Přejít k hlavnímu obsahu

Další leak z GTA 6! Svou postavu si budete moci vykrmit, pozor ale, aby se vám NPC nesmály

3. 7. 2024 | 15:00 Spekulace
V Rockstar Games dostali zajímavý nápad. Podle nejnovějších podprahových informací se GTA 6 chystá vylepšit jednu dřívější funkci ze San Andreas. Hráči budou moci ovlivňovat proporce svých charakterů, které budou reagovat na jejich činy ve hře. Představte si, že vaše postava může zhubnout, přibrat nebo nabrat svalovou hmotu v závislosti na vašich aktivitách.
Tloustnout v GTA 6?
Tloustnout v GTA 6?
Zdroj: Rockstar Games

GTA 6 se zatím neplánuje dříve než na příští rok, ale testování je v plném proudu. Díky tomu se veřejnost občas dostane k nějakému úniku informací. V těch posledních si můžeme všimnout, že vaše herní aktivity budou ovlivňovat vzhled a kondici vašich postav. Pamatujete si na CJ ze San Andreas? Ten musel dbát na svou váhu a když přibral, NPC postavy ho zesměšňovaly. GTA 6 tuto mechaniku posouvá na nový level.

V RDR2 a RDROnline jste mohli vidět první verzi tohoto systému, kde váha ovlivňovala výdrž a schopnost snášet poškození. V nadcházejícím díle nás však čeká mnohem hlubší a detailnější zážitek. Třeba pro větší výdrž a lepší fyzické schopnosti bude třeba udržovat štíhlou linii. Je jen na vás, jakou cestou se vydáte.

V leaknutých klipech se můžeme všimnout Jasona, hlavní mužskou postavu, který je na jednom videu velmi svalnatý a ve skvělé kondici, zatímco v jiných záběrech vypadá méně fit. To jasně ukazuje, že fyzický vzhled postav se bude měnit podle toho, jak budete hrát. Jestliže budete trávit čas v posilovnách, účastnit se wrestlingových zápasů nebo se prostě jen přejídat v herních restauracích, vaše postava se tomu přizpůsobí.

Další uniklý klip nám představuje Lucii, která má v jedné scéně viditelně štíhlejší pas oproti jiným záběrům. Tohle je důkazem, že Rockstar se rozhodl jít cestou realistického zobrazení fyzických změn, které budou záviset na vašem herním stylu a rozhodnutích. Herní svět GTA 6 bude plný různorodých aktivit, které mohou ovlivnit fyzickou kondici vašich postav. Díky vlivu každodenního života ve fascinujícím světě se Rockstar Games opět ukazuje jako mistr detailů a plánuje pro nás herní zážitek, který vtáhne a nepustí.

Štítky: GTA 6, leak
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.