Přejít k hlavnímu obsahu

Predstavujeme českú reprezentáciu!

11. 1. 2008 | 16:50 Counter Strike 1.6
Ako isto dobre viete svetový portál Clanbase.com pred nedávnom ohlásil ďalší ročník turnaja krajín s oficiálnym názvom Clanbase Nations Cup XI. Ako to bolo aj po iné roky Česko ani Slovensko chýbať nebude ale v tejto newske sa pozrieme bližšie len na českú reprezentáciu. V prvom rade je dôležité predstaviť kapitánov, ktorými sa pre tento rok stali Michal "rasan" Davitkovski a Tomáš "Efron" Pechman. O tom, kto bude hrať v repre a aké krajiny nás čakajú sa dočítate v rozhovore s rasanom. Prajem vám príjemné čítanie.
Výchozí obrázek


 Ako isto dobre viete svetový portál Clanbase.com pred nedávnom ohlásil ďalší ročník turnaja krajín s oficiálnym názvom Clanbase Nations Cup XI. Ako to bolo aj po iné roky Česko ani Slovensko chýbať nebude ale v tejto newske sa pozrieme bližšie len na českú reprezentáciu. V prvom rade je dôležité predstaviť kapitánov, ktorými sa pre tento rok stali cze Michal "rasan" Davitkovski a cze Tomáš "Efron" Pechman. O tom, kto bude hrať v repre a aké krajiny nás čakajú sa dočítate v rozhovore s rasanom. Prajem vám príjemné čítanie.

H1tachi: Prečo si sa rozhodol kandidovať na post kapitána Českej Reprezentácie v hre Counter-Strike 1.6?
rasan: Asi protože mám pocit, že splňuji všechna kritéria potřebná k tomu, abych se kapitánem stal. Českou republiku už reprezentuji několik let, mám zkušenosti, znalost scény a s každým týmem, ve kterém jsem kdy byl, jsem měl jen ty nejvyšší ambice ( včetně týmu reprezentačního ). Chci přispět k tomu, aby se Česká republika znovu vrátila na pozici obávaného soupeře, se kterým je třeba počítat. Spousta lidí už nevěří v to, že se něco změní, že Češi opět budou schopni něco dokázat. Já k nim nepatřím. Pokud bych v to nevěřil, určitě bych se nerozhodl na tento post kandidovat. Reprezentovat Českou republiku nebo být dokonce kapitánem je pro mě čest a budu dělat všechno pro to, abych přesvědčil i ostatní. Je podle mě škoda, že u nás lidi reprezentaci příliš nefandí. Jakákoliv podpora potěší, hrajeme přeci jako Češi a hlavně pro Čechy, individuality jdou v tomhle směru stranou.

H1tachi: Keďže si kapitán máš množstvo poviností a jednou z nich je aj zostavenie tímu, ktorý bude Českú Republiku reprezentovať. Predstav nám teda českú repre pre Clanbase Nations Cup. Podľa čoho si vyberal hráčov? Skús nám popísať dôvody ku každému hráčovi, prečo si si vybral práve neho.
rasan: Sestavování reprezentačního celku je skutečně lahůdka. Zhostili jsme se toho s efronem, protože jako kapitáni figurujeme oba. Teď již ke zmíněné sestave, která je následující.. :

cze Tomáš "efron" Pechman - nEophyte.Intel

- nejzkušenější aktivní český hráč, mnohými považován za živoucí legendu a nejlepšího hráče naší counter-strike scény. Málokdo je schopen způsobit takovou škodu jako on. Kliďas, super člověk do týmu. Mohl bych toho napsat mnohem víc, ale myslím si že není třeba. Nick efron bohatě stačí.

cze Jan "johan" Juráň - faberi Bellatores [UG]

- dokáže se ve hře skvěle orientovat, čte v ní jako v knize, umí přesně vycítit co se soupeř pokusí udělat a navíc to okoření svým osobitým humorem, takže dodává týmu potřebný optimismus. Stejně jako efron patří k nejlepším lidem co znám a do reprezentačního týmu neoddiskutovatelně patří.

cze Tomáš "oskar!" Šťastný - faberi Bellatores [UG]

- jednoznačně největší talent CZ/SVK scény za několik posledních let. Možná vůbec největší co jsme kdy měli. Mladý hráč, který je hladový po vítězství. Dokáže se neuvěřitelně vnitřně vyburcovat k maximálním výkonům. Hra ho neovládá, on ovládá ji. Podle mého názoru momentálně určitě nejlepší český hráč.

cze Martin "zigurat" Slanec - Blue Apple

- společně s arsasem tvoří v klanu blueApple vražednou dvojici. Neznám ho tak dobře jako výše zmíněné, ale musím říct, že mě svou hrou velmi mile překvapil. V době kdy česká scéna spíše stagnovala se stal jedním z hráčů, kteří zčeřili stojaté vody českého progamingu. Zaslouží si šanci ukázat co v něm je a svým uměním přispět narodnímu týmu k úspěchu.

cze Tomáš "zEro" Bojanovský - nEophyte.Intel

- dříve jeden z nejlepších hráčů W3, dnes jeden z nejlepších hráčů CS. Skvělý fightleader se spoustou nápadů, dokáže tým ohromně vyhecovat, jednotlivé hráče povzbuzovat i rozesmát. K tomu všemu platí za obávaného hlavostřelce, což je vražedná kombinace, která aspoň v Čechách nemá obdoby.

H1tachi: Hráčov je dohromady šesť aj s tebou, bude nejaká stabilná päťka alebo sa budete striedať?
rasan: Určitě si zahrají všichni. Sestavu prodisktujeme s efronem, zatím žádná stabilní pětice určená není.

H1tachi: Ako to vidíš s tréningom? Bude sa repre spolu pripravovať na jednotlivé zápasy?
rasan: Jsem rád, že se ptáš. Jelikož do toho teď mám jako kapitán co mluvit, tak bych opravdu chtěl, aby jsme se společně na jednotlivé reprezentační zápasy svědomitě připravovali. Vidím v tom jeden z klíčů k úspěchu. Doufám, že i ostatní budou sdílet mé nadšení .)

H1tachi: Prejdime teraz k samotnému turnaju. Ako vnímaš to, že Česká Republika nebola zaradená hneď do skupín ale do kvalifikácie o postup? Práve v boji o postup do hlavnej fázy sa česká repre stretne sa výberom Portugalska, ako vidíš vaše šance na úspech?
rasan: Souhlasím s tím, že Česká republika toho v posledních letech moc nepředvedla, a proto si svoje místo v předkvalifikaci svým způsobem "zaslouží". Na druhou stranu v NationsCupu figurují celky jako Izrael, Belgie, Švýcarsko nebo Bosna a Hercegovina, které jsou nasazeny přímo do hlavní části soutěže a o jejichž kvalitách silně pochybuji. Pokud mě překvapí, budu jedině rád. V případě posledně jmenovaného týmu (BiH) mi to přijde jako tah hlavního admina pro Clanbase:NationsCup, Nickyho, který je zároveň kapitánem a hráčem Bosny. Přijde mi to jako jasný střet zajmů a být na jeho místě se vcelku neznamým týmem, radši bych se do předkvalifikace sám nasadil, abych předešel podobným spekulacím.

Portugalce určitě nepodceníme a budeme hrát na 100%. Ale pokud chceme pomýšlet třeba i na postup ze skupiny, tak nemůžeme polemizovat o tom jestli jsou Portugalci lepší nebo ne. Bereme jedině výhru, všechno ostatní by bylo obrovské zklamání a velký propadák.

H1tachi: Včera boli rozlosované aj skupiny a v prípade úspechu proti Portugalsku bude v skupine A bojovať s Dánskom, Španielskom, Ukrajinou, Estónskom a Bulharskom/Talianskom. Zo skupiny postupujú prvý traja do playoff a moja otázka je jasná, myslíš že máte nato aby ste postúpili? Ktorú repre si myslíš, že môžete poraziť a ktoré naopak nie?
rasan: Pokud mám být objektivní, myslím že se budeme tvrdě prát o třetí postupovou příčku. Skupina by měla být jasnou záležitostí pro Dánsko a Ukrajinu. Všechny zbylé celky - Španělsko, Estonsko, Bulharsko a nás vidím jako papírově vyrovnané soupeře. Rozhodnou drobnosti, myslím že se v případě našeho postupu můžeme těšit na nervydrásající zápasy, ve kterých budou rozhodovat drobnosti.

H1tachi: Ďakujem ti za rozhovor a prajem celej českej reprezentácii veľa šťastia a čo najviac úspechov!
rasan: Taky děkuju. Nezapomeňte nám přijít fandit na HLTV = ) Bye

Zápas proti Portugalsku by sa mal odohrať do 21.1.2008 a o presnom dátume a čase Vás budeme informovať v kompletnej reportáži, ktorá vyjde v najbližších dňoch na hlavnej stránke. 

Zostava cze Českej reprezentácie v hre Counter-Strike 1.6:
cze Tomáš "efron" Pechman
cze Tomáš "zEro" Bojanovský
cze Jan "johan" Juráň
cze Michal "rasan" Davitkovski
cze Tomáš "oskar!" Šťastný
cze Martin "zigurat" Slanec

Celý portál United-Games drží našim reprezentantům palce.
Ať se vám daří!

#czech-team @ quakenet