Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE liga: První dva zápasy odehrány

8. 12. 2010 | 12:14 Counter Strike 1.6
Rychlostí světla se včera odehrály dva zápasy prvního kola play off GIGABYTE ligy. Pojďme se podívat, kdo vyhrál a je už jen krok od postupu na LAN finále.
Výchozí obrázek

Rychlostí světla se včera odehrály dva zápasy prvního kola play off GIGABYTE ligy. Pojďme se podívat, kdo vyhrál a je už jen krok od postupu na LAN finále.

Fofos Gaming STORE96 vs We own all

Utkání mezi druhým nejlepším týmem za měsíc listopad a staronově složenými We own all, začalo na mapě de_train. Nože a první kolo vyhráli "jAPKO-vci", ovšem potom už to nevypadalo tak jasně, jak by se zdálo. Oba dva týmy se přetahovaly o každý bod a slovenští hráči za teroristickou stranu uhráli sedm bodů. Po změně stran ale přišla z východu slovenská smršť, která smetla české We own all 9-1, čímž si STORE96 zajistili první bod v utkání. Na řadě byl de_nuke.

Na druhé mapě začali opět We own all za CT, vyhráli první dvě kola, ale to bylo vše, co za první stranu dokázali. Režii do svých rukou totiž přebrala slovenská sestava, která smetla svého soupeře 13-2 za T. Druhá změna stran a menší odpor v podobě šesti bodů bohužel nestačil českému celku ani na vyrovnání a prohra 16-8, celkově 2-0 pro Fofos Gaming, je poslala do spodní části turnaje.

{#Slovenská Republika} Fofos Gaming2vs.0We own all {#Česká Republika}                      

BEASTS vs Corps

I zde měl zápas jednoho většího favorita. Do zápasu šli BEASTS jako vítězové třetí GIGABYTE ligy a zápas tak měl už předem víceméně danou formu. Tu ale porušili Corps, kteří prokázali, že play off je úplně něco jiného, než základní část.

Už na mapě de_train byl zápas zpočátku velmi vyrovnaný. Corps jako CT uhráli osm bodů a očekávalo se, že i po následné výměně stran se bude hrát vyrovnaný zápas. Místo toho přišla sprcha v podání devíti bodů týmu BEASTS a výhra 16-12 jim přiřknula první vítězný bod.

Druhou mapou bylo de_inferno, kde tentokrát Corps získali pouze sedm bodů. To jim ale nezabránilo zvýšit otáčky poté, co si týmy prohodily strany. Skvělou hrou se tým, který fragově vědl Dmitrij "netbus" Špenik, dokázal dostat na cílovou hranici devíti bodů a výhrou 16-13 srovnali Corps skóre utkání.

Rozhodují mapou tohoto hodně vyrovnaného utkání měla být mapa de_nuke. Za CT začali BEASTS a svými deseti body si udělali pětibodový náskok. Ten se jim po změně stran nadále navyšoval a zisk šesti bodů sice stálo pořádnou námahu, ale výsledných 16-10 posunulo do druhého kola play off BEASTS.

{#Slovenská Republika} BEASTS2vs.1Corps.sk {#Slovenská Republika}                  

BEASTS se ve druhém kole WB utkají s českými eXtatus, Fofos Gaming narazí na mix ROCKETS.

Veškeré informace o turnaji naleznete na stránkách GIGABYTE play off 2010.