Přejít k hlavnímu obsahu

k0u přestupuje ke G2; velké vyjádření Freeze!

8. 8. 2014 | 14:30 League of Legends
Ninjas in Pyjamas bylo po nějaké době opět nuceno měnit hráče, k0u se rozhodl tým opustit.Tenhle přestup není úplnou novinkou. Talentovaný jungler k0u byl od začátku součástí novodobého "dream-teamu" Ninjas in Pyjamas. Bohužel kvůli různým dohadům v týmu postupně ztrácel motivaci, až tým opustil úplně pouze pár dní před rozhodujícím zápasem, díky kterému se můžete příblížit k vysněnému LCS. Na jeho místě přišel nepříliš známý jungler loulex.
Výchozí obrázek

Ninjas in Pyjamas bylo po nějaké době opět nuceno měnit hráče, k0u se rozhodl tým opustit.

Tenhle přestup není úplnou novinkou. Talentovaný jungler k0u byl od začátku součástí novodobého "dream-teamu" Ninjas in Pyjamas. Bohužel kvůli různým dohadům v týmu postupně ztrácel motivaci, až tým opustil úplně pouze pár dní před rozhodujícím zápasem, díky kterému se můžete příblížit k vysněnému LCS. Na jeho místě přišel nepříliš známý jungler loulex.

Po nepovedené kvalifikaci do Promotion Series jak od Ninjas in Pyjamas, tak i od Gamers2 přichází přestup. k0u se rozhodl přijmout dva týdny starou nabídku od Ocelota a jelikož se do Promotion Series nedostali ani Gamers2, tak se tak stalo prakticky ihned. Nyní již bývalý jungler G2 Morden oznámil svůj odchod a dokonce také teoreticky i odchod z kompetitivní scény.

0

Tri Tin 'k0u' Lam si jednu dobu zahrál i za úspěšný amatérské tým Cloud 9 Eclipse.

K této situaci se v pátek ráno rozepsal český hráč NiP Aleš 'Freeze' Kněžínek a zde vam nabízíme jeho kompletní vyjádření ve volném překladu:

Začněme dobou, kdy se k týmu přidal Cabochard a k0u byl naším junglerem. Bylo to chvíli poté, co PowerOfEvil byl vyměnen na midu za Alexe a k0u odmítal s PowerOfEvilem hrát kvůli jeho stylu hry na lince. V tu dobu jsme super hardcore tryhardili a také jsme vyhrávali většinu našich scrimů, já se cítil dobře. Každý z nás chtěl být ten nejlepší a podle toho naše hra vypadala. Bohužel po pár dnech skutečného tryhardu a soustředení se na naši hru to vše upadlo. Největší problém byl trolling a zahazování výher ve scrimech. Tyhle potíže byly způsobeny převážně k0uem, který nás stahoval do negativní atmosféry.

Kdykoli jsem začal na k0ua nadávat, začal trollit o to více - pokaždé jsem mu cokoliv negativního řekl, tak prostě přišel na bot a enemy AD carry odevzdal doublebuff. S tímhle jsem přestal, když se náš trenér konečně začal pokoušet napravit jeho přístup k hraní. V tu dobu to bohužel bylo nemožné - představte si, že vám každý říká, jak jste nejlepší a přitom vám je pouze 16 let, tohle prostě vaše chování ovlivní. Pokaždé, když se náš trenér snažil k0uovi domluvit, tak se ho k0u jen zeptal: "Co budete dělat? Vyhodíte mě? Nenajdete lepšího junglera než jsem já." Ano, tohle je doslova, co on řekl. V tu dobu to byla pravda, nemohli jsme najít kohokoli lepšího. A tak jsme se stále snažili napravit k0ua.

V tu dobu začal Cabochard na topu chtít na topu hrozně moc ganků. A tady se opět ukázala naše špatná morálka. Pokaždé, když si někdo řekl o gank, tak k0u všechny obviňoval z prohrané hry, protože ho nenechají hrát jeho styl hry.

Tady zasáhl znovu kouč. Po celý další týden jsme nechali k0ua hrát jeho styl hry a on si mohl dělat co chces. Bohužel v té době k0u skoro vůbec nehrál soloQ a jeho skill šel rychle dolů, jednoduše už podle mě neměl motivaci nadále hrát. Tohle poté vedlo k tomu, že jsme začali prohrávat všechny naše scrimy, náš styl hry nevycházel. k0u ve všech hrách šíleně feedil a my jsme museli opět něco změnit.

Znovu jsme si začali říkat o ganky jako dřív a říkat k0uovi, co má dělat, protože jeho osobní styl hraní přestal fungovat. Tohle bylo už jen pár dní před duelem proti SKP ve finále druhého turnaje Coke Zero Challenger Series. Po téhle prohrané bo3 už si k0u naplno uvědomoval pokles svého individuálního skillu a po našem týmovém mítinku slíbil, že změní své chování a začne se ve scrimech více snažit. Pár dní na to však při scrimu Cabochard chtěl jeden gank za druhým a k0u se rozhodl tým nadobro opustit po menší hádce s Cabochardem - opět diskuze na téma, jestli si máme říkat o ganky nebo máme k0ua hrát tak, jak on potřebuje. Pouhé dva dny před playoff nás k0u opustil se slovy: "Nemůžu naplnit svůj slib a nechci s tímto týmem hrát nadále."

0

Co jsem zapomněl zmínit, tak k0u byl dva týdny před playoff poprvé kontaktován týmem G2. Bylo to zrovna v tu dobu, kdy jsme nejvíce trollili a zahazovali naše scrimy.

Společně s tím vším bych chtěl nadávat i sám sobě, společně se zbytkem týmu jsme také nebyli perfektní. Snažil jsem se řešit naše trable až příliš i přes to, že to bylo stále to samé dokola. Když se nikdo jiný chvílema nesnažil nic řešit, tak jsem o tom hlasitě mluvil právě já. Většina hráčů má své špatné dny, ale to se prostě stane. Každý tým má své potíže.

Už můžu jen říct, že kdokoli z hráčů či managementu, kteří byli s k0u během působení v NiP v kontaktu, mohou potvrdit pravdivost všeho, co jsem napsal. Nepřikrášluju si nic a nebojím se říct celou pravdu.

Na závěr se chci už jen omluvit za moji špatnou angličtinu. Omlouvám se také za to, že jsem "super salty" (tohle spojení se prostě přeložit nedá - pozn. redakce) - když vám dva dny před nejdůležitějším zápasem sezóny opustí hráč tým, to vám prostě nepomůže. Chtěl by také popřát hodně štěstí manažerům G2, aby v budoucnu dokázali k0ua zkrotit.

Doufám, že k0u dospěje jako hráč i jako člověk. Potom už nebudu mít problém ho nazývat jako jednoho z nejlepších evropských junglerů, pokud se to opravdu stane.

Zdroj: Facebook stránka Aleše 'Freeze' Kněžínka

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.