Přejít k hlavnímu obsahu

Jde do tuhého. Češi se v play-off nejvyšší ligy LEC proti sobě utkají hned v prvním kole

12. 7. 2024 | 16:00 League of Legends Preview
Play-off letní části LEC může vypuknout. Od pátku do neděle se odehraje hned šest sérií, mezi nimi i jedna, ve které budou čeští reprezentanti na obou stranách. Fnatic a GiantX se spolu utkají v sobotu, poražený bude mít poslední šanci v neděli díky systému double-elimination.
Patrik, Humanoid a Jackies
Patrik, Humanoid a Jackies
Zdroj: Riot Games

Po základní části se s letním splitem rozloučily týmy Rogue a Vitality, kde působí Matyáš „Carzzy“ Orság. Ten v letním splitu vynikal, ale zbytku sestavy se nevedlo a fanoušci mu doporučují, aby si raději našel lepší tým, kde by mohl prokázat svůj potenciál. Jenže letos už se tak nestane, jeho sezóna je bohužel u konce.

Zbytek českých hráčů zůstává ve hře, naneštěstí na sebe narazí už v prvním kole. Na jedné straně Fnatic a Marek „Humanoid“ Brázda, na té druhé Adam „Jackies“ Jeřábek s Patrikem „Patrik“ Jírů ze stáje GiantX. Vypjaté derby je naplánováno na sobotu. Zatímco forma Jackiese roste, jeho zkušený protějšek se trápí.

Vyřazovací část je ale úplně jiným kalibrem. Na hráče už nečekají žádné BO1 duely, konečně se dočkáme BO3 sérií. Nejlepší tři týmy letního play-off doplní na Season Finals G2 Esports a dva další týmy celoročního bodování. Každá výhra a posun v pavouku tak může být cenu zlata. Hrát se totiž bude o světový šampionát.

Program 1. kola play-off:

Pátek 12. července:

  • 17:00 – SK Gaming vs. Team Heretics
  • 19:00 – Team BDS vs. MAD Lions KOI

Sobota 13. července:

  • 17:00 – Fnatic vs. GIANTX
  • 19:00 – G2 Esports vs. Karmine Corp
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.