Přejít k hlavnímu obsahu

Další sezóna ESL Pro League zná své skupiny! Proti jakým hvězdám si zahrají Entropiq?

2. 2. 2022 | 18:24 Counter-Strike 2 Preview
Jarní skupiny kolotoče BLAST Premier čekají play-off, Katowice jsou na spadnutí. Nový CSkový rok, který je plný nových ultimátně nabitých sestav, můžeme považovat za zahájený. A aby toho nebylo málo, už v březnu proběhne další sezóna ESL Pro League, ve které sice nebudeme mít SINNERS, avšak české barvy bude stále hájit domácí organizace Entropiq.
Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Zdroj: Entropiq.gg

ESL Pro League je ve světě CS:GO, jakožto nejprestižnější liga světa, již dávno zaběhlé téma. Na této akci většinou nechybí ani jeden celek z TOP 10 a o pěknou diváckou podívanou tak nemůže být nouze. V březnu letošního roku proběhne již patnáctá sezóna, která by se měla při příznivé koronavirové situaci odehrát v offline prostředí na Maltě během 9. března až 10. dubna. V tomto luxusním prostředí měli hrát i naši SINNERS v rámci EPL S14, kvůli pandemii ale všechno muselo proběhnout z domova.

Rovných 24 účastníků, mezi nimiž jsou všechny týmy z TOP 14 HLTV žebříčku, se do ligy dostalo odlišným způsobem. Ti asi nejznámější jsou přímo partnerskými týmy ESL Gaming, Gambit či Heroic si třeba vysloužili pozvánku na základě ESL žebříčku, někdo se zase probojoval z dnes již neexistující ESEA Premier, která schytala velké překopání celého ESL systému. Právě tyto novinky v půlce září dali ještě dvou týmům šanci postoupit z tzv. EPL S15 Conference. Mezi všemi celky sice už nenalezneme ryze domácí zástupce, jako byli loni SINNERS, avšak české barvy bude nadále hájit jejich velký rival v podobě ruských střelců domácí organizace Entropiq, kteří svůj flek dostali díky dostačující pozici v ESL Rankingu.

Hráči v zeleno-černém byli dnes také už rovnou nalosováni do jedné ze čtyř skupin, kde každý hraje s každým, přičemž vítěz zamíří rovnou do čtvrtfinále, kdežto druhý a třetí se do stejné fáze musí dostat přes osmifinále. El1anovi a spol. byla přiřazena první skupina A. V ní jsou jasnými favority G2, kteří mají ambice sesadit z královského trůnu NAVI a jejich palebná síla bude pro všechny ze skupiny velkou překážkou.

Pokud se ale rozhlédneme dál, všechny ostatní soky mají EIQ velkou šanci porazit, a tím pádem i vybojovat vytoužené play-off. NIP potřebují návrat device, přeci jen, phzy z akademie není stoprocentní náhradou. Co se týče fnatic, ti do sezóny vstoupili sérií proher a nemastných, neslaných výkonů, ale i tak v HLTV žebříčku ztrácí na EIQ jen dvě pozice. Dalším soupeřem budou MOUZ, kteří prošli po odchodu ropze velkou přeměnou. Ještě větším tahounem by se teď měl stát frozen, ale tady moc nemůžeme hodnotit, protože tým poprvé uvidíme až na IEM Katowice za dva týdny. Na závěr tu máme australskou pětici z bývalých Dire Wolwes, která ale aktuálně působí pod jménem LookingForOrg, z jejíhož názvu je jejich momentální cíl jasný. V EPL budou outsidery, na které si ale bude muset dát každý pozor.

Co myslíte, naváží Entropiq na veleúspěšný rok a získají právě v ESL Pro League svůj další úspěch?

Všechny skupiny EPL S15
Všechny skupiny EPL S15
Foto: ESL
Štítky: Entropiq
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.