Přejít k hlavnímu obsahu

Česká bitva hned na začátek. Podaří se mladému talentu překonat zkušenou hvězdu?

1. 7. 2024 | 17:30 League of Legends Preview
Marek „Humanoid“ Brázda, Patrik „Patrik“ Jírů a Adam „Jackies“ Jeřábek. To je trojice českých hráčů, kteří se představí ve vyřazovací části LEC. O postup do další fáze elitní evropské soutěže v League of Legends se čeští zástupci porvou mezi sebou. Fnatic a GIANTX proti sobě totiž nastoupí hned v prvním kole. Derby je naplánováno na sobotu 13. července.
Patrik, Humanoid a Jackies
Patrik, Humanoid a Jackies
Zdroj: Riot Games

Základní část letního splitu LEC je minulostí. Každý tým odehrál devět zápasů, z kompletní desítky mančaftů vypadly dva celky – Team Vitality s Matyášem „Carzzy“ Orságem a Rogue. O jednoho favorita čeští fanoušci přišli, další tři se ale kvalifikovali do play-off. A hned v prvním kole si to rozdají v přímém souboji.

Adam „Jackies“ Jeřábek a Patrik „Patrik“ Jírů budou proti Marku „Humanoid“ Brázdovi v přesile. Favority ale rozhodně nebudou. GIANTX se totiž o postup do play-off museli rvát ještě během posledního víkendu, vyřazovací fázi si zajistili sobotním triumfem nad Rogue.  Na druhé straně Fnatic byli dlouho na prvním místě. Šest zápasů byli neporaženi, až v poslední fázi základní části se hráčům v černé a oranžové přestalo dařit. I tak ale půjdou Fnatic do série v roli favorita.

Je třeba poznamenat, že v play-off se diváci konečně dočkají BO3 sérií. Po 47 BO1 zápasech přijdou na řadu oblíbené BO3. Již tradičně bude vyřazovací fáze v systému double-elimination. Když tým jednou prohraje, dostane druhou šanci ve spodní polovině pavouka. Letní split je pro většinu týmů část roku, která rozhodne o jejich dalším osudu. Top 3 se kvalifikuje do sezónního finále, tedy vrcholu celé sezóny. Vítěz Summer Splitu bude mít jisté místo na světovém šampionátu.

Program 1. kola play-off:

Pátek 12. července:

  • 17:00 – SK Gaming vs. Team Heretics
  • 19:00 – Team BDS vs. MAD Lions KOI

Sobota 13. července:

  • 17:00 – Fnatic vs. GIANTX
  • 19:00 – G2 Esports vs. Karmine Corp
Štítky: Riot Games, LEC, fnatic, GIANTX
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).