je že Sokol tam šel bez portu tak trošku na jistotu.. Klerna putuje s BM do shopu pro TP, jak se vrátí k poloviční armádě, tak portuje. Šance na vítězství jsou zřejmě fuč. Oba hráči zalezou do báze a asi 3 minuty tam stojí a massují jednotky, ale až do doby, kdy Klerna dostaví expanzi. TO už se na něj řítí dupot Sokolových orků za taurenem. Klerna se od začátku bitky nacházel celkem v blbé pozici, že si zpozadí dolu blokoval meele jednotky, takže to proběhlo rychle a stručně, když jako jeden z prvních na straně Klerny padl healer SH 5 level.

Turtle Rock. Oba hráči pickují BM a jdou harras. Klerně padne grunt a kromě vyndání gloves z creepu nezmůže nic zázračného. Sokol Klernu napadá po dokončení t2, když zrovna creepuje. Klernovi padnou další 2 ze 4 gruntů a je pozadu s výstavbou potřebných budov. Nicméně herofucsem nakonec Sokola zažene. Sokol se moc mazlit zřejmě nechce a po chvíli zase napadá Klernu. Klerna ale překvapí v bitce se scroll healem a šance na vítězství si tím zvyšil ještě víc, když zabil SH. Nicméně Sokol po kratičkém oddechu útočí na Klernu znova a to už je slovenský hráč opět v blbé pozici a umírá mu BM bez many. GG


3.kolo

{#Česká Republika} TomikuS [2:0] eRRePe {#Španělsko} replay 1 ][ replay 2 (APM fight: 148:235)

Turtle Rock. Další UD pro Tomíká, co myslíte že vymyslel? Že by FS s fast wywkama? Ano nemýlíte se. TomikuS si creepne FS na blesky a jde huntovat hlavy aco do UD base. Výsledkem bylo zrušení techu undeada a to pěkně hrálo do karet Tomíka, když rozjížděl vzdušný útok. DK neměl ani trojku, když ho napadnuly wywky a bez webky byl eRRePe celkem v pi.. Před dokončením webky ho Tomík nechal a šel si creepovat ve výhodě větší army věděl, že neustálým massem prostě undead tu armádu nedorovná. Pak si ho TomikuS jednou džekne a během 5 hitů je dohráno.

Echo Isles. Tomík picknul BM a jde harras (zničí zigurat). V nestandartu eRRePe hraje Liche a vypadá to podle itemů na towerrush. Ve chvíli kdy má undead věže, dokončil Tomík tech mainu. Netrvalo moc dlouho a ukončil to katapult pověšený na věžích a SH+BM herokill. Chvalitebný reflex od TomikuSe, gj.

{#Slovenská Republika} Klerna [2:0] Max_EvAnS {#Turecko} replay 1 ][ replay 2 (APM fight: 219:120)

Turtle Rock (NGL-ONE). EvAnS předávdí zajímavý creep bez milice, zatímco Klerna už má zkušeně 2.lvl a 2 circlety + slippersky. Dočkáme se i ukázkového bloku grunta na foota, který vzápětí pod rukou BM umírá :). AM si mezitím doběhne na middle a pickuje Beasta, oba jdou na Klernovy nory. V tutéž chvíli v t2 napadá se svou army humanskou základnu. Klerna si to rozmyslí a jde bránit - EvAnS portuje. Human rozjíždí sorcerky ze dvou a Klerna na to odpovídá spirit-walkerem (dispel). Klerna si EvAnSe pěkně najde a džekuje ho u spotu se shopem. EvAnS bez portu příjde takřka o vše výjimkou AM, ale jak zaběhl do báze, tak útok ještě zatím odráží s milicí. EvAnS jde pak do protiútoku s towerrushem, který totálně zpackal. Klerna v téhle final bitce předvádí velice pěkně micro. Zbytek hry je už dál jen natahování - 1:0.

Twisted Meadows (NGL-ONE). Oba jedou to samé. Klerna jde zabít AM a honí jej po mapě, zatímco EvAnS chytře unikne teleportační hůlkou a jete u toho footama bokem nacreepuje 2.level. Na t2 do hry vstupuje MK na humanské straně a Klerna pickuje samozřejmě SH. Klerna si EvAnSe zase pěkně džekne (není to maphack, ale prostý lucky scout BM). Pokrájí zde AM a pár sorcerek. Následuje nudný okamžik creepování, aspoň že to Klerna oživuje harrasem BM, který ztěžuje práci EvAnSovi. Jakmile má SH 3.level, tak se jde bušit - ze souboje utíká human. A historie se opakuje, EvAnS zkouší znovu towerrush, tentokrát má však o dost větší army než v předchozí hře. Popka HU 51 vs 38 OC. Nechápu jak to human nemohl dát, ale Klerna to nadlidským výkonem ubránil. GG.

Štítky: EMS VII