Přejít k hlavnímu obsahu

Rána z čistého nebe! G2 Esports přece jenom mění ještě jednoho hráče

1. 7. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Přestup
Už to vypadalo, že G2 Esports si nakonec před druhou polovinou roku vystačí s jediným zásahem do sestavy. Opak je ale pravdou, Rasmus „HooXi“ Nielsen nakonec zůstává mimo hru. G2 si tak budou hledat nového kapitána, pokud tedy nepřeskládají role ve zbytku soupisky.
Rasmus „HooXi“ Nielsen
Rasmus „HooXi“ Nielsen
Zdroj: G2 Esports

V posledních týdnech se mluvilo o tom, jestli se G2 Esports rozloučí s Nemanjou „nexa“ Isakovićem nebo Rasmusem „HooXi“ Nielsenem. První jmenovaný nezažil po svém návratu do G2 vydařený půlrok a při titulu na IEM Dallas zažil svůj vůbec nejhorší turnaj. Druhý zmíněný hráč u největšího úspěchu letošní sezóny vůbec nebyl a tým si vyzkoušel zahrát s jiným kapitánem. Nyní to vypadá, že se mu to opravdu zalíbilo.

Nexa byl už v polovině června posazený na lavičku a v sestavě ho nahradil talentovaný Guatemalec Mario „malbsMd“ Samayoa. V tu chvíli to vypadalo, že půjde o jedinou změnu na začátku léta. Dnešní oznámení tak – i přes původní spekulace – působí jako nečekaná rána. Dánský lídr usedá na lavičku a organizace mu bude hledat nové angažmá. Podle komunikace je jasné, že nejde jen o zástěrný manévr pro změnu role.

HooXi v G2 Esports strávil dva roky. Za tu dobu se ani na jednom turnaji nedostal do zelených čísel a byl častým terčem kritiky, že právě jeho slabé výkony brzdí hvězdy týmu. Přesto má dánský kapitán ve své sbírce hezké úspěchy. Krátce po svém příchodu dovedl tým k titulu za dlouhé roky na BLAST Premier World Final a v dalším roce s G2 získal double na IEM Katowice a IEM Cologne. Určitě bude mít na co vzpomínat.

Načasování jeho konce není náhodné, právě dnes se uzavírají soupisky pro první turnaj po letní přestávce, Esports World Cup. G2 Esports tak už mají novou posilu připravenou, jen se zatím netuší, o koho půjde. Ze zákulisí doposud nepřišel žádný únik informací, proto se dá pouze spekulovat, jestli se vydali na lov nového kapitána, nebo se jím stane Nikola „NiKo“ Kovač. Vše nasvědčuje tomu, že by mohlo jít o velké překvapení.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.