Přejít k hlavnímu obsahu

66letý hráč toho měl dost! Jak funguje jeho "reverse smurfing"?

28. 4. 2024 | 15:00 League of Legends Příběh
Smurfové jsou součástí snad každého online titulu. Hráči, kteří schválně hrají na mnohem nižší úrovni, než je ta jejich. Jsou samozřejmě lepší než všichni ostatní a často tak soupeřům, ale často i spoluhráčům, kazí zážitek. S takovými se setkal i 66letý brazilský League of Legends streamer VoCorvo. Přítomnost smurfů ho pořádně rozčílila a rozhodl se proti nim bojovat po svém tzv. „reverse smurfingem“.
Brazilský streamer VoCorvo
Brazilský streamer VoCorvo
Zdroj: Twitch.tv/VoCorvo

Se smurfingem se setkáváme často, ale reverse smurfing je celkem netradiční koncept. VoCorvo chce hráčům z vyšších divizí ukázat, že nemají chodit do jeho zápasů na nižší úrovni. Půjčuje a kupuje si tak účty ne nejvyšší úrovni a poctivě v každém zápase feedí. Ani zdaleka se nedokáže vyrovnat skillu svých soupeřů.

VoCorvo hraje běžně v Ironu, což je nejnižší možný level v League of Legends. V Ironu je 8,6 % těch vůbec nejhorších hráčů v hodnocených hrách. Velká porce hráčů se ani nikdy do Ironu nepodívá, skutečně se jedná o úplné dno kompetitivního League of Legends.

A když se takový player, který patří do Ironu, vydá mezi ty nejlepší, nemůže to dopadnout dobře. VoCorvo provozuje „reverse smurfing“ v zápasech na úrovni Master+. To je 0,7 % top hráčů League of Legends.

VoCorvo streamuje svůj reverse smurfing každý den, někdy poctivě kazí hry na nejvyšší úrovni i dvanáct hodin denně. Top brazilští hráči už s ním mají bohaté zkušenosti.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).