Přejít k hlavnímu obsahu

eS.LG ptex o WCG: [eS.Intel] pozná vše až na Smíchově!

6. 7. 2011 | 01:22 Counter Strike 1.6
Třetí rozhovor tématicky zaměřený na blížící se finále české World Cyber Games kvalifikace dal prostor vyjádřit se kapitánu druhého týmu organizace eSuba. Petr "ptex" Tomášek nám například prozradil, jak se jeho tým vyrovnal s výměnou a kde by si nejraději dali hráči kung pao.
Výchozí obrázek

Třetí rozhovor tématicky zaměřený na blížící se finále české World Cyber Games kvalifikace dal prostor vyjádřit se kapitánu druhého týmu organizace eSuba. Petr "ptex" Tomášek nám například prozradil, jak se jeho tým vyrovnal s výměnou a kde by si nejraději dali hráči kung pao.

Kdokoliv sledoval českou scénu v posledních týdnech jistě mu neunikla jedna z velkých změn této herní sezóny. Sestava, která si probojovala cestu do eSuby z "maličkých" eXtatus, se najednou ocitla v troskách. Mistři ČR Jan "Superstar" Růžek a Petr "Petr.D" Danko se bohužel museli rozloučit s dresem eSuby, neboť se opět z neaktivity probudil Martin "zigurat" Slanec a z konkurenčních nEophyte přestoupil Tomáš "zEro" Bojanovský. Nová sestava budí hrůzu, avšak jak se jim podaří to celé zkomponovat během jednoho týdne?

Zezačátku zdravím Péťo, dlouho jsme si nepovídali. Předem také gratuluji k postupu na LAN finále World Cyber Games kvalifikace. Větříš velkou šanci postoupit do Asie?

Ahoj, už se mi stýskalo (smích). No zEro má prej hodně rád kuřecí kung-pao a rád by si ho dal i někde jinde než u nás, tak se to snad povede. Čeká nás lanka, tam se probít přes 3 týmy a je to, takže velkou šanci určitě větříme.

Určitě je každému jasné, že největší konkurenty máte ve druhé sekci eSuby, v Intelácích. Trénujete s nimi nějak? Hecujete se? Jste v kontaktu?

Netrénujeme s nimi, co dokážeme je necháme poznat až na Smíchově :-). Hecovat se ani není třeba, myslím, že každej ví o co se hraje a v kontaktu s nimi jsou jen lehce někteří z nás.


ptex na MČR 2011 ještě v barvách eXtatus (foto: PLAYzone.cz)

Oproti slovenským OX.Enermax a SIXBANERS budete trénovat nejspíš o hodně víc. Jak vypadá takový tréninkový den eSuba.LG?

No jelikož jsme spolu nikdy dřív nehráli, tak je potřeba to dohnat a doháníme to na bootcampu od včerejšího odpoledne. Tréninkovej den vypadá asi tak, že ráno vstanem, snídaně, odpočinek po nocování, oběd a pak nějaký řešení problémů a taktik.

Změna v sestavě je asi to nejpřekvapivější, co se v posledních týdnech u vás událo. Co si myslíš o příchodu zEra a zigurata ty sám?

Nehráli jsme poslední dobu dobře, byl návrh na změnu hráče kvůli zlepšení výkonů a šance dostat se na světové finále World Cyber Games. Hlavně s ohledem na současnou sílu eSuba.intel se nakonec celá ta změna udála. Hráči jsou to kvalitní, tak uvidíme jak to bude šlapat. Každopádně správnost tohohle kroku rozřeší až LAN finále na Smíchově.

Smíchovský turnaj taky nejspíš určí osud jednoho z eSuba týmů, jak se k tomuhle problému stavíš ty, jakožto kapitán .LG ?

Oba týmy jsou s tím seznámeny od začátku a taky jsme s tím do eSuby šli. Postavit se k tomu můžeme jen jedním způsobem, a to vyhrát, nic jinýho nepřipadá v úvahu - buď to bude úspěch nebo neúspěch.

Vraťme se k průběhu odehraných turnajů. Kdy se ti zdálo, že hrajete jako tým nejlíp a který turnaj se ti ve vašem podání líbil nejvíc?

No tak určitě to bylo na MČR, které nám vyšlo po všech stránkách. Jak formy, aimu, chuti, hecu...prostě všechno se sešlo a udělali jsme velkej výsledek. A taky se mi ten turnaj samozřejmě nejvíc líbil a mám na něj nejkrásnější vzpomínky.

A z těch pozdějších, díky kterým jste si vybojovali místo ve finále?

Nejlepší herní pocit byl asi na Storm The Front, kde jsme dokázali zahrát nějaký pěkný situace. Trošku tam kazí celkovej dojem několikahodinové čekání, ale turnaj samotnej v našem podání byl celkem solidní.

Co očekáváš od svých soupeřů v sobotu? Studoval si nějak taktiky a herní situace eSuby, 6b a OX?

Očekávám dobrou připravenost od eSuby a OX.Enermax a pecky od SIXBANERS. Na studování jejich taktik nebyl čas, třeba se k tomu ještě někdy večer dostanu :-).

Jaký průběh by sis představoval v sobotu? Totální eliminaci ostatních nebo vypjaté zápasy?

Rád bych si představoval totální eliminaci a co nejdřív po tomhle cskovým týdnu vyrazit domů si odpočinout, ale spíš dojde na ty vypjatý zápasy než na nějaký eliminace.

Tak přeju hodně štěstí ať to vyjde! Uvidíme se v sobotu.

Taky díky, snad to nebylo na mě moc krátký :) AHOJ!

Štítky: eSuba