Přejít k hlavnímu obsahu

SC playoff: Byakuya vs. Zasz

2. 9. 2011 | 11:51 StarCraft 2
Třetí souboj prvního kola playoff SteelSeries Summer Cup byl ukázkou prvního a dozajista ne posledního PvP matchupu. Jestliže si říkáte, že to nemá smysl řešit, poněvadž to stějně bylo jenom o 4gatu, musíme vás vyvézt z omylu. O 4gatu to nebylo a především poslední mapa zápasu stála zato.
Výchozí obrázek

Třetí souboj prvního kola playoff SteelSeries Summer Cup byl ukázkou prvního a dozajista ne posledního PvP matchupu. Jestliže si říkáte, že to nemá smysl řešit, poněvadž to stějně bylo jenom o 4gatu, musíme vás vyvézt z omylu. O 4gatu to nebylo a především poslední mapa zápasu stála zato.


Hlavními aktéry tohoto souboje byli {#Česká Republika} Byakuya (dále KusaiWink) z eSuby {#Česká Republika} Zasz, zastupující w3c. Kusai se stal vítězem bodování základní části a tak měl v prvním kole "jednodušší" los. Snadné to ovšem určitě nebylo.

scShattered Temple, vycházející z Lost Templu, je jedna z nejznámějších map vůbec. A právě na této mapě se odehrál první souboj. Zasz poměrně brzy odhalil karty, alespoň pro případného pozorovatele, a šel do Dark Templářů. Kusai sice postavil Robotics facility, dokonce měl i observera, ovšem i tak udělali tito maskovaní bandité spoustu škod. Expanze Kusaie se ukázala být přílišnou investicí a když navíc Zasz chytnul správný timing útoku, bylo jasno.

Druhá mapa, aneb rvačka na Terminus Re. Zase tak velké to scale nebylo. Kusaiovi očividně nestačili dva asimilatory u sebe v mainu a tak jeden postavil i Zaszovi. Ten chtěl odpovědět 4gatem a také tak učinil, nicméně ať už byly záměry hráče w3c jakékoliv, pro ztrátě předsunuté proby založil Zasz expanzi. Kusai jel v každé hře prakticky to samé. Blink stalkety. A právě tato jednotka byla ve druhé hře klíčová. Po krátké bitvě u své přirozené expanze musel Zasz psát gg.

scRozhodující souboj se udál na mapě XelNaga Caverns. Mapka je to malá a tak by se tu nějaká kulišárna dala čekat. Ovšem nestalo se. Z počatku byl klid. Zasz šel 2gate robo a tak mohl rychle pumpovat immortaly. Po odražení blink útoku Kusaie nastal protiútok druhé strany. Hráč eSuby si založil expanzi, ovšem byl donucen ji nechat na pospas. Zaszova armáda se utábořila pod rampou a čekala co se bude dít, zatímco se jim doma stavěla na přirozené expanzi další základna. Kusai se marně snažil dostat se ze sevření, ovšem vždy se jeho nájezdy minuly účinkem. V momentě, když už to vypadalo, že kdo udělá první expanzi prohraje, šel Kusai do zoufalého protiútoku. K jeho velkému štěstí se Zasz zrovna nekoukal a tak nemohl hodit tolik potřebný forcefield. Následný protiútok, kterého se zúčastnily všechny proby jelikož krátce předtím dotěžili poslední modré kamínky, dopadl katastrofálně pro Zasze, který prohrál do jisté míry vyhranou hru.

Nejdůležitější je, že do WB postupuje první Protoss, kterým je {#Česká Republika} Kusai. Ten se utká v semifinále s {#Česká Republika} Tomikusem. Na {#Česká Republika} Zase čeká v LB {#Česká Republika} Steve. (replaye)

Štítky: Summer Cup