Přejít k hlavnímu obsahu

Světový pohár v Counter-Striku odstartuje druhou polovinu roku. Nechybí největší hvězdy

17. 7. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Esports World Cup má za sebou první turnaje a na řadu nyní přichází Counter-Strike. O soutěžení nejlepších týmů světa nepřijdete ani vy, protože jako vlastníci práv na české vysílání jsme se dohodli na watch party s Mikenem. Na koho všechno se můžete tento týden těšit?
Esports World Cup
Esports World Cup
Zdroj: Esports World Cup

Esports World Cup bude hostit osm z deseti nejlepších týmů aktuálního HLTV žebříčku. O nejvyšší kvalitu tak nebude v Rijádu od středy do neděle nouze. Největší pozornost bude upřena na týmy s novými posilami. Premiéru si odbudou například Janusz „Snax“ Pogorzelski a Mario „malbsMd“ Samayoa v dresu G2 Esports.

Turnaj začne v Opening Stage, která je nepřímým osmifinálovým kolem. Vítězové sedmi utkání si zajistí místo v play-off, zatímco poražená sedmička doplní čínskou organizaci JiJieHao v Play-In Stage o poslední slot ve vyřazovacích bojích. Tam se boje o rovný 1 milion dolarů opět vrátí k Single Elimination formátu.

Světové jedničky z týmu Spirit začnou proti MIBR, David „frozen“ Čerňanský a jeho FaZe Clan na úvod vyzvou FlyQuest. Favoritem na výhru budou také Vitality proti M80, MOUZ proti Sashi a NAVI proti FURIA. Střetnutí G2 Esports proti The MongolZ a Virtus.pro proti Complexity slibují nejvyrovnanější podívanou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.