Přejít k hlavnímu obsahu

Velký návrat ke kořenům. Dánská scéna vítá staronové jméno

2. 7. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Přestup
TSM patřili mezi velké pojmy dánské scény v minulém desetiletí. Právě v tomhle dresu se potkalo jádro, které následně odstartovalo dynastii Astralis. Po nevydařených pokusech se zámořská organizace vrací zpět na Jutský poloostrov a vítá hned tři nové posily.
Valdemar „valde“ Vangså
Valdemar „valde“ Vangså
Zdroj: TSM

Loňský návrat TSM na Counter-Strike scénu byl velkou událostí. První oznámená sestava však působila průměrně a v organizaci se následně protočila velká spousta hráčů. Žádné složení se neukázalo jako to správné, dres slavného celku dokonce dva měsíce oblékal i český střelec Simon „KWERTZZ“ Horák.

Z původního složení setrval pouze Valdemar „valde“ Vangså, který se v průběhu let transformoval do role in-game leadera. Tým vede od ledna spolu s trenérem Allanem „Rejin“ Petersenem a další krajan přišel do TSM v únoru. Rasmus „Zyphon“ Nordfoss je známým talentem, jenž ale hledá své místo na scéně.

Právě tohle jádro je základem nové pětice, do níž organizace přijala další tři hráče z Dánska. Frederik „acoR“ Gyldstrand přichází z GamerLegion, Alexander „Altekz“ Givskov naposledy reprezentoval Preasy a Nikolaj „niko“ Kristensen si prošel mnoha známými týmy. Všichni si znovu užijí komunikaci v rodném jazyce.

TSM se nacházejí na 88. místě žebříčku od Valve, takže na šanghajský Major mohou zapomenout. Nastal tak ideální čas praštit do stolu a vybudovat kádr, který navazuje na úspěšnou minulost země s velkou hráčskou základnou. Obměněná pětice kombinuje zkušenosti, kvalitu i talent, přinese ale vytoužené úspěchy?

Štítky: Counter-Strike 2, TSM
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.