Přejít k hlavnímu obsahu

České derby na midu ovládl Humanoid. Jackies s Patrikem mají poslední šanci

14. 7. 2024 | 13:30 League of Legends Reportáž
Souboj českých hráčů nabídl parádní podívanou. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo z arény odejde jako vítěz. Nakonec však s úsměvem na tváři opustili stage borci z Fnatic, kteří sérii dotáhli do zdárného konce a postoupili do druhého kola. GiantX naopak čeká eliminační zápas.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Riot Games

Kdo sledoval poslední střet celků s českými zástupci, muselo mu být jasné, že to bude vyrovnané. I když se Fnatic prezentovali jako favorité, nemohli podcenit přípravu na stále rostoucí formu sestavy GiantX. Adam „Jackies“ Jeřábek s Patrikem „Patrik“ Jírů první hru naprosto dominovali, zejména mladý midař byl zdaleka nejsilnější na celém Riftu. Nečekaně se tak ujali vedení a začalo se schylovat k prvnímu překvapení.

Ve druhé hře se ostrovní organizace s trenérem Tomášem „Nightshare“ Kněžínkem lépe postarala o draft. I když early game nevyšla podle představ, botlaner Oh „Noah“ Hyeon-taek dokázal zařídit srovnání stavu. Ve třetí hře se konečně začal pořádně projevovat i Marek „Humanoid“ Brázda, přičemž FNC v tu chvíli vypadali jako tým, který ve scrimech dominuje. Výhrou nad svými krajany si navíc pojistil místo v Season Finals.

GiantX byli blízko výhře, přesto je za týden čeká eliminační zápas s Heretics. Ti se aktuálně nemohou pyšnit dobrou formou, v posledním střetu proti SK kompletně zahodili vedení, a to hned dvakrát. Právě SK budou dnešním soupeřem Fnatic. Oba celky se do druhého kola probojovaly poněkud nepřesvědčivě, ale jeden z nich si dnes zajistí medailové umístění. Druhým kláním nedělního programu je souboj G2 proti BDS.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.