Přejít k hlavnímu obsahu

Rozloučí se Evropa s Xboxem? Microsoft údajně zvažuje ukončit prodej konzolí

12. 7. 2024 | 13:00 Spekulace
Žádný Xbox, žádný problém, taková možná bude nová filozofie Microsoftu. Podle nejnovějších zpráv od renomovaného novináře Toma Warrena Microsoft plánuje zásadní změnu ve své marketingové strategii pro konzole. Pokud máte doma, nebo chcete Xbox Series S nebo X, připravte se na změnu, která by mohla znamenat konec jejich prodeje nejen v Evropě.
Xbox konzole
Xbox konzole
Zdroj: Microsoft

Tom Warren, který se ve svém oboru pohybuje přes 20 let, naznačuje, že Microsoft by mohl přestat propagovat a prodávat Xbox konzole v EMEA regionu. Ten zahrnuje Evropu, Střední východ a v Afriku. Místo toho se společnost zaměří na Xbox Game Pass, cloudové hraní, PC a Xbox ovladače. Důvodem tohoto kroku má být neustále klesající prodej konzolí v mnoha zemích celé této oblasti.

„Microsoft má problémy s prodejem konzolí Xbox Series S a X v mnoha zemích těchto regionů a podle mého zdroje prý Microsoft bude dodávat méně konzolí do Evropy jako výsledek,“ uvádí novinář. Jak špatné jsou prodeje? Od svého uvedení na trh v listopadu 2020 konzole Xbox Series zaostávají oproti svým předchůdcem Xbox One o 13 % ve stejném časovém období. A co víc, zaostávají i za Xbox 360, i když konkrétní čísla nebyla uvedena.

Co to znamená pro hráče? Pokud se tato zpráva potvrdí, uživatelé Xboxu v Evropě a dalších zmíněných regionech budou mít méně možností k zakoupení nové Xbox konzole. Na druhou stranu, Microsoft se zřejmě více zaměří na rozvoj a propagaci svého populárního Xbox Game Passu a cloudových herních služeb, které před několika dny představili veřejnosti.

Je ještě příliš brzy na to, aby bylo možné říci, jaký bude konečný dopad této potenciální změny. Warren dodává, že se stále snaží ověřit informace od svého zdroje a hledá další podrobnosti. Zatím se jedná o spekulace, ale pokud se ukáží jako pravdivé, herní svět v Evropě může čekat velká změna. Co si myslíte o možné změně marketingové strategie Microsoftu pro Xbox v Evropě, na Středním východě a v Africe vy?

Zdroj: theverge.com
Štítky: Xbox, Microsoft, spekulace
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.