Přejít k hlavnímu obsahu

Mládí se hlásí o slovo. Akademie udělala důležitý krok a popere se s domácí špičkou

17. 7. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 MČR
Nejlepší čtyři domácí týmy jsou v letošní sezóně odskočené od zbytku, hladová konkurence se ale vyrovnává a neustále se objevují nová jména. Další nadějí je mladá sestava, která vzešla z projektu YENKEE Academy a po příchodu zkušeného kapitána šplhá na další důležitou metu.
Původní sestava YENKEE Academy
Původní sestava YENKEE Academy
Zdroj: YENKEE

Značka YENKEE na začátku minulého roku vytvořila projekt, na jehož základě zaštítila svoji oficiální CS:GO akademii. Angažmá měla sestava mladých talentů zajištěné na rok, ale ani po něm nepřišel konec, ba naopak povýšení s přidanou motivací do dalšího období. Bez přívlastku akademie se pětice dere do popředí a vůbec poprvé si právě v tomto týdnu zahraje hlavní část jednoho z turnajů v rámci Tipsport MČR CS.

Na soupisce navíc stále najdeme tři členy původní sestavy, což dokazuje, jak správnou trefou projekt byl. Vedle Jakuba „kub1x“ Nováka, Lukáše „luckzeN“ Zemana a Michal „keb1k“ Keberle se v loňském roce protočilo několik hráčů, v pětici zakotvil až Marek „Maregast“ Sochor. Nejdůležitější posila ale přišla až letos. Martin „MAXX“ Smolár dodal týmu potřebné zkušenosti, díky kterým se mu daří dělat další kroky.

Rozlosování skupinové fáze

YENKEE se dlouhodobě snažili probojovat na jeden z domácích turnajů. V loňském roce byli pravidelným účastníkem kvalifikací a ve svém snažení pokračovali i letos, až konečně přišlo vytoužené ovoce. V bojích o Tipsport CS Spring ještě skončili těsně pod vrcholem, pro letní zastávku už to ale na první pokus vyšlo. V uzavřené kvalifikaci navíc pokořili Enterprise Genesis a Lan Party Hotel a jejich pohádka může pokračovat.

Mladá sestava má i přes přítomnost zkušeného kapitána věkový průměr pod 20 let. Nejmladším členem je luckzeN, který v neděli oslaví sedmnácté narozeniny. Dárek si může nadělit vskutku exkluzivní, postup až na LAN finále ale působí jako z říše snů. Přesto si může se svými spoluhráči užít boje s nejlepšími domácími celky. Jejich cesta skupinovou fází začne ve čtvrtek proti trojnásobným českým mistrům ze SINNERS.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.