Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč roku 2016: Ladislav "GuardiaN" Kovács

18. 1. 2017 | 16:52 Counter-Strike 2
Slovenská hvězda Ladislav "GuardiaN" Kovács si užil v loňském roce jízdu jak na horské dráze. Se svým týmem byl jak nahoře, tak i dole. V soutěžní anketě fanoušků tuzemské scény se ale stal jednoznačným vítězem.
Výchozí obrázek

Slovenská hvězda Ladislav "GuardiaN" Kovács si užil v loňském roce jízdu jak na horské dráze. Se svým týmem byl jak nahoře, tak i dole. V soutěžní anketě fanoušků tuzemské scény se ale stal jednoznačným vítězem.

Laco, jak se hráčovi v oblíbenosti říká, zářil především začátkem loňského roku, když se jemu a jeho spoluhráčům podařilo v lednu vyhrát DreamHack Open Leipzig (ve finále porazili SK (Luminosity) Gaming) a urvat stříbro na čtrnáctém finále StarSeries ligy. NaVi jsme pak fandili v infarktovém semifinále IEM Katowice 2016 a následně i ve finále prvního Majoru roku 2016, na MLG Columbus. Od té doby to ale šlo s NaVi prudce z kopce a poznala to i samotná organizace, která se po ESL One Cologne, kde žlutočerný tým skončil už ve čtvrtfinále, rozhodla vyhodit dlouholetého kapitána Danyla "Zeus" Teslenka. Jeho místo zaujal ambiciózní mladík Aleksandr "s1mple" Kostyliev, který vnesl čerstvý vítr do řad NaVi. Společně do konce roku vyhráli turnaj ESL One New York a brali bronz z moskevského turnaje EPICENTER.

Ladislav "GuardiaN" Kovács
 GuardianCSGOVěk: 25 let 
 RGuardianTým: Natus Vincere 
 CSGuardianRating: 1,10 (podle HLTV.org za rok 2016) 


 
 Úspěchy v roce 2016  
  1. místo DreamHack Leipzig 2. místo MLG Columbus 2016 (Major) 3. místo EPICENTER Moskva 2016
  1. místo CounterPit League S2  2. místo DreamHack Masters Malmö 3. místo IEM Katowice 2016
  1. místo ESL One New York 2. místo SL i-L Invitational #1 3. místo ELEAGUE Season 1
  2. místo SL i-L StarSeries XIV Finals 

GuardiaN se ale jasně stal vaší volbou číslo jedna, když za sebou nechal i jediného českého zástupce v anketě Tomáše "oskar" Šťastného. Ten se na začátku roku společně s Martinem "STYKO" Stykem a Patrikem "Zero" Žúdelem snažil postoupit mezi elitu v dresu HellRaisers, bohužel se jim to nepodařilo a tak Tomáš odešel ke konkurenčním mousesports, kde se po měsíci hraní rozhodl odejít na lavičku náhradníků. Nyní trénuje s týmem PENTA, se kterým bude dnes hrát proti LDLC zápas o postup do ESL Pro League S4.

Třetí místo pak patří hvězdě ROG.eXtatus Davidu "FROZEN" Čerňanskému, který už druhý rok udivuje tuzemskou scénu svými pokroky. Letos se tento hráč dostal i do FPL, kde doslova drtí světové hráče svými headshoty. S ROG se mu podařilo vyhrát MČR, LAN finále PLAYzone lig nebo ROG Finals 10 v květnu loňského roku. Očekává se, že už by v příštím roce mohl nastoupit za zahraniční tým, pokud mu bude stávající tým malý. Kam by mohl dle vás přestoupit?

Výsledky ankety CZ/SK Hráč roku 2016

  • 1. místo - Ladislav "GuardiaN" Kovács - 42% hlasů
  • 2. místo - Tomáš "oskar" Šťastný - 27% hlasů
  • 3. místo - David "FROZEN" Čerňanský - 16% hlasů