Přejít k hlavnímu obsahu

S Amouranth přichází také vyšší ambice. Wildcard Gaming chce do světa a vyhlíží posily

21. 6. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Kolem zámořské organizace Wildcard Gaming se v posledních dnech hovoří o příchodu dvou hráčů ze Švédska. Snahu posunout se na vyšší úroveň dokresluje změna ve vlastnické struktuře, kterou rozšířila hvězdná a kontroverzní streamerka Kaitlyn „Amouranth“ Siragusa.
Wildcard Gaming
Wildcard Gaming
Zdroj: Wildcard Gaming

Wildcard Gaming je ve Spojených státech tématem číslo jedna. Nové logo, vlastník a brzy také posily CS2 sekce, o kterých se už několik dní spekuluje. S organizací se po pouhých dvou měsících rozloučil Adam „Grizz“ Golden a nalavičku zamířil Keller „SLIGHT“ Nilan. Zpráva je jasná: Wildcard hledají dvě posily.

Omezovat se zámořský celek nechce jen na lokální hráčské obzory, což koneckonců dosvědčuje skutečnost, že tým reprezentuje Aran „Sonic“ Groesbeek z Jihoafrické republiky a trenérem je Brazilec se zkušenostmi z Entropiqu, João „horvy“ Horvath. Po nových tvářích se ale vedení tentokrát poohlíží na starém kontinentu.

Do hledáčku Wildcard Gaming se dostali dva hráči ze Švédska, kteří by po letní turnajové přestávce měli týmu pomoci v boji o historický postup na Major. O koho se tedy jedná? Love „phzy“ Smidebrant, produkt akademie Ninjas in Pyjamas, naposledy reprezentoval čínský celek Rare Atom. Spolu s ním mají Wildcard zájem o jeho krajana Tima „susp“ Ångströma. Ten naposledy působil v týmu Metizport a dříve 00NATION.

Nová spolumajitelka nemusí sahat hluboko do kapsy, protože nejde o světové hvězdy. Mladí borci ale nejsou na esportové scéně žádnými nováčky a nějaké ty zkušenosti již na kontě mají. Případný přesun do zámoří by pro ně byl velkou zkouškou, potenciál však jednoznačně ukrývají. Zahraniční novináři považují jejich přestup za hotovou věc, vše by tedy po rebrandu organizace a změnách ve vlastnictví mělo být jen otázkou času.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.