Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE liga: Fofos i PCCKO.sk postupují dále

15. 12. 2010 | 00:48 Counter Strike 1.6
Duo slovenských týmů si ve včerejších zápasech zajistilo postup do Brna na LAN finále GIGABYTE ligy. Zatímco Fofos Gaming si lehce poradili s ROCKETS, PCCKO.sk mělo menší problémy se zástupci NecroRaisers.Fofos Gaming vs ROCKETS
Výchozí obrázek

Duo slovenských týmů si ve včerejších zápasech zajistilo postup do Brna na LAN finále GIGABYTE ligy. Zatímco Fofos Gaming si lehce poradili s ROCKETS, PCCKO.sk mělo menší problémy se zástupci NecroRaisers.

Fofos Gaming vs ROCKETS

První zajímavý duel nabídly celky Fofos a zbytky rozpadlých ROCKETS. Ti, s náhradníky v podobě Michala "aOBEK" Šedy, Jana "pimptw" Baloga a Tomáše "Nixonn." Jiráska, se snažili překonat stále silnější Fofos Gaming, kteří už delší dobu kralují slovenské komunitě. Zápas načnula mapa de_tuscan, kde slovenští hráči začali za CT stranu. Skvělým a poklidným výkonem se dostali k tříbodovému náskoku a když se po změně stran opět ujali zápasové režie, mohli si po devíti kolech, kdy nastřádali sedm důležitých bodů, připsat na své konto první postupový bod.

ROCKETS si jako svojí mapu zvolili de_inferno a protože měli i nárok na vybrání strany, vybrali si onu výhodnější CT stranu. To jim ovšem bylo k ničemu, neboť slovenští zástupci předvedli ještě kvalitnější výkon a v poklidu si dokráčeli pro jedenáct bod za teroristy, což jim dávalo opravdu velkou šanci na postup. Po změně stran se sice "rakeťákům" povedlo vyhrát pistolky díky Jonáši "jonz" Rechovi, který si v málem prohrané situaci poradil hned se čtyřmi svými soupeři, následných pět bodů ale opět patřilo Fofos Gaming, kteří vyhráli celkově 16-5 a mohli se začít radovat a těšit z postupu na LAN finále.

{#Slovenská Republika} Fofos Gaming STORE962vs.0ROCKETS {#Česká Republika}                                      

PCCKO.sk vs NecroRaisers

Určitě zajímavější zápas naskytl duel mezi PCCKO.sk a reprezentanty NecroRaisers, kteří jsou čím dál tím lepší a těší se i značné popularitě. První část zápasu odstartoval předem stanovený de_tuscan. Jak slovenští, tak i čeští hráči předvedli, že jsou na zápas opravdu řádně připraveni a ani jeden svému soupeř nic nedaroval. V polovině mapy vedli NecroRaisers 9-6, o svou výhru ale museli bojovat až do úplného konce. Slovenští hráči sice vedli 8-6, poslední a nejdůležitější bod zápasu se ale přesunul na konto českého výběru a ti se tak přiblížili o kousek blíž LAN finále.

Druhá část zápasu se přesunula na de_inferno, kde šlo opět do trháku. První půle, kdy slovenští hráči začali za CT, sice patřila jejich soupeřům, kteří si udělali náskok jednoho bodu, změna stran ale nastartovala tým z Východu k velkému obratu a návratu do zápasu. Devíti body (celkově 16-14) se PCCKO.sk vyrovnalo svým soupeřům a srovnalo hodně vyostřený a zajímavý zápas.

Mapa de_nuke měla rozhodnout jeden z nejvíce vyrovnaných zápasů letošního play off. NecroRaisers, kteří prohráli na de_inferno, si zvolili papírově silnější CT stranu. Bohužel se jim nedařilo hrát tak jak doufali a na své konto nasbírali pouze šest bodů. Slovenští zástupci s tříbodovým náskokem načnuli poslední část zápasu. Díky precizní souhře nedali českým hráčům žádnou šanci a po změně stran přidali oněch sedm důležitých bodů. Vítězství na mapě de_nuke posunula slovenské PCCKO.sk na LAN finále, které se odehraje začátkem února v Brně.

{#Slovenská Republika} PCCKO.sk2vs.1NecroRaisers {#Česká Republika}                                  

Z posledního druhého kola zbývá odehrát už jen jeden zápas a to mezi sixbaners a Teenagers from Uranus. Celé play off naleznete na tomto odkazu.