Přejít k hlavnímu obsahu

Tenhle turnaj MATYSovi nevyšel. Fnatic nenavázali na úvodní výhru a v EPL končí

27. 4. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Fnatic ani v další Tier 1 zkoušce neuspěli. Do ESL Pro League sice vstoupili parádní výhrou nad Virtus.pro, další ale nepřidali a postupové šance se rozplynuly. David „frozen“ Čerňanský naopak dal s FaZe Clanem zapomenout na nezdar a ze stejné skupiny to k postupu dotáhl.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Matúš „MATYS“ Šimko si své vystoupení v nejprestižnější lize světa za rámeček nedá. Fnatic přitom začali parádním výkonem proti Virtus.pro, po kterém hýřili optimismem. Cestu do play-off měli v upper bracketu krásně nalajnovanou, ale nestačili na dalšího černého koně 3DMAX a od tohoto zápasu to s nimi šlo z kopce.

V následném utkání se fnatic svědomitě rvali s Eternal Fire. Rozhodující Vertigo ale ztratili v prodloužení. K tomu došlo i v Last Chance Stage v dalším střetnutí proti Virtus.pro, tentokrát ale proti Rusům zvítězit nedokázali. MATYS se z deseti map jen dvakrát dostal do kladných čísel, individuálně mu turnaj nevyšel.

Slovenští příznivci se mohou radovat alespoň z úspěchu Davida „frozen“ Čerňanského. Jeho FaZe Clan po úvodní výhře nad Imperial podlehli Astralis, ale následně pokořili Virtus.pro i Eternal Fire a čeká je play-off. Až na souboj proti Turkům vyšly po individuální stránce slovenské hvězdě všechny duely na jedničku.

Vítězem skupiny A se stali Astralis, kteří pod taktovkou Nicolaie „dev1ce“ Reedtze hrají jako vyměnění a míří přímo do čtvrtfinále. Souběžně s „áčkem“ se odehrává také skupina B, jejíhož vítěze pozná studio na Maltě v neděli. Team Vitality vyzve fantasticky hrající The MongolZ. G2 po dvou prohrách zatím přežívají.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.